Άρης: «Βράζει» το αίμα των νέων

Άρης: «Βράζει» το αίμα των νέων

Άρης: «Βράζει» το αίμα των νέων

bet365

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Άρης έβαλε στην καθημερινότητά μας 2+1 νέα πρόσωπα και το gazzetta.gr αξιολογεί τις αγωνιστικές επιδόσεις τους βάζοντας στη ζυγαριά και το μεγάλο διάστημα αποχής τους από τους αγωνιστικούς χώρους.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Λιντς - Λέστερ; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ανεξαρτήτως των ανώμαλων καταστάσεων που έλαβαν χώρα λόγω της διασποράς του κορονοϊού και οι οποίες ανάγκασαν τον Άκη Μάντζιο να γράφει και να… ξεγράφει ονόματα στο πινάκιό του, μερικές από τις αποφάσεις του ήταν προγραμματισμένες. Αυτό δεν ισχύει για τον Μάριο Σιαμπάνη ο οποίος πήρε φανέλα βασικού από τη στιγμή που τέθηκαν εκτός αγώνα οι Ζακαρί Μπουσέ, Χουλιάν Κουέστα. Ισχύει όμως για τον Γιοχάν Μπεναλουάν καθώς το πλάνο για τον Τυνήσιο κεντρικό αμυντικό προέβλεπε να παίξει στον αγώνα με τους Αρκάδες, γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου είχε δηλωθεί ο Λίντσεϊ Ροζ για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής. Το δίλημμα για τον Σιάντε Σίλβα δεν αφορούσε τον ρόλο του, αλλά τον χρόνο συμμετοχής του. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Interwetten Superleague και το gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης και αξιολογεί…

Ο ΜΠΕΝΑΛΟΥΑΝ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Οι βασικοί ενδοιασμοί επί της μεταγραφής του Γιοχάν Μπεναλουάν αφορούσαν το χρονικό διάστημα της αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Τυνήσιος ξεκίνησε παιχνίδι έπειτα από 561 ημέρες και για την ακρίβεια, ήταν 19 Απριλίου του 2019 όταν ήταν στο βασικό σχήμα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ όπου είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 47ο λεπτό. Εκ τότε και στο σύνολο της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, δεν μέτρησε περισσότερα από 49 αγωνιστικά λεπτά.

Για ποδοσφαιριστή με αποχή σχεδόν ενάμιση έτους, ο οποίος μάλιστα σε λίγο καιρό θα μπει στο 34ο έτος της ηλικίας του, η εμφάνισή του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης μάλλον ήταν ανώτερη των προσδοκιών. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να κάνει τα βασικά, πιθανόν να χρειάστηκε αρκετές φορές να χαλιναγωγήσει τον ενθουσιασμό του, σε γενικές γραμμές όμως οι κινήσεις του ανεδείκνυαν ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει την πρότερη αυτοπεποίθηση κι αυτό φάνηκε σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν το σκέφτηκε πολύ αλλά έδιωχνε την μπάλα μακριά από τον χώρο ευθύνης του. Υπήρξαν βέβαια κι άλλες όπου με μία κίνηση αποδέσμευσε την ομάδα του από κατάσταση κινδύνου.

ΕΠΑΙΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Εδώ και περίπου ένα μήνα, ο Μάριος Σιαμπάνης βαδίζει στο 22ο έτος της ηλικίας του και μόλις χθες, πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του στην Super League από την σεζόν 2016-17. Για να συναντήσει κανείς την τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα, θα πρέπει να ανατρέξει στον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο ίδιος ετοιμαζόταν να κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας του. Για την ακρίβεια, ήταν η εποχή κατά την οποία αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και είχε υπερασπιστεί την εστία του Δικεφάλου στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τα Τρίκαλα.

Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν βγήκε απλά από… τη ναφθαλίνη, αλλά πήρε το βάπτισμα του πυρός κι αν βάλει κανείς στην ίδια ζυγαριά το μεγάλο διάστημα απουσίας του, προφανώς εντυπωσίασε με τα αντανακλαστικά του. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις, με σπουδαιότερη αυτή της κεφαλιάς του Πασαλίδη στο πρώτο ημίχρονο όπου απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Ο ΣΙΛΒΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η διάρκεια καθορίζει την πορεία κάθε ποδοσφαιριστή και στη περίπτωση του Σιάντε Σίλβα, προϊόντος του χρόνου θα φανεί το πραγματικό επίπεδο ικανότητάς του. Ωστόσο, σ’ αυτά τα πρώτα (περίπου) τριάντα λεπτά συμμετοχής ο Πορτογάλος εντυπωσίασε με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, την ταχύτητα αλλά και την έκρηξη που έχει στο πρώτο βήμα του. Για την ακρίβεια, χρειάστηκαν περίπου 2-3 λεπτά για να έχει την πρώτη επαφή με την μπάλα (στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης) και με την επιτάχυνσή του, δημιούργησε καθαρή ευκαιρία για γκολ. Ομοίως κι έπειτα από 6-7 λεπτά όπου στο… τεστ ταχύτητα κέρδισε τον αντίπαλο αμυντικό παρότι ξεκίνησε (τουλάχιστον) τρία μέτρα πιο πίσω.

Ο 23χρονος δεν είχε μεγάλο διάστημα αποχής καθώς η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 στον αγώνα της U23 της Γουέστ Χαμ με τη Σαουθάμπτον. Ωστόσο, πέρυσι αγωνίστηκε μόλις 218 λεπτά. Ο Σίλβα υπήρξε μέλος όλων των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας έως την U20, κάποτε είχε ενταχθεί στα πέντε κορυφαία ταλέντα της συγκεκριμένος σχολής ποδοσφαίρου, αλλά η καριέρα του πήρε την κατιούσα και πλέον καλείται να δημιουργήσει συνθήκες αντίθετης πορείας. Βάσει των χαρακτηριστικών του, του ταιριάζει περισσότερο η θέση του αριστερού χαφ, σε συνθήκες ανάγκης όμως μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα