ΠΑΟΚ-Λημνιός-Εθνική: Που είναι το πρόβλημα;

ΠΑΟΚ-Λημνιός-Εθνική: Που είναι το πρόβλημα;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να εξηγήσει την πολύ μεγάλη διαφορά στην απόδοση του Λημνιού όταν αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα σε σχέση με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ. Λίγα σχόλια και για τα τελευταία μεταγραφικά του Δικεφάλου…

Την Κυριακή ήταν ο καλύτερος παίκτης και σκόρερ της Εθνικής ομάδας. Το πρωί της Δευτέρας κεντρικό πρόσωπο λόγω της μεταγραφής του στη Γερμανία και στην Κολωνία. Το βράδυ ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής που διαγνώστηκε με κορονοϊό!

Πόσο... ΠΑΟΚ είναι όλο αυτό!

Από την άλλη είναι και το ποδόσφαιρο εν έτει 2020… Γίνονται απίστευτα πράγματα…

Για τον Λημνιό είχα αποφασίσει να γράψω πριν από τη χθεσινοβραδινή είδηση και φυσικά ξεκινάω με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση χωρίς άλλες παρενέργειες για τον ίδιο και τους ανθρώπους του περίγυρού του.

Ποιο είναι το θέμα μας…

Εδώ και ένα χρόνο λοιπόν υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση στην απόδοση του Λημνιού. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για άλλον ποδοσφαιριστή όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ και για κάτι άλλο όταν φοράει το εθνόσημο.

Ο Λημνιός του ΠΑΟΚ –ειδικά το τελευταίο οκτάμηνο- είναι ένας παίκτης… φοβικός. Λες και όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια αυτή ζυγίζει 50 κιλά και δυσκολεύεται να την κουμαντάρει. Σα να έχει… ξεχάσει το ένας με έναν, ενώ από το καλοκαίρι και μετά είναι λες και έχασε ακόμη και την όρεξη για ποδόσφαιρο.

Στην Εθνική ομάδα και πέρυσι και φέτος ο Λημνιός είναι ο πρωταγωνιστής. Ο καλύτερος ακραίος και με διαφορά. Αυτός που τον πρώτο αντίπαλο μπροστά του δεν… τον βλέπει. Τον παρατηρείς τον Λημνιό και καταλαβαίνεις ότι… χαίρεται το ποδόσφαιρο.

Αδιαμφισβήτητα όλα τα παραπάνω και… πάμε στα πώς και τα γιατί.

Χθες στο ραδιόφωνο (radioprimo.gr) ο μεγάλος Γ.Χ. (Γιώργος Γεωργιάδης) μας έλεγε: «Έπαιξα σε πάρα πολλά γήπεδα. Σε δύο υπήρχε αυτή η ξεχωριστή βοή που την ένιωθες για τα καλά. Στο Άνφιλντ και στην Τούμπα. Είναι μια δύναμη που καλείσαι να την χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Άλλος τη σηκώνει και φτιάχνεται, άλλος λυγίζει…».

Προφανώς ο Λημνιός του ΠΑΟΚ έχει επηρεαστεί από τη βοή που φυσικά εξελίσσεται σε μεγάλη πίεση. Από το βάρος και το άγχος για νίκη. Δεν γίνεται εδώ να μην… πανηγυρίζει καν τα γκολ και στην Εθνική να «πετάει» ακόμη και στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Αυτό είναι το θέμα, αν και δεν ξέρω ποιανού τελικά είναι το πρόβλημα…

Δεν είμαι σίγουρος αν το πρόβλημα το έχει ο ΠΑΟΚ όπου η πίεση έχει ξεφύγει από τα ανθρώπινα όρια, αν το έχει ο Λημνιός που ίσως να λυγίζει σε δύσκολες ψυχολογικά συνθήκες, ή αν η Εθνική έχει χάσει το ειδικό βάρος της, αν η φανέλα της έχει ελαφρύνει και πλέον χωρίς μεγάλους στόχους πηγαίνουν εκεί οι παίκτες και απλά διασκεδάζουν τη συμμετοχή τους…

Δεν ξέρω…

* Για τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, δύο-τρία πράγματα μόνο:

  • Η ομάδα θα κάνει τους παίκτες και όχι ο 21χρονος Νορβηγός και ο 24χρονος Ελβετός με τον Σβαμπ και τον Νινούα τον ΠΑΟΚ.
  • Ο Αμπέλ Φερέιρα αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη για να βρει τη νέα χημεία. Αν δεν το κατάλαβε… εκείνος θα είναι ο ακόμη πιο εύκολος στόχος από εδώ και πέρα μετά την αλλαγή του ρόστερ, το οποίο χάνει σε ποιότητα και προσωπικότητα, αλλά κερδίζει σε νιάτα.
  • Οι πολλές πλέον διαφαινόμενες αλλαγές θα επιφέρουν αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα. Οι πολλοί νέοι σε ηλικία παίκτες (ακαδημιών και όχι μόνο) θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αστάθεια. Ψυχραιμία και υπομονή. Και όπου βλέπετε… υπερενθουσιασμό να ξέρετε ότι από εκεί θα έρθουν και οι πρώτες αποδοκιμασίες στις πρώτες δύσκολες βραδιές.

* Αν κάποιος γνωρίζει τι έγινε με τους δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας που από τον Ιούλιο ΔΕΝ έχουν βγάλει ακόμη απόφαση για τα χειραγωγημένα παιχνίδια, ας ενημερώσει. Αρχίζουμε και ανησυχούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.