Η value for money περίπτωση του Φιγκεϊρέδο

Η value for money περίπτωση του Φιγκεϊρέδο

Gazzetta team
Η value for money περίπτωση του Φιγκεϊρέδο

bet365

Ο Βραζιλιάνος φορ κόστισε στον ΟΦΗ περίπου 230.000 ευρώ και θα αποφέρει 1.000.000, ίσως και περισσότερα εάν πωληθεί στο μέλλον

Υπάρχουν στο ποδόσφαιρο περιπτώσεις παικτών που «βγαίνουν», να το πούμε σε απλά ελληνικά, παρότι επί χάρτου έρχονται στα μέρη μας ως άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Κακά τα ψέματα ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ λογίζεται πια ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω και θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι προερχόμενος από την Ζαλγκίρις Κάουνας, όπου και είχε μία πολύ καλή σεζόν. Οι Κρητικοί πίστεψαν στον Βραζιλιάνο στράικερ και δαπάνησαν περίπου 40.000 ευρώ για να τον φέρουν στο Ηράκλειο, χωρίς μάλιστα να λογίζεται ως τα «βαριά τους χαρτιά». Τουλάχιστον για όλους τους άλλους, πλην των στενών ορίων του «Γεντί Κουλέ».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις την 5η αγωνιστική τον είδαμε βασικό, αλλά σταδιακά μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα. Ετσι το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε «κολώνα» της ενδεκάδας και εκείνο της σεζόν ως μακρά πρώτο σκόρερ των Κρητικών με 12 γκολ σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτόματα το πρόσημο ήταν άκρως θετικό και λόγω της παρουσίας του ήρθε και η πρόταση από την Αλ Ουάσλ. Ο 24χρονος θα βρεθεί άμεσα στο Ντουμπάι για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στον σύλλογο των ΗΑΕ, σε ένα deal που θα αποφέρει στα ταμεία του ΟΦΗ το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» θα διατηρήσουν και ποσοστό μεταπώλησης.

Αυτόματα μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα σημαίνει για τους Κρητικούς αύξηση περίπου 500% της αρχικής τους... επένδυσης.

Στη σύγχρονη εποχή, όσο... κάπως και αν ακούγεται, τα οικονομικά δεδομένα – πόσο μάλλον όταν τα έσοδα έχουν μειωθεί επειδή τα ματς γίνονται χωρίς κόσμο – παίζουν σπουδαίο ρόλο στην «επιβίωση» μίας ομάδας και το story του Φιγκεϊρέδο… σηκώνει κουβέντα

Εκτός από τα χρήματα που έδωσαν από την Κρήτη στον σύλλογο της Λιθουανίας, όλη τη χρονιά δεν κόστισε περισσότερες από 190 χιλιάδες ευρώ. Όλα μαζί. Ετήσιες αποδοχές του παίκτη, μισθοί, εφορία, σπίτια τα πάντα. Κάπου εκεί υπολογίζονται αθροιστικά και ήρθε πρόταση με επταψήφιο νούμερο, δηλαδή πέντε φορές πάνω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για χάρη του.

Το… όλο σκηνικό εύλογα χαρακτηρίζεται εύλογα ως μία value for money κίνηση από πλευράς ΟΦΗ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα