Υπόθεση Μελισσανίδη το μέλλον του Λιβάια!

Υπόθεση Μελισσανίδη το μέλλον του Λιβάια!

Γιώργος Τσακίρης
Υπόθεση Μελισσανίδη το μέλλον του Λιβάια!

bet365

Ο διοικητικός ηγέτης της Α.Ε.Κ. θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης (ή μη) του Κροάτη μεσοεπιθετικού αφού το 'χει πάρει πάνω του, καμία έως τώρα νέα εξέλιξη ή επαφή.
Euro 2020 Play Off: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το κεφάλαιο Μάρκο Λιβάια και το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τούτη τη περίοδο (εκτός βέβαια από τα κρούσματα) ελέω διακοπής αγωνιστικών υποχρεώσεων. Το σημειώνουμε τούτο διότι προέκυψαν τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υποτίθεται πως υπάρχει νέος κύκλος επαφών μεταξύ του club και του Κροάτη μεσοεπιθετικού. Σενάρια ωστόσο τα οποία δεν έχουν καμία βάση ουσίας και σχέση με την πραγματικότητα....

Η περίπτωση του Λιβάια, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και αυτό σημαίνει ότι δύναται από τον Γενάρη να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, δεδομένα απασχολεί περισσότερο από άλλες, συγκριτικά για παράδειγμα με αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα όπου υπάρχουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Προφανώς αυτό συμβαίνει διότι στην ΑΕΚ έχουν προτεραιότητα τον Κροάτη τον οποίο θέλουν (αυτό είναι το σίγουρο) να διατηρήσουν στο ρόστερ τους και για τα επόμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως η ποιότητα, το ταλέντο και το δέσιμο που υπάρχει (και) από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή με το club και τον κόσμο του, προκαλούν μια μόνο σκέψη σε όλες τις πλευρές: να μπουν μαζί στο νέο γήπεδο της ομάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Επαναλαμβάνουμε ότι η επιθυμία είναι κοινή... Ωστόσο η απόσταση στο οικονομικό υφίσταται ακόμη. Η τελευταία προσέγγιση (δεν έχει προκύψει νεότερη) από την ΑΕΚ αφορούσε προσφορά στις 900.000 ευρώ ετήσιο συμβόλαιο συν μπόνους επίτευξης στόχων.

Να υπογραμμιστεί σε αυτό το σημείο ότι ο Κροάτης άσος αξιώνει, θα δούμε αν έχει αλλάξει αυτό όταν θα προκύψει το καθοριστικό ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών, ένα ποσό που φτάνει το 1.3 εκατ. ευρώ (και κάτι παραπάνω με τα μπόνους). Κι εκεί έχουμε μείνει έως τώρα αφού όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει νεότερη επαφή, ή έστω κρούση... Η διαφορά είναι σημαντική αλλά όχι αγεφύρωτη με καλή θέληση και από τις δυο πλευρές και ειδικότερα από τον Μάρκο Λιβάια ο οποίος υποστηρίζεται ότι έχει αλλάξει (κάτι που δεν έχει μεταφερθεί ούτε ως πρόθεση του παίκτη ακόμη στο club από τον ατζέντη του) και χαμηλώσει τις απαιτήσεις του.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη αφού έχει ήδη γίνει δική του υπόθεση! Προφανώς και θα υπάρξει συνάντηση και καθοριστική επαφή του ίδιου του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ με τον Μάρκο Λιβάια με στόχο να τελειώσει άμεσα και με πρώτη σκέψη να κλείσει το κεφάλαιο ανανέωσης του Κροάτη μεσοεπιθετικού θετικά και να συνεχίσει με τα κιτρινόμαυρα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Λιβάια (που θα γίνει σύντομα μπαμπάς για δεύτερη φορά αφού η σύζυγός του περιμένει αγοράκι) επιθυμεί την παραμονή του στην ΑΕΚ. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι... Το θέλει και το 'χει εξηγήσει και εκφράσει με δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Μελισσανίδης θα αποφασίσει το ποσό που αξίζει να δοθεί στον Κροάτη άσο με όποια σχετική υπέρβαση μπορεί να προκύψει (αν...) αλλά εντός ΑΕΚ υπάρχει και η άποψη (και σωστά) ότι θα πρέπει να πάρει περισσότερα από τον ποδοσφαιριστή το club στα μεγάλα και σημαντικά ματς...

Μετά την απόδοση του Κροάτη μεσοεπιθετικού υπήρξαν... ανοιχτές σκέψεις για να τρέξει πιο άμεσα το κομμάτι της ανανέωσης της συνεργασίας της ομάδας με τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο ο ενθουσιασμός με μια πολύ καλή εικόνα, συγκριτικά με τις έως τώρα μέτριες εμφανίσεις του, δεν γίνεται να προκαλεί πίεση στην ΑΕΚ για να τρέξει τις διαδικασίες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λιβάια μπορεί να έχει τη δυνατότητα να βρει ένα συμβόλαιο κοντά στις απαιτήσεις από άλλη ομάδα του εξωτερικού, ωστόσο δεν έχει γίνει έως σήμερα.

Ο Κροάτης (που πρέπει να βρεθεί φόρμουλα και να συνεχίσει στην ΑΕΚ γιατί είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πολύ καλό παιδί δεμένο με την ομάδα) δεν θα πάει σε μια ομάδα της Β' κατηγορίας της Ισπανίας, ή της Ιταλίας, ούτε καν σε ένα club που παλεύει για την παραμονή του στα τοπ πρωταθλήματα, τουλάχιστον όπως έχει δηλώσει ο ίδιος εντός Ελλάδας αλλά και στην πατρίδα του. Υπενθυμίζουμε δε ότι στην Αθήνα ο ίδιος και η οικογένειά του αισθάνονται υπέροχα. Δεν είναι άλλωστε εύκολο για τον Μάρκο να βρίσκεται σε ένα club για περισσότερο από τρία χρόνια...

Είμαστε σε αναμονή λοιπόν για το καθοριστικό ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί όταν ηρεμήσει λίγο το θέμα με τον Covid 19 που ταλαιπωρεί τούτη την περίοδο την ΑΕΚ... Προφανώς πριν τον Γενάρη αλλά έως τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε κάτι νεότερο και σίγουρο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα