Ποδοσφαιρική κατάθλιψη...

Ποδοσφαιρική κατάθλιψη...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ποδοσφαιρική κατάθλιψη...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη, τον Ντάνι Πογιάτος που πλέον παίζει για την... ζωή του και την κομβική απόφαση που πρέπει να πάρει άμεσα η διοίκηση του Τριφυλλιού.

Μία από τα ίδια. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ζει την ημέρα της Μαρμότας στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας μια εικόνα θλιβερή, ποδοσφαιρικά καταθλιπτική, μια ευθεία γραμμή που όσο περνάει ο καιρός οδηγεί το Τριφύλλι σε μία βαθιά αγωνιστική κρίση, από την οποία κινδυνεύει να χάσει επαφή από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ναι, είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική αλλά ο άμεσος ανταγωνιστής για την τέταρτη θέση που είναι ο Άρης βρίσκεται αυτή την στιγμή εννιά βαθμούς μακριά! Εννιά. Την τρίτη αγωνιστική. Ο Ντάνι Πογιάτος προσπάθησε να κάνει πιο ορθολογική την ενδεκάδα του, άλλαξε το 4-3-3 με 4-2-3-1 έπαιξε με δύο κανονικούς εξτρέμ αλλά εκ του αποτελέσματος έκανε λάθος με το να ξεκινήσει τον (τραγικό σήμερα) Καρλίτος και να αφήσει στον πάγκο του Μακέντα που είχε σκοράρει στην Τρίπολη και εκτός αυτού, με την ομάδα του να είναι ανήμπορη επιθετικά, έβαλε τον Ιταλό φορ στο 70᾽ και έπαιξε καθαρό 4-4-2.

Ο Καταλανός με την διαχείριση που κάνει στους ποδοσφαιριστές και την επιμονή του να χωρά στην ενδεκάδα συγκεκριμένους παίκτες(είτε είναι σε καλή κατάσταση είτε όχι) είναι προ των πυλών στο να χάσει μια και καλά τα αποδυτήρια. Αγωνιστικά μπορεί να το γυρίσει, αν χάσει όμως πλήρως την εμπιστοσύνη των παικτών, είναι... τελειωμένος.

Απο κει και πέρα, για το σημερινό παιχνίδι, δεν μπορείς να πεις και πολλά. Η ανάγνωση είναι απλή:

* Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα παιχνίδι δεν βλεπόταν για εξήντα λεπτά. Δεν βλεπόταν. Δεν έβγαλε συνεργασίες, δεν έβγαλε ένταση, έβλεπες μια ομάδα να ψάχνεται πάνω στο χορτάρι, να μην έχει την μαχητικότητα που πρέπει, να μην μπορεί να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία, με εξαίρεση εκείνη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Βέλεθ.

*Απέναντι σε έναν Άρη που είχε ως κυρίαρχο στόχο να διαφυλάξει το μηδέν, κατάφερε να δεχθεί πέντε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και να ξαναδεχθεί ένα αστείο, ένα ερασιτεχνικό γκολ. Από το πούλημα της μπάλας στην μεσαία γραμμή μέχρι την τραγική αντίδραση στο αμυντικό τρανζίσιον και τον Χουάνκαρ, ο οποίος επέστρεψε με το... πάσο του και άφησε(σε συνεργασία με τους κεντρικούς μέσους) έναν... αεροδιάδρομο που εκμεταλλεύθηκε ο Μαντσίνι και σκόραρε σαν σε προπόνηση.

*Με μισή ώρα αντίδρασης, κι αυτή χάρη στις ατομικές ενέργειες και προσπάθειες του Χουάνκαρ και του κορυφαίου σήμερα Χατζηγιοβάνη, δεν νίκησε ποτέ και κανείς. Πόσω μάλλον όταν δεν μπορείς να φτιάξεις πάνω από δύο-τρεις ευκαιρίες και όταν τις φτιάχνεις, βλέπεις τον Αϊτόρ σε κενό τέρμα να κάνει... τσαφ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΚΟΜΒΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Από κει και πέρα, είναι δεδομένο πως η θέση τόσο του Ντάνι Πογιάτος όσο και του Τσάβι Ρόκα είναι αρκετά δύσκολη. Ο Καταλανός προπονητής έχασε απόψε και το τελευταίο κανονάκι και ακόμη και αν παραμείνει(τούτη την ώρα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει στον πάγκο του Τριφυλλιού αν δεν παίρνει νίκες. Ανεξάρτητα από αυτό, στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα.

Είτε θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους και θα βάλουν τέλος στην παραπάνω κουβέντα(κάτι που μόνο κακό κάνει εντός των αποδυτηρίων), είτε θα τον αντικαταστήσουν άμεσα, κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή βάσει των συνθηκών και όχι ακόμη ένα ρίσκο που μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.