ΠΑΣ Γιάννινα: Έπεισε και τους τελευταίους δύσπιστους

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Έπεισε και τους τελευταίους δύσπιστους

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί ξεκάθαρα την φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος και το ματς στο Περιστέρι έπεισε και τους τελευταίους δύσπιστους. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέβηκε στην Αθήνα για το ματς με τον Ατρόμητο γνωρίζοντας ότι η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμασία. Και αυτό γιατί σε διάστημα επτά ημερών θα δώσει τρεις αγώνες, από τους οποίους οι δύο είναι από τα ματς που θα πρέπει η ομάδα αν όχι να τα κερδίσει τουλάχιστον να μην τα χάσει (το εξ αναβολής με την ΑΕΛ και με τον Παναιτωλικό), ενώ το τρίτο ήταν στην Αθήνα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο που έχει διαφορετικούς στόχους από τον ΠΑΣ.

Η δοκιμασία αυτή έγινε ακόμα πιο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς πως ήταν η πρώτη φορά που ο Αργύρης Γιαννίκης θα έπρεπε να διαχειριστεί και τις συσσωρευμένες απουσίες βασικών παικτών. Και αν του Κριζμαν είχε καλυφθεί με απόλυτη επιτυχία από τον Παμλίδη, οι απουσίες των Κάστρο και Σιόντη, των δύο δηλαδή βασικών κεντρικών χαφ, ήταν ένα τεστ για το πως θα παρουσιαστούν οι αντικαταστάτες τους. Και αυτό γιατί Κάστρο και Σιόντης έχουν δέσει στο απόλυτο σε έναν νευραλγικό χώρο όπου οι δύο τους δίνουν την ασφάλεια που πρέπει. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ατρόμητος είναι η ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα στο πρωτάθλημα καταλαβαίνει κανείς πως οι δύο αυτές απουσίες έβαζε δύσκολα στην τεχνική ηγεσία την ομάδας, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που παίκτες όπως ο Ντομίνγκεθ που αποκτήθηκαν με στόχο να κάνουν την διαφορά δεν ήταν ακόμα έτοιμοι.

Και όμως ο Αργύρης Γιαννίκης έβγαλε λαγούς από το καπέλο του. Ο Κάργας από τα στόπερ ανέβηκε στα χαφ σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ντομίνγκεθ στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός να έχει τον ρόλο του Κάστρο. Και οι δύο παίκτες όχι απλά ανταποκρίθηκαν, αλλά ήταν από τους κορυφαίους του Άγιαξ.

Στηριζόμενος στο πλάνο του

Χωρίς να παρεκκλίνει στιγμή από το πλάνο του, ανεξαρτήτως απουσιών, ο ΠΑΣ αποφάσισε να κάνει το παιχνίδι του. Αφού στάθηκε τυχερός στο δοκάρι του Μανούσου στο πρώτο λεπτό, στη συνέχεια και με το πέρασμα του χρόνου έφερε το ματς στα μέτρα του. Έχοντας εξουδετερώσει το κέντρο του Ατρόμητου, αλλά βλέποντας και πως οι πλευρές του αντιπάλου δεν είχαν την ανάλογη βοήθεια αμυντικά (δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ΠΑΣ ανέβαζε και τα δύο μπακ με τους Κιβρακίδη και Σόλομον να μένουν χωρίς βοήθειες κι έτσι δημιουργήθηκε υπεραριθμία υπέρ της ομάδας του Γιαννίκη), όχι απλά έφεραν το ματς στα μέτρα τους αλλά έδειχναν πως αν έβγαινε σωστά η τελική πάσα θα ερχόταν και το γκολ.

Και αυτό ήρθε σε μια οργανωμένη επίθεση όπου Παμλίδης και Ελευθεριάδης άλλαξαν ρόλους με τον δεύτερο να συγκλίνει στην περιοχή (κάτι που φαίνεται πως είναι ξεκάθαρη εντολή Γιαννίκη οι δύο ακραίοι να συγκλίνουν και να πατάνε περιοχή, αν θυμηθεί κανείς και το γκολ του Νάουμετς κόντρα στον Άρη) και τον πρώτο να του δίνει ασίστ μισό γκολ.

Με το 1-0 υπέρ του οι Ηπειρώτες διαχειρίστηκαν τέλεια το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος έδειχνε εκτός αγώνα, αφού δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε κάθετα ούτε από τα πλάγια ενώ και κάποιες συρτές σέντρες τις καθάρισε εύκολα ο Χουτεσιώτης (ο οποίος αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ). Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κυριαρχούσε. Στο ίδιο τέμπο συνέχισε με την ίδια ευκολία να κλέβει μπάλες (17 κλεψίματα έναντι 9 των Περιστεριωτών) και να πατάει εύκολα στην περιοχή του Γιαννιώτη. Έτσι, ήρθε το 2-0 με το ωραίο γκολ του Κάργα και κάπου εκεί ο Ατρόμητος παρέδωσε πνεύμα.

Η διαβολοβδομάδα για τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, η ομάδα πλέον έχει αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της και δεν σβήνει στο 60', κάτι που φάνηκε και κόντρα στην ΑΕΚ όπου κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ φάνηκε πως παρά τις απουσίες το πλάνο που έχει δουλέψει δεν αλλοιώνεται.

ΥΓ. Το μόνο άσχημο γι αυτό τον ΠΑΣ είναι το γεγονός ότι οι φίλοι της ομάδας δεν μπορούν να απολαύσουν από κοντά αυτή την ομάδα που σε γεμίζει χαρά και ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

ΥΓ1. Πριν δύο χρόνια, ο Γιάννης Κάργας ως ποδοσφαιριστής της Ντινάμο Μπρεστ τότε, είχε... πληγώσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να τον αποκλείει. Με διαφορά η καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΣ.

ΥΓ2. Σιγά σιγά ανεβαίνει και ο Ντομίνγκεθ και σε βάθος χρόνου θα είναι ο παίκτης που όλοι περιμένουν στα Γιάννενα.

ΥΓ3. Δύο εντός έδρας ματς, αρχής γενομένης από αυτό της Τετάρτης με την ΑΕΛ και στη συνέχεια το Σάββατο με τον Παναιτωλικό. Με δύο νίκες η ομάδα θα είναι σούπερ. Και αυτό γιατί με έξι βαθμούς χτίζει διψήφια διαφορά τόσο από την ΑΕΛ όσο και από τους Αγρινιώτες.

ΥΓ4. Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διορθώσει ο προπονητής είναι οι χαζές κάρτες. Τόσο του Καρτάλη (αναίτιο δυνατό φάουλ στο κέντρο) όσο και του Κάργα (φάουλ στο αντίπαλο κόρνερ) θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Και είναι ένα θέμα από την πρεμιέρα αυτές οι κάρτες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα