ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

bet365

Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μετά την επική πρόκριση επί της Μπενφίκα ήρθε νωρίς η πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα με το 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο! Ξανά γκολ ο Ζίφκοβιτς, αυτογκόλ ο Μιχάι.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να φτάσει στο «4Χ4» σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο ο Ατρόμητος έβαλε «φρένο» στην πορεία των «ασπρόμαυρων», που άφησαν τους πρώτους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα μέσα στην έδρα τους. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και πήραν δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας.

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Με το σκεπτικό ότι ακολουθεί το ταξίδι στη Ρωσία και η πρώτη αναμέτρηση με την Κρασνοντάρ, για τα playoffs του UEFA Champions League, o Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε σε αλλαγές, με πέντε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, σε σχέση πάντα με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης κόντρα στην Μπενφίκα.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε φανέλα βασικού ξανά και το ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ, ενώ για πρώτη φορά βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που μέχρι τώρα είχε αγωνιστεί ως αλλαγή απέναντι σε ΑΕΛ και Μπενφίκα.

Εκτός έμειναν για να πάρουν ανάσες οι Πέλκας, Κρέσπο, Ιγκανσον, Ελ Καντουρί και στην επίθεση, απόντος του Τσούμπα Άκπομ που έχει αποχωρήσει για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Μίντλεσμπρο, ξεκίνησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Νταμίρ Κάναντι δεν πήρε στη Θεσσαλονίκη τον Αζέρους Μπουσουλάτζιτς και απόντους του τιμωρημένου Ρισβάνη παράταξε τον Ατρόμητο με ένα «3-4-3», έχοντας τριάδα στην άμυνα τους Γκάλο, Γούτα και Στρούγγη, στη μεσαία γραμμή τους Κιβρακίδη (δεξιά), Σάλομον, Χαρίση και Τομάσεβιτς (αριστερά), ενώ προωθημένοι ήταν οι Γιακουμάκης, Ραμπέλο και στην κορυφή ο Μανούσος.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι δε θα έχει εύκολο απόγευμα και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το ματς έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του (61%-39%), ο Ατρόμητος ήταν αρκετά διαβασμένος καταφέρνοντας μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους να κρατήσει μακριά από την εστία του Γιαννιώτη τους ποδοσφαιριστές του Φερέιρα, που αναγκάστηκε μετά το μισάωρο να ανακατέψει την τράπουλα.

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του «Δικεφάλου», ο Άντρια Ζίβκοβιτς πήρε κάποιες επιθετικές προσπάθειες, ενώ η προσπάθεια του Στέφαν Σβαμπ να παίξει κάθετα από τον άξονα δεν είχε φέρει αποτέλεσμα για τους «ασπρόμαυρους», που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 8 τελικές (4 στην εστία) προσπάθειες, όχι όμως και με κάποιο γκολ.

ΕΠΤΑΛΕΠΤΟ ΦΩΤΙΑ

Ότι δεν είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά, το είδαμε μέσα σ’ ένα λεπτό στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Το ματς πήρε φωτιά. Με πέντε φάσεις μέσα σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών. Αρχικά, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 51’ με τον Τζόλη, το σουτ του οποίου απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης και στο επόμενο λεπτό στο σουτ του Κιβρακίδη το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Δικεφάλου. Νέα ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Γιακουμάκη και γκολ στο 57’ για τον ΠΑΟΚ με τον «καυτό» Αντρια Ζίβκοβιτς!

Ο Σέρβος εξτρέμ βρήκε δίχτυα από την εξαιρετική συνεργασία του με τον Δημήτρη Γιαννούλη, σε μια φάση-καρμπόν με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπενφίκα.

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε, αντίθετα με τις παρεμβάσεις από τον Κάναντι, βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο 1-1, με το αυτογκόλ του Ενέα Μιχάι, στο γύρισμα του Ν’ Σικουλού.

Έμεναν σχεδόν είκοσι λεπτά για το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ, που είχε στο γήπεδο τους νεαρούς Κούτσια (έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε για τον «Δικέφαλο») και Βρακά, να ψάχνει απεγνωσμένα και πολλές φορές λανθασμένα το δεύτερο γκολ, που δεν ήρθε ποτέ…

MVP: Ο Άντρια Ζίβκοβιτς άνοιξε λογαριασμό και στις εγχώριες διοργανώσεις, βάζοντας την προσωρινά τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ μεστή εμφάνιση από τον Κιβρακίδη, ο οποίος στάθηκε άτυχος στη φάση του 52ου λεπτού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα από τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, το ίδιο και από τον Γιώργο Μανούσο

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάι δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης στο γύρισμα του Ν’ Σικουλού στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καραντώνης από την Ημαθία στη φάση του 28ου λεπτού, με την ανατροπή του Τζόλη από τον Γιαννιώτη εκτός μεγάλης περιοχής, έδειξε την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, θεωρώντας ότι δεν ήταν τελευταίος παίκτης. Και με τη χρήση του VAR ακυρώθηκε σωστά το γκολ που πέτυχε ο Τζόλης (32’).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αμπέλ Φερέιρα το φώναζε, «πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στον Ατρόμητο και όχι στην Κρασνοντάρ», όμως έγινε αυτό που φοβόταν ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στον θρίαμβο επί της Μπενφίκα, πέταξε ένα ολόκληρο 45λεπτο και παρότι προηγήθηκε με τον Ζίβκοβιτς είδε τον πολύ καλά διαβασμένο και στημένο μέσα στο γήπεδο Ατρόμητο να φτάνει στην ισοφάριση και να φεύγει με το βαθμό από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’ Βρακάς), Μιχάι, Βαρέλα (81’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι (81’ Νινούα), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (72’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (72’ Κούτσιας).

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Σάλομον, Χαρίσης (73’ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (83’ Νάτσος), Γιακουμάκης (73’ Ν’ Σικουλού), Ραμπέγιο (88’ Μουνίθ), Μανούσος (46’ Κωστόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα