Πρώτο ντέρμπι και πιθανό ορόσημο για τον ΠΑΟΚ

Πρώτο ντέρμπι και πιθανό ορόσημο για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που έρχεται και βλέπει την μεγάλη ευκαιρία του Δικεφάλου του Βορρά να τονωθεί ψυχολογικά στην πιο κομβική περίοδο.
Ολυμπιακός - Μακάμπι Τ.Α.: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Επιστροφή στα γήπεδα και στη δράση για τους Συλλόγους, με ένα μεγάλο ντέρμπι όπως αυτό της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ΑΕΚ και πρέπει να παραδεχθούμε ότι πριν το ματς υπάρχουν μερικά δεδομένα που προβληματίζουν τους γηπεδούχους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών. Μέσα στο γήπεδο βέβαια βγαίνουν να αγωνιστούν έντεκα εναντίον έντεκα και εκεί μπορούν να ανατραπούν όλες οι θεωρίες.

Ενόψει του αγώνα πρέπει να τονίσουμε ότι έρχεται σε μία περίοδο όπου:

- Έκλεισε οριστικά η καλοκαιρινή περίοδος και ξεκινάει η Φθινοπωρινή με τα αλλεπάλληλα ματς Ελλάδας και Ευρώπης στα οποία παίζουν και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου.

- Τελείωσαν οι μεταγραφές, διαμορφώθηκαν τα ρόστερ και παίζουν για πρώτη φορά νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές

- Οι ομάδες επιστρέφουν στο γήπεδο μετά από διακοπή και αφού έχουν ήδη χάσει βαθμούς στα περασμένα ματς πρωταθλήματος

Εδώ ακριβώς και μέσα από το timing που διεξάγεται αυτός ο αγώνας, δημιουργείται η ευκαιρία για τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ.

Σε αυτή την επιστροφή, σε αυτό το νέο ξεκίνημα και πριν μπουν οι ομάδες στα διαδοχικά ματς Ελλάδας και Ευρώπης, μία νίκη του ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο εκτός έδρας ντέρμπι, θα τονώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλο τον Οργανισμό. Σε αυτή τη φάση ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από μία πολύ μεγάλη νίκη που πρώτα απ’ όλα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Μία τέτοια επιτυχία θα ανεβάσει τους πάντες και τους στηρίξει ψυχολογικά ενόψει και της συνέχειας που περιλαμβάνει και τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Ομόνοια, που αργότερα θα αναλύσουμε ότι μπορεί να σημαίνει και την μισή πρόκριση για τον ευρωπαϊκό όμιλο.

Αναφορικά με τα καθαρά ποδοσφαιρικά δεδομένα, ξεκάθαρη εικόνα για παρόντες-απόντες θα έχουμε αύριο. Από εκεί και πέρα και εφόσον όλοι (πλην Κρέσπο) είναι διαθέσιμοι, ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει κορμό που ήδη έχει δοκιμαστεί σε πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά ματς και ένα σύνολο που αν βρει χώρους και γήπεδο απέναντι σε ομάδα που θέλει να παίξει και δεν θα κλειστεί, είναι ικανός να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ακόμη και την Μπενφίκα!

* Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Όλαφ Ρέμπε, ήρθαν να στηρίξουν τις επιλογές που έγιναν, επάνω στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, νεανικού και πιο οικονομικού ρόστερ, το οποίο έχει προοπτική και διασφαλίζει την βιωσιμότητα που πολλές φορές αναφέρθηκε ως βασικός στόχος της ΠΑΕ.

Όπως γράφαμε και πριν από αυτή τη διαδικασία, το γήπεδο θα κρίνει από εδώ και πέρα όλα όσα έγιναν και σχετίζονται με τους γνωστούς και δεδομένους αγωνιστικούς στόχους. Προφανώς και όλος ο κόσμος πρέπει από εδώ και πέρα να είναι συνειδητοποιημένος, αφού πλέον είναι και πολύ καλά ενημερωμένος.

- Για τον Βιεϊρίνια θα κάνουμε υπομονή. Αξίζει τον... κόπο. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει για τον ΠΑΟΚ.

* Ποιος αναρωτιέται ακόμη για την ένταση και την τοξικότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και θα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποιος και γιατί αναρωτιέται γιατί δεν σταματούν οι απειλές και οι ύβρεις εναντίον διαιτητών και άλλων παραγόντων; Όταν μένει ατιμώρητο το... “θα δείτε τι θα πάθετε” και δεν θεωρείται απειλητικό επειδή ο πρωταγωνιστής πήγε και εκλιπαρούσε να μην τιμωρηθεί, ποιος και γιατί να σταματήσει αυτές τις ενέργειες;

Μόνο γέλια προκαλούν πλέον οι προκατασκευασμένες κριτικές για την εθνική ομάδα και τα απαράδεκτα σχόλια για διεθνείς ποδοσφαιριστές, από όλους όσους εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό και είναι ταγμένοι να στηρίζουν επικοινωνιακά τις θέσεις του. Προφανώς και δεν είναι όλες οι κριτικές ίδιες, αλλά μερικές είναι τόσο απροκάλυπτες και αστήρικτες. Είναι για λύπηση όσοι εκτίθενται με τέτοιο τρόπο επειδή... έτσι θέλει ο Ολυμπιακός. Μπράβο στον ΠΣΑΠ που τόσο ωραία και τόσο έξυπνα τους εξέθεσε ακόμη περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.