Τζέγκο: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον Άρη»

Τζέγκο: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον Άρη»

Gazzetta team
Τζέγκο: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον Άρη»

bet365

Ο Τζέιμς Τζέγκο μίλησε για τους λόγους που διάλεξε τον Άρη και για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο όπως τονίζει είναι ανώτερο τόσο από της Αυστραλίας όσο και της Αυστρίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο soceroos.com.au:

Για το επίπεδο στην Ελλάδα:

«Η ατομική ποιότητα των παικτών είναι πραγματικά μεγάλη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε αληθινά υψηλό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη και σίγουρα διαφορετικοί τύποι παικτών σε σχέση με όσους αντιμετώπιζα στην Αυστρία.

Μέχρι στιγμής, είναι πολύ καλά τα πράγματα. Οι συμπαίκτες μου μπορούν να "βγάλουν" τον καλύτερο μου εαυτό και πραγματικά έχω απολαύσει τα πάντα από ποδοσφαιρική άποψη μέχρι στιγμής».

Για το πώς τον βοήθησε η τετραετής θητεία του στην Αυστρία και η γνωριμία με έναν τρόπο παιχνιδιού διαφορετικό από αυτόν που είχε συνηθίσει στην Αυστραλία:

«Το αυστριακό πρωτάθλημα ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με το ποδόσφαιρο που έπαιζα στην Αυστραλία και νομίζω ότι αυτό είναι το σπουδαιότερο πράγμα: όταν ερχόμουν στην Ευρώπη ως μέσος που μπορούσε να κάνει κάτι απ' όλα, διαπίστωσα ότι έπρεπε να καθορίσω σε τι είμαι καλός και πώς μπορώ να επηρεάζω τα παιχνίδια.

Αυτό ήταν το σπουδαίο πράγμα για μένα και το κατάφερα ξεφεύγοντας εντελώς από την περιοχή άνεσης μου και κάνοντας το μεγάλο βήμα για την Αυστρία και ένα εντελώς διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Νομίζω πως τότε είναι που είχε τη μεγαλύτερη μου εξέλιξη ως παίκτης και πιστεύω πως εξαιτίας αυτού είμαι πάντα υποστηρικτής του να ξεφεύγεις από την περιοχή άνεσης σου, μιας και μόνο τότε μπορείς να βελτιωθείς στο μέγιστο ως παίκτης. Έγινα κάποιος που παίρνει ευθύνες στη μεσαία γραμμή, κάποιος που οργανώνει τα πράγματα και διασφαλίζει ότι η ομάδα λειτουργεί με τον τρόπου που έχουμε ορίσει ότι θέλουμε να λειτουργούμε. Νομίζω πως αυτό ήταν το στοιχείο που προέκυψε σε μεγάλο βαθμό κατά τα τέσσερα χρόνια μου στην Ευρώπη».

Για τη θέση του στον Άρη και τους λόγους πίσω από την επιλογή του να «μετακομίσει» στο «Κλ. Βικελίδης»:

«Στο γήπεδο έχουμε πολλούς πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές. Εγώ έχω θέση στον άξονα, κυρίως με οργανωτικές αρμοδιότητες, με λίγη "βρώμικη" δουλειά και με στόχο να περάσω τη μπάλα σε παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πιο ψηλά στο γήπεδο. Νομίζω πως ο τρόπος που παίζω ταιριάζει με αυτό που έχουμε εδώ και αυτή ήταν μια προτεραιότητα που είχα όταν έκανα τη μεταγραφή. Εξασφάλισα ότι θα πάω κάπου όπου θα μπορώ να παίζω εκεί που μου ταιριάζει περισσότερο και που θα μπορώ να βελτιωθώ».

Για την πρώτη, επεισοδιακή αγωνιστική, κόντρα στη Λαμία και τη φάση του ακυρωθέντος γκολ των φιλοξενούμενων για φάουλ που κέρδισε ο ίδιος:

«Βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1-0, υπήρξε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή και η μπάλα έσκασε στη γραμμή της εστίας. Ένας επιτιθέμενος πλησίασε για να το τελειώσει και εγώ προσπάθησα να βάλω το κεφάλι μου στη μπάλα και να διώξω. Κατάφερα να τον προλάβω και δέχτηκα το γόνατο του στο πρόσωπο μου. Ευτυχώς, ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ και καταφέραμε ύστερα να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε 3-1, οπότε ήταν μια καλή αρχή για την ομάδα και μας έδειξε το δρόμο για τη φετινή σεζόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα