ΑΕΚ 2020-21: Η υποχρέωση της Ένωσης

ΑΕΚ 2020-21: Η υποχρέωση της Ένωσης

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ 2020-21: Η υποχρέωση της Ένωσης

bet365

Με στόχο την επιστροφή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και κυρίως να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει έως το τέλος το πρωτάθλημα ξεκινά τη σεζόν η Ένωση τη στιγμή που θέλει και κούπα!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και συμφωνούμε με αυτό τότε δεν χρειάζεται περισσότερα λόγια για να διαπιστώσει κανείς τι έφταιξε την περασμένη χρονιά στην ΑΕΚ. Οι επιλογές Λυμπερόπουλου – Καρντόσο πήγαν την Ένωση πίσω, πολύ δυστυχώς κρίνοντας από το αποτέλεσμα και έτσι η αγωνιστική χρονιά τέλειωσε σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Οκτώβριο με τον Κωστένογλου στον πάγκο. Για να 'ρθει ο Μάσιμο Καρέρα και να αλλάξει όλη την κατάσταση με την αρωγή του Ίλια Ίβιτς που τον επέλεξε γι' αυτό το δύσκολο έργο...

Η συνέχεια γνωστή... Υπό τις εντολές του Ιταλού προπονητή η ΑΕΚ τα πήγε πολύ καλά. Η βαθμολογική της συγκομιδή ήταν -λίγο πολύ- αντίστοιχη του Ολυμπιακού και κατάφερε από κει που είχε «εξαφανιστεί» από τις πρώτες δυο θέσεις, να φτάσει να διεκδικεί τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League έως και τη τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες.

Για να φτάσουμε στο τώρα, στο σήμερα, στη νέα σεζόν. Η Ένωση ποντάρει πολλά στην ομοιογένεια, στο γεγονός ότι δεν έχασε τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές της από το ρόστερ της και φυσικά (και κύρια) στον τύπο στην άκρη του πάγκου της. Δεν αξιώνει τρελά πράγματα απ' αυτόν: ανάλογη συνέχεια και εικόνα της ομάδας με αυτή που είχε την προηγούμενη σεζόν με αυτόν στη τεχνική της ηγεσία. Κάτι που αν συμβεί μπορεί να εγγυηθεί της ΑΕΚ μια σεζόν ανταγωνιστική στη διάρκεια της οποίας θα πετύχει το στόχο της που είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Super League Interwetten, έως το τέλος, έως ίσως και την κατάκτηση... Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, πιο σωστά, αυτή είναι η υποχρέωσή της!

ΉΡΘΑΝ: Σιμάνσκι, Χνιντ, Καρακλάιτς, Ινσούα, Ιατρούδης, Ανσαριφάρντ, Μιτάι, Ενομπακάρε, Θεοχάρης

ΕΦΥΓΑΝ: Μπάρκας, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης, Χουλτ, Βράνιες, Αραούχο, Οικονόμου

Ο Καρέρα δίνει οδηγίες στους παίκτες της ΑΕΚ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μάσιμο Καρέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία από τον περασμένο Δεκέμβρη και συνεχίζει στον κιτρινόμαυρο πάγκο τιμώντας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ως το 2021 παρά το ενδιαφέρον της Τζένοα που προέκυψε. Ο Ιταλός κόουτς θέλει να εξελίξει το σύνολό του τη φετινή σεζόν «πατώντας» πάνω στις βάσεις που ο ίδιος έβαλε από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα. Στοιχεία όπως η νοοτροπία του νικητή, η μαχητικότητα και η ένταση στο παιχνίδι, η σφιχτή αμυντική λειτουργία με τις γραμμές κοντά αλλά και η ορθολογική επιθετική ανάπτυξη, η προσαρμοστικότητα των παικτών στην αλλαγή των σχηματισμών κατά τη διάρκεια του ματς, η πειθαρχία και το ομαδικό παιχνίδι είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη νοοτροπία του Καρέρα. Ο 56χρονος Ιταλός τεχνικός έχει κερδίσει τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια και έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές του το γεγονός ότι μέσα στην ομάδα επικρατεί δικαιοσύνη και πως όποιος «σκίζεται» μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις, τότε θα πάρει τις ευκαιρίες του και θα βρει θέση στην ενδεκάδα. Στα 29 επίσημα παιχνίδια του στον πάγκο της ΑΕΚ ο Καρέρα μετράει 17 νίκες, εννιά ισοπαλίες και τρεις ήττες. Το ποσοστό νικών του ανέρχεται στο 58,6%.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-2: Η Ένωση προβλημάτισε αμυντικά, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τις στατικές φάσεις του αντιπάλου. Τα πόδια των κιτρινόμαυρων ήταν βαριά, αν και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν το πρώτο και μοναδικό φιλικό τεστ των παικτών του Καρέρα. Στο πρώτο μέρος η κυκλοφορία της μπάλας ήταν καλή, ωστόσο στην τελική προσπάθεια υπήρχε πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος ο Καρέρα έκανε αρκετές αλλαγές, με την ΑΕΚ να έχει θέμα στο δεύτερο 45λεπτο στην παραγωγή φάσεων.

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Η ΑΕΚ καταφέρει να είναι ανταγωνιστική και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Τις προηγούμενες δύο σεζόν ο στόχος αυτός είχε ήδη χαθεί από το φθινόπωρο, κάτι που είναι απαγορευτικό να ξανασυμβεί. Η Ένωση έχει την ευκαιρία να ανοίξει τη σεζόν με ένα τρόπαιο στον τελικό του Κυπέλλου που θα τονώσει δεδομένα την αυτοπεποίθηση όλων για τη νέα σεζόν που ξεκινά. Μια σεζόν κατά την οποία οι κιτρινόμαυροι πρέπει να επιστρέψουν και στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Απουσίασαν πέρυσι και με δεύτερη σερί χρονιά εκτός Ευρώπης θα καταστρέψουν ότι έχτισαν με κόπο τα τελευταία χρόνια ανεβαίνοντας πολλά σκαλοπάτια στο ranking της UEFA.

ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Όπως αναφέραμε και πριν θα είναι τεράστια αποτυχία αν η ΑΕΚ μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου ξανά από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Έγιναν σημαντικά λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό τα προηγούμενα καλοκαίρια και η ΑΕΚ τα πλήρωσε. Στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε με τον Ίλια Ίβιτς στη θέση του τεχνικού διευθυντή γίνονται κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε η Ένωση μέσα στη σεζόν να παρουσιάσει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό σύνολο. Επίσης σε περίπτωση που η Ένωση μείνει εκτός ομίλων Europa League και φέτος θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Τόσο για το status του κλαμπ, όσο και για τη συμμετοχή του τα επόμενα χρόνια στις κληρώσεις που θα έχει.

Οι πανηγυρισμοί της ΑΕΚ στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Δυστυχώς με όσα έχουν συμβεί φέτος ελέω COVID-19 και με τη μεταγραφική περίοδο σε εξέλιξη δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του ρόστερ (και) της ΑΕΚ αφού υπάρχουν υποθέσεις που θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν έρθει ο Οκτώβριος... Με τα δεδομένα που υπάρχουν τούτη την εποχή στην Ένωση και στο δυναμικό της είναι πασιφανές ότι το club ποντάρει πολλά στον Μάσιμο Καρέρα και δικαιολογημένα. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται πως θέλει να βασιστεί στην ομοιογένεια και τον κορμό που παραμένουν σε επίπεδο 11αδας όπως την προηγούμενη σεζόν. Ειδικά στις θέσεις όπου είχε τους ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά όπως είναι ο άξονας της μεσαίας γραμμής και η επιθετική τριάδα... Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν και χάρη στην παρουσία του Ιταλού τεχνικού η εκτίμηση είναι πως φέτος η ΑΕΚ μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να παλέψει για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Να καταφέρει να μείνει κοντά στην πρώτη θέση και να παίξει στο μίνι πρωτάθλημα τα ρέστα της για τον τίτλο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα