Γκαρσία και διαχείριση ρόστερ

Γκαρσία και διαχείριση ρόστερ

Γκαρσία και διαχείριση ρόστερ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις πρώτες συνήθειες και αλλαγές που επιβάλλει ο Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλαγές στη διαχείριση των παικτών με τους οποίους θέλει να δεθεί εξ αρχής.

Λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έγραφα για τα πλεονεκτήματα που και οι άνθρωποι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναγνωρίζουν στον Πάμπλο Γκαρσία.

Ξεκινούσα τότε γράφοντας…

“Ο Ουρουγουανός κάνει φοβερά πράγματα ως προπονητής αυτής της ομάδας. Όχι, δεν κάνει μαγικά. Όλα έρχονται μέσα από τη νοοτροπία του στο ποδόσφαιρο, από τη δουλειά του και από την εξέλιξή του ως επαγγελματίας προπονητής.

Όπως όλοι λένε και όλοι ξέρουν στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία είναι εξαιρετικός στη διαχείριση των παικτών του. Το Άλφα και το Ωμέγα στο ποδόσφαιρο και στο υψηλό επίπεδο.

Υπάρχει τρομερή πειθαρχία στην καθημερινότητα, με τον προπονητή όμως να είναι και απόλυτα δίκαιος στην προσπάθεια να φτιάξει οικογένεια.

Οι ομάδες του έχουν φανταστική αγωνιστική πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα που τους βλέπει κάθε εβδομάδα”.

Από εκει και πέρα προσέθεσα διάφορα άλλα στοιχεία για την προσφορά του στην εξέλιξη των νεαρών παικτών και το πόσο πολύ εμπνέει τα αποδυτήριά του.

Το πρώτο και βασικό λοιπόν είναι η διαχείριση των ανθρώπων, της κάθε προσωπικότητας στην καθημερινότητα και από εκεί και πέρα του κάθε ποδοσφαιριστή στο πλάνο που έχει ο προπονητής.

Τι έκανε λοιπόν ο Γκαρσία...

Ένα πρώτο μέτρο που ήδη εφαρμόζει ο Ουρουγουανός φάνηκε στο διάστημα των συνεχόμενων αγώνων της περασμένης εβδομάδας. Έχοντας ματς Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ κάθισε και μίλησε με αρκετούς παίκτες ενημερώνοντας τους πότε θα παίξουν και πότε μάλλον θα βρεθούν εκτός ενδεκάδας και εκτός αποστολής. Ήξερε δηλαδή ο Ίνγκασον από νωρίς ότι δεν θα ξεκινούσε με την Αϊντχόβεν, αλλά υπολογίζονταν για το ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Ήξερε από νωρίς ο Βαρέλα από τον ίδιο τον προπονητή του, οτι θα παίξει με τους Ολλανδούς, αλλά θα είναι εκτός από το ματς με τον Απόλλωνα.

Τους τα λέει στα ίσια, θεωρεί αυτή την τακτική και την άμεση επαφή απόλυτα ουσιαστική στην επικοινωνία που θέλει να έχει με την ομάδα του. Θυμίζω ότι αυτό δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αφού οι προπονητές συνήθως θέλουν να έχουν όλους τους παίκτες τους σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

Ο Γκαρσία έχοντας τελειώσει την καριέρα του ποδοσφαιριστή πριν λίγο χρόνια ποντάρει πάρα πολλά σε αυτόν ακριβώς τον τομέα και θεωρεί ότι αν πείσει τους παίκτες για το πόσο δίκαιος είναι εκείνος απέναντί τους, τότε και όλα τα άλλα που θα επιχειρήσει να περάσει θα γίνουν πιο εύκολα και θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι ξέρει, έτσι πιστεύει, με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο ξεκινάει όλα όσα θέλει να πετύχει στα αποδυτήρια του και μένει να φανεί αν τέτοιες τακτικές θα έχουν αποτέλεσμα στο δέσιμo του με τους ποδοσφαιριστές τους οποίους στην πορεία θα πιέσει για να εφαρμόσουν όσα άλλα θέλει να αλλάξει .

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε χθες την δική της πρόταση στη Λίγκα για την αλλαγή του πρωτοκόλλου διεξαγωγής των αγώνων. Ο ΠΑΟΚ ζητάει να φύγουμε από το όριο των τριών παικτών που επιφέρουν αναβολή και να φτάσουμε κοντά στα δεδομένα της UEFA που επιβάλλει διεξαγωγή αγώνων ακόμη και αν υπάρχουν 13 υγιείς παίκτες. Τα νούμερα μπορεί να συζητηθούν, σε κάθε περίπτωση το… 3 δεν μπορεί πλέον να υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη, εφόσον θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο, εφόσον θέλουμε το πρωτάθλημα να τελειώσει. Όπως και να έχει, όλα αυτά έπρεπε ΗΔΗ να έχουν αλλάξει. Τι περιμένουμε; Να φτάσουμε στο σημείο να χρωστάμε 15-20 ματς και να οδηγηθούμε σε χρονικό αδιέξοδο;

Όποιος διοικεί οφείλει να προβλέπει και στο σημείο που φθάσαμε η απόφαση αλλαγής των δεδομένων στο πρωτόκολλο έπρεπε ήδη να έχει ληφθεί. Ας ληφθεί τέλος πάντων τώρα, πριν οι ομάδες επιστρέψουν στα γήπεδα για τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.