Μαουρίσιο: Ο ηγέτης!

Μαουρίσιο: Ο ηγέτης!

Κώστας Ζάλιαρης
Μαουρίσιο: Ο ηγέτης!

bet365

Εμπειρία, προσωπικότητα και ηγετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο... Ο Μαουρίσιο είναι παίκτης που έλειπε από τον Παναθηναϊκό και η μεταγραφή του ήδη χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη για τους «πράσινους».

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ξεχωρίζει. Οι κινήσεις του, η κορμοστασιά του, ο τρόπος που θα σηκώσει το κεφάλι για να δει που είναι οι συμπαίκτες του στο γήπεδο, η ηρεμία με τη μπάλα στα πόδια, ο τρόπος με τον οποίο θα δείξει στους υπόλοιπους πως πρέπει να συνεχίζουν την προσπάθεια.

Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει – τις περισσότερες φορές – τις καταστάσεις, εκτός από τις στιγμές που όντως χρειάζεται να βάλει φωνή ή που θα ξεσπάσει κι εκείνος όπως το έκανε στην κεφαλιά που έχασε στο φινάλε της αναμέτρησης με την Λαμία στη Φθιώτιδα.

Ο Μαουρίσιο είναι... πραγματική όαση στον Παναθηναϊκό και έχει καταφέρει να το αποδείξει μέσα σε μόλις τρία παιχνίδια με την πράσινη φανέλα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκη έστω και με... κολλύριο!

Μαουρίσιο: «Μ' αρέσει να βοηθάω τους συμπαίκτες μου μέσα στον αγώνα»

Επαγγελματίας το καλοκαίρι και τώρα... βγάζει 90λεπτα αμέσως

Ενώ θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο απροετοίμαστος, να έχει θέμα φυσικής κατάστασης, να μην είναι σε θέση να παίξει σε ολόκληρο παιχνίδι, ο Μαουρίσιο έχει διαψεύσει τους πάντες! Στις τρεις συμμετοχές που έχει μέχρι και αυτή τη στιγμή και μάλιστα με αισθητή βελτίωση σε κάθε αναμέτρηση, έχει βγάλει και τα τρία 90λεπτα! Και μάλιστα, είναι τρομερά σημαντικό το γεγονός πως έχει παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο καθ' όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων, αν και απέναντι στον Βόλο το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Μπόλονι και η ομάδα.

Στις δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Μαουρίσιο ανέφερε πως δεν άφησε το καλοκαίρι να πάει χαμένο και όσο περίμενε ειδοποίηση για να συνεχίσει κάπου την καριέρα του, έκανε προπονήσεις. Γυμναζόταν με τον Βιεϊρίνια και τον κουνιάδο του αρχηγού του ΠΑΟΚ και έκαναν διπλό πρόγραμμα μέσα στη μέρα προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Μαουρίσιο πήρε το δρόμο για την Αθήνα ώστε να παίξει στον Παναθηναϊκό και ο Βιεϊρίνια έμεινε στο... σπίτι του, την Τούμπα. Η δουλειά που έκανε, όμως, ο έμπειρος χαφ, βγαίνει τώρα στο γήπεδο και τον δικαιώνει για τον επαγγελματισμό που επέδειξε τους προηγούμενους μήνες.

Σιγουριά στις μεταβιβάσεις και προώθηση της μπάλας

Ο ρόλος του είναι τέτοιος που τον κάνει... ολοκληρωτικό στο χώρο του κέντρου για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαουρίσιο έδειξε ευθύς εξ αρχής την αξιοπιστία του στις μεταβιβάσεις που επιχειρεί, είτε αυτές είναι κοντινές είτε με μακρινές μπαλιές προς τους συμπαίκτες του. Στα δύο πρώτα παιχνίδια με Βόλο και Λαμία είχε 82% και 81% αντίστοιχα, ενώ, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το «τριφύλλι» οφείλει να δώσει βάρος και να στηριχθεί στον τρόπο που ο Μαουρίσιο περνάει τη μπάλα προς το επιθετικό τρίτο και προωθεί το παιχνίδι της ομάδας στην έκφραση των επιθέσεων.

Στο κερδισμένο πέναλτι των «πράσινων» κόντρα στον Απόλλωνα, έχει ψάξει με τρομερή μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη δεξιά, έχει τρέξει στην περιοχή κι έχει πάρει και την κεφαλιά στο τέλος για το δοκάρι, προτού τελικά δοθεί η παράβαση για το χέρι που είχε γίνει λίγο νωρίτερα.

Η φάση προς το φινάλε του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Τρίτης, όπου ο Βραζιλιάνος χαφ κάνει τάκλιν την τελευταία στιγμή και αποτρέπει αντίπαλο να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Διούδη, δεν είναι τυχαία. Και δεν είναι απλά... της στιγμής το γεγονός πως ο Μαουρίσιο ακολούθησε τη φάση προς τα πίσω και έπεσε με την ελπίδα να καταφέρει να βρει τη μπάλα. Η ευθύνη των παρεμβάσεών του στις απειλητικές στιγμές από τους αντιπάλους του ή για την ανάκτηση της κατοχής της μπάλας είναι ακόμα ένα κομμάτι στο οποίο βοηθάει το «τριφύλλι», έχοντας 3 interceptions απέναντι στον Βόλο στο πρώτο του ματς και 10 κόντρα στον Βόλο!

Ισχυρή προσωπικότητα, ηγετική επίδραση

Του αρέσει να είναι εκείνος που θα μεταφέρει στους υπόλοιπους την ένταση, το πάθος. Που θα τους εμψυχώσει, που θα τους ζητήσει πράγματα και που θα βοηθήσει και τους πιο νεαρούς σε ηλικία σε ό,τι θα πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Από την πρώτη στιγμή ο Μαουρίσιο έχει εκπλήξει άπαντες στον Παναθηναϊκό με τον τρόπο του και τη διαχείριση των καταστάσεων τόσο στ' αποδυτήρια, όσο κι όταν η ομάδα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ίσως η πιο ισχυρή προσωπικότητα στο εσωτερικό της ομάδας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, τους μιλάει συνεχώς, εμψυχώνει και το ίδιο έκανε και με το τρομερό μήνυμά του προς τον Γιοάν Μολό στα social media, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Γάλλος εξτρέμ με δυο κίτρινες κάρτες αποβλήθηκε στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός μετά την επαναφορά του στο ρόστερ από τον Μπόλονι. Θέλησε ν' απολογηθεί δημόσια και να δηλώσει πόσο απογοητευμένος ήταν από τον εαυτό του για την «ηλίθια», όπως την χαρακτήρισε, κόκκινη κάρτα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγγνώμη, ήσουν πολύ σημαντικός για την ομάδα» του έγραψε ο Μαουρίσιο που έσπευσε να του ανεβάσει το ηθικό και να δείξει ότι θέλει να τους διατηρεί όλους όσο γίνεται σε καλό πνευματικό επίπεδο... Ακόμα κι εκεί, προσφέρει κέρδος για τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα