Με Σεμέδο και Εμβιλά σε 4-3-3 (κι έξω πάλι Φορτούνη) ο Ολυμπιακός

Με Σεμέδο και Εμβιλά σε 4-3-3 (κι έξω πάλι Φορτούνη) ο Ολυμπιακός

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με Σεμέδο και Εμβιλά σε 4-3-3 (κι έξω πάλι Φορτούνη) ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta το πλάνο του Μαρτίνς ενόψει Αστέρα (αλλά και Ομόνοιας)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: Δεκάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε στην χθεσινή τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει τέσσερις παίκτες από την ενδεκάδα που κέρδισε την ΑΕΚ και πήρε το Κύπελλο το περασμένο Σάββατο. Σε μία άτυπη γι΄ αυτούς πρόβα ενόψει και των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ομόνοια.

Τα νέα πρόσωπα λοιπόν θα είναι ένας παλιός, ο Σεμέδο (αντί του Σισέ) και τρεις καινούργιοι, οι Ραφίνια, Χολέμπας (αντί των Μπρούνο, Τοροσίδη) κι ο Εμβιλά (αντί του…Μασούρα) με τον Μαρτίνς να το γυρίζει από 4-2-3-1 πάλι στο 4-3-3, που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στο πρώτο εξάμηνο του 2020, χωρίς καθαρό δεκάρι. Είναι προφανές ότι ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δώσει χρόνο τόσο στον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό, που έπαιξε ένα 15λεπτο στον τελικό στο Βόλο για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια του από τον κορονοϊό (και για πρώτη φορά μετά το ματς με τη Γουλβς πριν 35 ημέρες!), όσο και στις τρεις μεταγραφές της ομάδας, αυτοί για να μπουν σιγά σιγά στον ρυθμό και στο πνεύμα του συνόλου. Μιλάμε δηλαδή για ένα σχήμα με Τζολάκη, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

Ο Εμβιλά θα είναι βέβαια σε ρόλο αμυντικού μέσου, Γκιγιέρμε. Παρεμπιπτόντως, απορώ πώς κάποιοι θεώρησαν ότι…προανήγγειλα εγώ πώληση του Καμαρά, επειδή σχολίασα χθες την εκπληκτική εικόνα του Εμβιλά από τις πρώτες του προπονήσεις στο Ρέντη-ο Εμβιλά είναι εξάρι κι ο Καμαρά οκτάρι, που πλέον παίζει περισσότερο δεκάρι, όχι με την κλασική έννοια του όρου. Εάν ο Μαντί πουληθεί κι ο Μαρτίνς θέλει να συνεχίσει να παίζει με 4-3-3 χωρίς κλασικό Νο 10, τότε θα χρειαστεί κι άλλη μεταγραφή κεντρικού χαφ, εκτός κι αν κριθεί από τον Πέδρο ότι οι Εμβιλά, Πέπε, Μπουχαλάκης με τους Καφού, Σουρλή, Ανδρούτσο πίσω τους είναι αρκετοί, που δεν το πολυβλέπω να γίνεται έτσι...

Από εκεί και πέρα, εμπιστοσύνη στον Τζολάκη (με τον Σα ακόμη εκτός μάχης) κι αλλαγή σχεδόν όλης της αμυντικής γραμμής μπροστά του, αφού από την τετράδα του τελικού μένει μόνο ο Μπα, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού φαίνεται να θέλει να μην κόψει την φόρα του χρυσού σκόρερ του τελικού, του Ραντζέλοβιτς και να τον προτιμάει από τον Μασούρα. Κι εύκολα διακρίνει κανείς ότι για μία ακόμη φορά μένει έξω από την ενδεκάδα ο Φορτούνης, όπως είχε συμβεί και στο τελευταίο παιχνίδι του καλοκαιριού (στο Γουλβς) και στο πρώτο του φθινόπωρου (τον τελικό με την ΑΕΚ). Στο 4-3-3 ξεκάθαρα δεν έχει θέση ο Φόρτου, αλλά είδαμε και στο 4-2-3-1 του τελικού να μην έχει…

Αναφορικά τώρα με τον Σεμέδο, σίγουρα έχει ενδιαφέρον η χθεσινή δήλωση του Μαρτίνς για τον βασικότερο του κεντρικό αμυντικό, περί πρόθεσης ανανέωσης του συμβολαίου του. Διότι είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη του Ολυμπιακού η προ ημερών πληροφορία από την Πορτογαλία.

Κι αφού σας υπενθυμίσω τι έχω γράψει εδώ και ακριβώς δύο εβδομάδες (και πώς επιβεβαιώνεται όλο αυτό το διάστημα εκείνο το άρθρο…) να σταθώ στο ότι ο πορτογαλικός Τύπος έδωσε χθες βράδυ μεγάλη βάση στις σχετικές δηλώσεις του Πέδρο, καταγράφοντας τις αναλυτικά τι είπε για τις φήμες περί μεταγραφών των Σεμέδο και Καμαρά: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε εναλλακτικές της ποιότητας των δύο παικτών, αλλά επίσης πιστεύω, και έχω ενδείξεις, και για τον ένα και για τον άλλο, ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είναι παίκτες του Ολυμπιακού και επιπλέον έχω την ένδειξη ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι πρόθυμος να ανανεώσει με το σύλλογο. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα, ότι είναι παίκτες του Ολυμπιακού και θέλουμε να συνεχίσουν. Απ΄όσο έχω μιλήσει με τον Σεμέδο υπάρχει τεράστια διαθεσιμότητα ακόμη να ανανεώσει με τον Ολυμπιακό».

Υπομονή, πάντως, γιατί το σχετικό σίριαλ θα έχει κι άλλα επεισόδια, ίσως κι αρκετά, στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Είτε «έτσι», είτε «αλλιώς».

Κατά τα άλλα, ο Τοροσίδης τυπικά θα είναι τεχνικός διευθυντής, αλλά απ΄ ότι καταλαβαίνω ουσιαστικά θα είναι αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό.

Θα είναι δηλαδή ο Νο 1 διοικητικά αρμόδιος στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη που χθες πήγε στο Ρέντη ειδικά και πρωτίστως για να τον συστήσει στους παίκτες και στους πάντες στα καινούρια του καθήκοντα. Δεν θα έχει σχέση με μεταγραφές κλπ ο Τόρο. Θα είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα, σαν την ασπίδα της…

Άσχετο: Για όποιον δεν το πρόσεξε, στα Βαλκάνια όλες οι ομάδες αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ερυθρός Αστέρας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπεσίκτας, Τσέλιε Σλοβενίας, Τίρανα, Σαράγεβο, Κλουζ, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Λούντογκορετς, Σίλεκς Σκοπίων, Μπούντοκνοστ! Μόνο ο Ολυμπιακός έχει μείνει-ο μοναδικός που ακόμη δεν έχει παίξει- και ο ΠΑΟΚ. Ας το προσέξουν κι αυτό. Γιατί μπορεί κάποιοι να μην πολυθέλουν τα Βαλκάνια στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.