Δοκιμασία για το μυαλό του ΠΑΟΚ

Δοκιμασία για το μυαλό του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σημερινό διαφορετικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο συνδυάζοντας το ματς με τα μεταγραφικά θέματα που εκκρεμούν.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: Δεκάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ναι είναι αλήθεια ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε να αγωνίζεται φέτος και ο βασικός της κορμός, έχει κατά 90% ίδια στελέχη με την ομάδα που τελείωσε πέρυσι. Παρολ’ αυτά είναι ένα νέο σύνολο αν υπολογίσουμε τους πρωταγωνιστές που σταμάτησαν το καλοκαίρι και αυτούς τους νέους που τώρα αναδεικνύονται.

Η νέα ομάδα όπως διαμορφώνεται πέρασε επιτυχημένα το τεστ των δύο μεγάλων τελικών! Δύο παιχνίδια με Μπεσίκτας και Μπενφίκα όπου πήραν άριστα σε τακτικό επίπεδο, σε αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία και σε διάρκεια συγκέντρωσης μέσα στο 90λεπτο. Επιτυχία του Αμπέλ Φερέιρα, των συνεργατών του και των παικτών που δεν λύγισαν μπροστά στην τεράστια πίεση του πρώτου ματς και την πολύ μεγάλη δυσκολία του δεύτερου.

Σήμερα, ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ατρόμητο σε ένα πρώτο παιχνίδι... ανάμεσα σε δύο μεγάλα ευρωπαϊκά. Αυτό το... ανάμεσα είναι καταραμένο. Και είναι καταραμένο γιατί σπανίως κάποιος προπονητής -αλλά και ο περίγυρος- κατάφεραν να ελέγξουν το μυαλό της ομάδας και των παικτών και να το διατηρήσουν συγκεντρωμένο στο ένα ματς που δεν είναι τόσο προβεβλημένο και δημοφιλές σε σχέση με τα άλλα, τα ευρωπαϊκά.

Να λοιπόν η σημερινή σημαντική δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα. Θα ξεχάσουν τον θρίαμβο επί της Μπενφίκα για να αφοσιωθούν στον Ατρόμητο; Θα αφήσουν μακριά από την σκέψη τους το μεγάλο ματς που ακολουθεί στη Ρωσία, για να τα δώσουν όλα απέναντι στο σύνολο του Κάναντι, την ομάδα του Ατρομήτου που ξεκίνησε προετοιμασία μαζί με τον ΠΑΟΚ και έχει δώσει τα πιο πολλά φιλικά από όλους;

Για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ο Φερέιρα σωστά είπε χθες ότι... «εμείς έχουμε όλα τα στοιχεία για να δούμε ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να ξεκινήσει, αλλά και ποιος να ξεκουραστεί». Προφανώς θα ξαναδούμε τον Μπίσεσβαρ στη δεξιά πλευρά, στα χαφ του άξονα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον ποιος μπορεί να παίξει αντί Ελ Καντουρί και Σβαμπ, ενώ στην επίθεση... έφυγε ο Άκπομ. Η μεταγραφή έκλεισε την περασμένη εβδομάδα και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια αντικατάστασης, σε μία κίνηση που ίσως και να είναι η πιο κρίσιμη του καλοκαιριού.

Ο Γιαννούλης είναι στα καλύτερά του και προφανώς θα ξαναπαίξει, ο Έλληνας διεθνής για τον οποίο η Αταλάντα πίστεψε ότι θα τον κάνει δικό της με έξι εκατομμύρια... Παλιά αυτά! Τώρα ο ΠΑΟΚ δεν τον δίνει παρά μόνο με ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια, ο ΠΑΟΚ που πολύ λογικά αποφάσισε να του προτείνει νέο συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα, σε σχέση με τα 300 χιλιάρικα αποδοχών και τα 10 εκατομμύρια της ρήτρας.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν προλάβει ενόψει Τρίτης να βρει σεντερ φορ που μπορεί να παίξει, το ενδεχόμενο να αφωνιστεί στην κορυφή ο Τζόλης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, μια και ο 18χρονος σέντερ φορ είναι και απλά ο Γκαρσία τον έβαλε στα άκρα για να βελτιώσει την ατομική του ενέργεια, κάτι που έκανε πέρυσι και με τον 16χρονο Κούτσια.

Το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος έχει τεράστιο ενδιαφέρον μια και είμαστε ακόμη σε φάση όπου γνωρίζουμε αυτή τη νέα προσπάθεια και την ομάδα του Δικεφάλου. Σήμερα έχει μία διαφορετική δοκιμασία από τις προηγούμενες.

* Να παλεύεις ένα χρόνο για να παίξεις στην Ευρώπη και να βγαίνεις στο γήπεδο για να πραγματοποιήσεις… μία φάση! Γιατί ρε ΟΦΗ;

* Από την άλλη κοιτάξτε στον Άρη τι γίνεται, για να καταλάβετε πόσο απεχθάνομαι τα βιαστικά καλοκαιρινά σχόλια για τις ομάδες. (Γιατί όπως βλέπετε και για τη νέα ποδοσφαρική προσπάθεια του ΠΑΟΚ αποφεύγω τα επιπόλαια σχόλια. Έχουμε ακόμη χρόνο για γενικά συμπεράσματα). Επί έναν μήνα όλοι στον Άρη επιχειρηματολογούσαν για το ότι το νέο ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό, το –αντικειμενικά- επιτυχημένο, το οποίο για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν να το αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό, με τις αλλαγές να συνεχίζονται και στην πορεία.

Και χθες έρχεται μία αποτυχία και ξαφνικά μέσα σε μία βραδιά, αμφισβητούνται οι πάντες! Όλοι όσοι ήρθαν και όλοι όσοι τους έφεραν!! Ο Γκανέα από την καλύτερη μεταγραφή έγινε τώρα ο χειρότερος… Ε, πώς γίνονται αυτά;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.