Ατρόμητος: Ο Γούτας χτυπάει με... μανία την πόρτα της Εθνικής!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Ο Γούτας χτυπάει με... μανία την πόρτα της Εθνικής!

bet365

Εβδομάδα Εθνικών αυτή που διανύουμε κι αποφασίσαμε να σταθούμε σε έναν ίσως από τους πιο βελτιωμένους κεντρικούς αμυντικούς της Ελλάδας, τον Δημήτρη Γούτα ο οποίος ίσως να είχε θέση στις κλήσεις του Τζον Φαν'τ Σχιπ για τα τρία τελευταία παιχνίδια...

Αγωνιστική δράση στη Super League Interwetten δεν υπάρχει αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας. Έτσι, οι ομάδες έχουν χρόνο να δουλέψουν πιο ήρεμες και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό το σημείο θα σταθούμε σε ένα... δώρο του Φαν'τ Σχιπ στον Νταμίρ Κάναντι!

Βλέποντας κανείς τις κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού στην Εθνική ομάδα για τα παιχνίδια με Κύπρο, Μολδαβία και Σλοβενία, θα παρατηρήσει ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνας. Βλέπετε ο Σβάρνας κόπηκε λόγω κορονοϊού και το κενό του δεν καλύφθηκε με κανέναν. Σε αυτό το σημείο έρχεται και το... δώρο του Ολλανδού στον Αυστριακό, καθώς ο Δημήτρης Γούτας είναι με διαφορά το στόπερ που αδικήθηκε σε αυτές τις κλήσεις κι εύκολα είχε θέση στην Εθνική ομάδα! Ακόμα και χωρίς το κόψιμο λόγω κορονοϊού του Σβάρνα!

Πιο βελτιωμένος κι ώριμος από ποτέ!

Κάποιος που δεν έχει τύχει να δει τις εμφανίσεις του Δημήτρη Γούτα τα δύο τελευταία χρόνια στον Ατρόμητο, ίσως να παραξενευτεί με αυτές εδώ τις γραμμές. Ωστόσο, ο Έλληνας στόπερ είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος κεντρικός αμυντικός της χώρας και θα μπορούσε να έχει μια θέση στην Εθνική Ελλάδας.

Είναι ίσως ο κορυφαίος του Ατρόμητου μέχρι τώρα στη σεζόν. Δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ήταν από τους πιο σταθερούς πέρσι σε μια πολύ περίεργη χρονιά για τους Περιστεριώτες. Φέτος όμως, είναι ίσως ο MVP σε αυτά τα πρώτα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εκτός από το αμυντικό κομμάτι έχει κι άμεση επαφή με τα δίχτυα, έχοντας σκοράρει ήδη δύο τέρματα (σ.σ. που ισοδυναμούσαν με τέσσερις βαθμούς) στο πρωτάθλημα.

Αυτό που δίνει στον Ατρόμητο ειδικά φέτος είναι σταθερότητα και σιγουριά στα μετόπισθεν. Έχοντας... δέσει με τον Ρισβάνη, ήταν από τους κορυφαίους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν και οι δύο στόπερ έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό που για πρώτη φορά συνεργάστηκε μόνο με τον Γκαλβάο και πάλι ήταν εκ των κορυφαίων.

Στο μικροσκόπιο του Φαν'τ Σχιπ κι όχι μόνο...

Μπορεί αυτή τη φορά η κλήση να μην ήρθε για τον Γούτα, μια κλήση που επαναλαμβάνουμε πως βάση συνολικής εικόνας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άξιζε, όμως είναι απίθανο ο Φαν'τ Σχιπ να μην τον έχει στο μπλοκάκι του. Ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός τεχνικός, δεδομένα έχει δει τον Δημήτρη Γούτα σε παιχνίδια του Ατρόμητου και γνωρίζει πως μπορεί να υπολογίζει πάνω του μελλοντικά.

Κάτι άλλο θα είναι πραγματικά παράλογο. Αν ο 56χρονος προπονητής έχει στις βλέψεις του κάποιον άλλον αμυντικό που μπορεί να έχει ανακαλύψει στην... αγαπημένη του Ολλανδία κι όχι τον Γούτα, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια αδικία. Εκτός του Φαν'τ Σχιπ όμως τα βλέμματα στον 26χρονο αμυντικό είναι κι από διάφορους μνηστήρες...

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να χειριστεί άμεσα ο Ατρόμητος αν δεν θέλει να τον χάσει. Το συμβόλαιο του Γούτα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι κι από τον Γενάρη θα μπορεί να συμφωνήσει ως ελεύθερος με όποια ομάδα επιθυμεί. Θυμίζουμε, πως οι Περιστεριώτες την περασμένη μεταγραφική περίοδο είπαν δύο «όχι» στην Μπέβερεν για τον Έλληνα στόπερ, ζητώντας περισσότερα χρήματα. Είναι απίθανο λοιπόν να μην είναι από τους πρώτους που θα κληθούν να συζητήσουν για ανανέωση της συνεργασίας τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα