Αμανατίδης: «Το καλύτερο δεκάρι για μένα ήταν ο Καραπιάλης»!

Αμανατίδης: «Το καλύτερο δεκάρι για μένα ήταν ο Καραπιάλης»!

Gazzetta team
Αμανατίδης: «Το καλύτερο δεκάρι για μένα ήταν ο Καραπιάλης»!

bet365

Ο Γιώργος Αμανατίδης σε συνέντευξή του στάθηκε και στην ποιότητα του Καραπιάλη και ότι τον θεωρεί το κορυφαίο δεκάρι!
Ο Αμανατίδης μιλώντας στη σελίδα «Θρύλε μου είσαι η ζωή» (σελίδα στο Facebook) επισήμανε για:
Την πρόταση από τον Ολυμπιακό: Με φόβισε η προοπτική της μεταγραφής στον Ολυμπιακό. Ήταν μια περίοδος που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές το σκέφτονταν. Ήταν τα πέτρινα χρόνια, υπήρχαν λαϊκά δικαστήρια & ο κόσμος ήταν απαιτητικός. Έπρεπε να μπει στο πετσί σου η φιλοσοφία. Με ικανοποιήσε ότι ήρθε μόνος του ο Κόκκαλης και ήταν προπονητής ο Πέτροβιτς. Συμφώνησα σε 5 λεπτά με τον Ολυμπιακό. Υπήρχε άλλη πρόταση από άλλη μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, αλλά όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Δοξάζω τον Θεό που φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού που ταίριαζε κιόλας στον τρόπο που παίζω.
Τα 'πέτρινα' χρόνια και τα επτά σερί πρωταθλήματα: Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα τη χρονιά του νταμπλ, που πήγαμε και στους '8' του Champions League ήταν κάτι ασύλληπτο, μαγικό! Στα εκτός έδρας δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περνάει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που θα φτάσει η αποστολή στο γήπεδο μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης. Δυο φορές έχουμε φύγει από την Τούμπα μέσα σε κλούβα των ΜΑΤ, η οποία μας πήγε κατευθείαν στη σκάλα του αεροπλάνου. Δεν μπήκαμε καν στο αεροδρόμιο! Παρ'όλα αυτά, αναπολώ τέτοια παιχνίδια, όπως και του Champions League. Είναι κάτι που σου λείπει! Στο Καυταντζόγλειο ο κάθε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είδε την κάσα του με το όνομά του. Μας είχαν κηδέψει! Γι'αυτό λέω ότι τα 7 σερί που πήραμε δεν είναι 7, αλλά 14.
Το τότε και το τώρα: Έχει αλλάξει πολύ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πέρσι παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά έφυγαν σημαντικοί παίκτες. Ήρθαν όμως αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από μεγάλα πρωταθλήματα. Έχουμε μεγάλο προπονητή, όμως η ομάδα θέλει χρόνο. Το φετινό Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι. Πιστεύω θα έρθουμε δεύτεροι στον όμιλο του Champions League.
Το 'δέσιμό' του με τον κόσμο: Το συγκεκριμένο ματς ήταν ιδιαίτερο. Προερχόμασταν από ήττα 3-0 με τη Ρεάλ, που μας αδίκησε ο διαιτητής. Είχε ακουστεί ότι ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς φεύγει και εκείνη την ημέρα παίξαμε για εκείνον.
Το εάν θα έπαιρνε παίκτη του σήμερα για τον Ολυμπιακό που έπαιζε εκείνος: Να με συγχωρέσουν τα σημερινά παιδιά, αλλά την τότε ομάδα δεν την αλλάζω. Δε θα άφηνα κανέναν έξω. Ήμασταν μια οικογένεια! Όπως και τα σημερινά παιδιά θα πούνε ότι δεν αλλάζουν την ομάδα τους και είναι λογικό γιατί κι εκεί υπάρχει δέσιμο. Δοξάζω καθημερινά τον Θεό, έζησα απίστευτα πράγματα, δεν τα αλλάζω με τίποτα στον κόσμο!
Την Ευρώπη: Έίναι θέμα χρόνου. Η ομάδα μας είναι κοντά στην υπέρβαση, για μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Ο πρόεδρός μας, Βαγγέλης Μαρινάκης μας έχει βάλει στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.
Το καλύτερο δεκάρι που έχει δει ποτέ: Το καλύτερο δεκάρι για μένα είναι ο Βασίλης Καραπιάλης. Στα δύσκολα, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, έλεγε "Γιώργο, δώσε μου την μπάλα κι εγώ ξέρω τι θα κάνω. Ηγετική φυσιογνωμία! Έχω δει να κάνει ο Βασίλης ανεπανάληπτα πράγματα!
Το χειροκρότημα του κόσμου και πόσο του έλλειψε: Πολύ, πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι όμως ότι εισπράττω καθημερινά την αγάπη του κόσμου ακόμα και σήμερα.
Τις Σχολές του Ολυμπιακού: Από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο ήθελα να ασχοληθώ με τα παιδιά όταν σταματήσω. Θέλω να βοηθήσω να γίνουν δυνατές προσωπικότητες, να έχουν αρχές, σεβασμό, αυτοπεποίθηση, να διεκδικούν πράγματα και να τα κερδίζουν μέσα από καθημερινό αγώνα. Να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Είμαι δίπλα στους μικρούς μου φίλους μαζί με όλο το υπόλοιπο τιμ. Δεν αδικούμε κανένα παιδί και το καθένα παίρνει αυτό που του αξίζει και όσο προσπαθεί θα δικαιώνεται.
Το ματς που έχει χάσει και στεναχωρήθηκε: Υπάρχει αυτό το ματς και στεναχωρήθηκα που το έχασα. Είναι στη Λεωφόρο (1-4) απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός αλλά και τρομερά χαρούμενος που ήμουν στη ζωή γιατί είχα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Δόξα τον Θεό τουλάχιστον το έβλεπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα