Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 (vids)

bet365

Yπόθεση προσωπική! Με δύο γκολ ο Καρλίτος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με το 2-0 στη Λαμία. Ο Διούδης έπιασε πέναλτι το Ρόμανιτς στο 0-1. Ντεμπούτο για Βιγιαφάνιες.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Ζαγαρίτης, στο δεξί ο Σάντσες και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ αποτέλεσαν το δίδυμο στους στόπερ. Μαουρίσιο και Κουρμπέλης οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Σαβιέρ, δεξί ο Χατζηγιοβάνης, ο Καρλίτος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Μακέντα.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τεννές για την Λαμία παρέταξε τον Θεοδωρόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Aσίγκμπα, αριστερό ο Μπάχανακ και ο Βύντρα με τον Αντέτζο στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπουλούλης η τριάδα στην μεσαία γραμμή, Ντέλετιτς και Ρόμανιτς στα άκρα και «φουνταριστός» ο Καραμάνος.

Καρλίτος ξανά και Διούδης!

Ιδανικότερο σενάριο στην αρχή του παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός. Ένα γκολ από τα αποδυτήρια, θα αποτελούσε βάλσαμο για ένα σύνολο που έχει τρομερό ψυχολογικό πρόβλημα και το «τριφύλλι» το βρήκε μόλις στο 8’ χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη στο πρώτο δοκάρι και την απίθανη κεφαλιά του Καρλίτος, ο οποίος με πλάτη προς την εστία, κατάφερε να στείλει την μπάλα εκεί όπου ο Θεοδωρόπουλος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτό ήταν το τρίτο σερί γκολ που πέτυχε ο Ισπανός στράικερ στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως έχει πάρει τα πάνω του!

Από την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου και μέχρι το 30’, η Λαμία ισορρόπησε, οι παίκτες του Μπόλονι ήταν λες και κάποιος… τράβηξε την πρίζα, καθώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και έχαναν εύκολα τις μονομαχίες και οι γηπεδούχοι στο 20’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν μετά το χέρι-πέναλτι του Κουρμπέλη. Ο Διούδης, όμως, απόκρουσε το πέναλτι του Ρόμανιτς και κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Η Λαμία με εξαίρεση δύο μακρινά και άστοχα σουτ του Ρόμανιτς και του Σκόνδρα δεν είχε τρόπο να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του «τριφυλλιού», το οποίο είχε ένα καλό δεκάλεπτο στο κλείσιμο του ημιχρόνου(35’-45’). Σε εκείνο το διάστημα θα μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ αλλά ο Σκόνδρας στο 38’ έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Πούγγουρα(φάση που ξεκίνησε και πάλι από κόρνερ) ενώ στο 41’ ο Σαβιέρ δεν βρήκε στόχο εντός περιοχής!

Το… καθάρισε νωρίς, ντεμπούτο ο Βιγιαφάνιες!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τεννές έριξε στο ματς τον Βιγιάλμπα, γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 και έδωσε εντολή για να πιέσει η ομάδα του ψηλά. Οι χώροι άνοιξαν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα για να φτιάξει τις σωστές προϋποθέσεις. Κάτι που έκανε στο 60’ και «κλείδωσε» την νίκη! Η κίνηση του Σαβιέρ προς τα μέσα, έφερε την μπάλα δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, μετά την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, ο Καρλίτος πήρε το… ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-0 σε από πλάγια θέση!

Από την στιγμή που ο Αραμπούλι στο 69’ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Διούδη, το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε και έψαξε μέχρι το τέλος και άλλα γκολ!

Ο Καρλίτος είχε δύο πολύ καλές στιγμές(71’ και 75’) αλλά δεν βρήκε στόχο ενώ η είδηση ήρθε στο 88’ όταν ο Μπόλονι έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες! Ο Αργεντινός μάλιστα είχε μία τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις, με εκτέλεση κόρνερ έβγαλε μόνο του τον Μαουρίσιο που νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο ενώ στο τελευταίο λεπτό είχε ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω. Η εικόνα του ήταν απόλυτα ενθαρρυντική για την συνέχεια.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος σε ένα βράδυ που μετά από καιρό είχε μόνο καλά νέα για τον Παναθηναϊκό…

MAN OF THE MATCH: Καρλίτος! Ο Ισπανός φορ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και με την αποψινή «ντομπλέτα»… καθάρισε για τον Παναθηναϊκό στην Λαμία! Ο «Τσάρλι» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι». Φοβερή εκτέλεση με το κεφάλι στο πρώτο γκολ, αυτό που πρέπει στο δεύτερο, είχε ακόμη δύο ευκαιρίες να σκοράρει!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: O Σωκράτης Διούδης μπορεί να μην είχε πολύ δουλειά, μπορεί να μην ένιωσε πίεση αλλά στην φάση που έπρεπε, δήλωσε «παρών»! Ο Έλληνας πορτιέρο έπιασε το πέναλτι του Ρόμανιτς και κράτησε το μηδέν για τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ κομβικό σημείο!

Καλή εμφάνιση και από τον Σαβιέρ, ο οποίος ήταν απόλυτα ουσιαστικός στο παιχνίδι του και έχει συμμετοχή στην φάση του 2-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρόμανιτς αποτελεί σημείο αναφοράς στο επιθετικό κομμάτι της Λαμίας. Ο Σέρβος εξτρέμ απόψε δεν κατάφερε να ταλαιπωρήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού και έχει και το χαμένο πέναλτι στο 18’, όπου έκανε μία πολύ κακή εκτέλεση. Χωρίς δύναμη, όχι στην γωνία, έδωσε την ευκαιρία στον Διούδη να μπλοκάρει την μπάλα!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μόλις δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ από τον Καρλίτος κάνει ένα πέναλτι που πραγματικά είναι να απορείς τι σκέφτηκε σε εκείνη την φάση. Στην εποχή του VAR, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε εκτέλεση φάουλ της Λαμίας «έβγαλε» το χέρι προς την μπάλα και χάρισε την εσχάτη των ποινών στον αντίπαλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαδόπουλος με την βοήθεια του VAR σωστά δείχνει πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο χέρι του Κουρμπέλη. Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτήσια του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός απόψε στην Λαμία, είχε έναν Καρλίτος σε σπουδαίο βράδυ, στο κρίσιμο σημείο «μίλησε» ο Διούδης και επιτέλους το «τριφύλλι» πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Μπάχανακ, Ασίγκμπα(46’ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπουλούλης(86’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς(74’ Μπιανκόνι), Καραμάνος(29’Aραμπούλι, 85’ Τσούκαλος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ(88’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης(77’Mολό), Καρλίτος(88’ Καμπετσής), Μακέντα(82’ Αλεξανδρόπουλος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα