Σάλκε - Άρης 1-0: Άφησε υποσχέσεις

Σάλκε - Άρης 1-0: Άφησε υποσχέσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σάλκε - Άρης 1-0: Άφησε υποσχέσεις

bet365

Η Σάλκε επικράτησε του Άρη με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Αυστρία, ωστόσο οι «κίτρινοι» έχουν το δικαίωμα να χαμογελούν με την αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

Δεδομένης της περιόδου προετοιμασίας αλλά και του αγωνιστικού επιπέδου του αντιπάλου, το πρώτο δείγμα του νέου Άρη ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι φέτος έχει σκοπό να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, μια πιο «ζωντανή» και απαιτητική ομάδα. Όπως όμως παρουσίασε και την αδυναμία της στο «τελείωμα» των φάσεων καθώς, παρότι είχε περισσότερες κλασικές φάσεις από τη Σάλκε, δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο γιατί είχε τον έλεγχο του ρυθμού, υποχρέωσε τη Σάλκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι κι αν μάλιστα είχε φορ στην αρχική ενδεκάδα του, πιθανότατα θα είχε αποκτήσει προβάδισμα. Ο Μίκαελ Ένινγκ επέμεινε στη διάταξη (4-3-3) που θέλει να παίξει φέτος η ομάδα του και το επίπεδο συνεργασίας των τριών κεντρικών χαφ (Τζέγκο, Λούκας Σάσα και Σάκιτς) ήταν η βάση αναχαίτισης αλλά και δημιουργίας για την ελληνική ομάδα. Η φετινή αγωνιστική φιλοσοφία της επιβεβαιώθηκε μέσα από την πίεση που ασκούσε ψηλά (κατά διαστήματα) γιατί «κλείδωσε» τη γερμανική ομάδα η οποία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο 45πτο, η Σάλκε δεν είχε ούτε μία κλασική φάση, παρά περιορίστηκε σε μερικές… στραβοκλωτσιές και μια «χλιαρή» εκτέλεση φάουλ από τον Ούτ.

Αντιθέτως, ο Άρης θα έπρεπε να είχε αποκτήσει το προβάδισμα αλλά στο 18ο λεπτό ο Ντάνιελ Μαντσίνι επιβεβαίωσε ότι η εκτελεστικότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά του καθώς (μετά την εξαιρετική πάσα του Φετφατζίδη) βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Φέρμαν και σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Σάλκε. Στο 25’ ο διαιτητής Νέναντ Κοστάτσεβιτς δεν καταλόγισε πέναλτι στην ξεκάθαρη ανατροπή του Φετφατζίδη εντός της περιοχής της γερμανικής ομάδας, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κρίστιαν Γκάνεα είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι μετά από δική του εκτέλεση φάουλ.

Με την αγωνιστική συμπεριφορά της τετράδας (Γκάνεα, Ροζ, Ντάτκοβιτς, Μπαγκαλιάνης) στην άμυνα, ο Άρης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην αναχαίτιση επιθέσεων που «έφευγαν» από τον χώρο ευθύνης των κεντρικών χαφ. Κάποια στιγμή οι Γερμανοί επέλεξαν τις βαθιές μπαλιές με σκοπό τη δημιουργία φάσεων, δίχως εντούτοις να βρουν τελική ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Άρης είχε μια ακόμη σπουδαία στιγμή στο 45’ όταν ο Λίντσεϊ Ροζ κέρδισε την κεφαλιά (μετά από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη) και ο Φέρμαν απέκρουσε ενστικτωδώς.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ

Η Σάλκε προχώρησε σε αλλαγές στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ο Αχμέντ Κουτούτσου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του καθώς βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη, ξέφυγε από τους Μπαγκαλιάνη, Ντάτκοβιτς και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κουέστα για το 1-0 (47’). Ο Άρης είχε άμεση αντίδραση, όχι όμως και τον τρόπο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα παρότι δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες. Ειδικά αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη στο 53’ ο οποίος δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο κι όταν το έκανε τον σταμάτησε ο Φέρμαν. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε εξαιρετική αντίδραση και πέντε λεπτά αργότερα σε διπλή ευκαιρία του Άρη με τους Μαντσίνι, Φετφατζίδη, όπως .όμως και ο Χουλιάν Κουέστα σε κεφαλιά του Νάστασιτς στο 55’.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΝΓΚ

Ο Μίκαελ Ένινγκ άλλαξε τα 4/11 της ενδεκάδας στο 62ο λεπτό, διατηρώντας όμως τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3) καθώς ο Φακούντο Μπερτόγλιο αντικατέστησε τον Σάκιτς στη μεσαία γραμμή. Παράλληλα, ο Γερμανός προπονητής θέλησε να δώσει ένα ημίωρο συμμετοχής στον Κριστιάν Λόπεθ. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν το ίδιο έντονος μετά το 70ο λεπτό, απόδειξη της ιδιαιτερότητας της περιόδου και για τις δύο ομάδες. Σε δύο περιπτώσεις (στο 70’ και 74’) ο Μπρούνο Γκάμα δεν είχε σωστό τελείωμα φάσης. Η Σάλκε απείλησε στο 86ο λεπτό μ’ ένα μακρινό σουτ του Κουτούτσου. Στα τελευταία λεπτά, η ελληνική ομάδα πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν βρήκε την τελική φάση για να την πετύχει.

Οι συνθέσεις:

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καμπάκ, Νάστασιτς (67’ Τιαό), Ουτ, Σερντάρ, Μπενταλέμπ (46’ Κουτουτσού), Ρούντι (76’ Μπέκερ), Όζτσιπκα (76’ Μεντίλ), Σταμπουλί, Σκζρίμπσκι (46’ Χαρίτ), Μποζντογκάν (46’ Ματοντό)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ (62’ Μαρμαρίρης), Μπαγκαλιάνης (75’ Δεληζήσης), Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (62’ Σενγκέργκης), Τζέγκο, Σάκιτς (62’ Μπερτόγλιο), Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης(75’ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (62’ Λόπεθ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα