Τι σάρωμα έκανε ο Ραφίνια στα 33 προς 34 χρόνια του με την Φλαμένγκο…

Τι σάρωμα έκανε ο Ραφίνια στα 33 προς 34 χρόνια του με την Φλαμένγκο…

Τι σάρωμα έκανε ο Ραφίνια στα 33 προς 34 χρόνια του με την Φλαμένγκο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για τον Ραφίνια, μία μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Ο Ραφίνια λοιπόν θα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Κι έχει ένα νόημα, να δούμε τι έχει κάνει αυτή την τελευταία σεζόν της καριέρας του, αυτόν δηλαδή τον ένα χρόνο, 13 μήνες για την ακρίβεια, που βρίσκεται στην Φλαμένγκο, στην οποία πήγε τον Ιούλιο του 2019 ως ελεύθερος από την Μπάγερν.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος, στα 33 προς 34 χρόνια του στην σεζόν, έκανε τα εξής με την Φλαμένγκο

Στέφθηκε πρωταθλητής Βραζιλίας, με 20 συμμετοχές (18 βασικός) σε συνολικά 38 αγωνιστικές, χάνοντας τις εννιά πρώτες αφού όταν πήγε είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι άρχισε να παίζει την 10η αγωνιστική. Έχασε πέντε παιχνίδια (τα δύο λόγω καρτών) κι έμεινε και σε τέσσερα ματς στον πάγκο. Το πρωτάθλημα τέλειωσε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.

Κατέκτησε και το Κόπα Λιμπερταδόρες, το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής, παίζοντας και στα εφτά παιχνίδια, όλα 90λεπτα, από την στιγμή που πήγε πίσω στην Βραζιλία. Μεταξύ άλλων τα δύο προημιτελικά με την Ιντερνασιονάλ, τα δύο ημιτελικά με την Γκρέμιο και τον τελικό με τη Ρίβερ Πλέϊτ της Αργεντινής, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Έχασε στην παράταση 0-1 από τη Λίβερπουλ στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, τον περασμένο Δεκέμβριο, παίζοντας 120 λεπτά, όπως έπαιξε το 90λεπτο του ημιτελικού (3-1 την Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου).

Κατέκτησε το Σούπερ Καπ Βραζιλίας παίζοντας το 90λεπτο στο 3-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη.

Κατέκτησε το Σούπερ Καπ Νότιας Αμερικής παίζοντας τα δύο 90λεπτα στους τελικούς (2-2, 3-0) με την Ιντεπεντιέντε Αργεντινής τέλη του περασμένου Φλεβάρη.

Ξεκίνησε να παίζει και στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες, στο 90λεπτο, της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης αρχές του περασμένου Μάρτη.

Στη συνέχεια υπήρξε η τρίμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας.

Κατέκτησε το Κύπελλο Καριόκα, παίζοντας τα δύο 90λεπτα, στον ημιτελικό και στον τελικό, με την Φλουμινένσε (1-1 και μετά στα πέναλτι), αρχές Ιουλίου.

Κατέκτησε το (τοπικό) πρωτάθλημα Καριόκα, παίζοντας και τα δύο 90λεπτα, στους δύο τελικούς με την Φλουμινένσε (2-1, 1-1), στα μέσα Ιουλίου.

Ξεκίνησε να παίζει στο νέο (εθνικό) πρωτάθλημα Βραζιλίας, παίζοντας στις δύο πρώτες αγωνιστικές (ένα 90λεπτο κι ένα ημίχρονο), αρχές Αυγούστου, ξεπερνώντας ένα 15νθήμερο τραυματισμό στον αστράγαλο, που τον ενοχλούσε και τέλη Ιουνίου.

Ασφαλώς και δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει ο Ραφίνια στον Ολυμπιακό τούτη τη σεζόν, στα 34 προς 35 χρόνια του (7.9.1985). Αυτό που καταγράφω είναι όλα όσα έκανε την αμέσως προηγούμενη σεζόν, σε συνολικά 39 παιχνίδια του (στα 34, ολόκληρα 90λεπτα), με απολογισμό οκτώ ασίστ. Κι η καταγραφή αν μη τι άλλο είναι εκπληκτική, αφού ο Βραζιλιάνος τα πήρε όλα για όσα έπαιξε, με εξαίρεση το Διηπειρωτικό, που το έχασε από τη μεγάλη φετινή Λίβερπουλ.

Προσοχή, δεν επικεντρώνομαι στα όσα έκανε ο Ραφίνια στα οκτώ προηγούμενα χρόνια του, που ήταν στην Μπάγερν και κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ, κύπελλο ΟΥΕΦΑ, εφτά πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ Γερμανίας κι ένα Διηπειρωτικό. Επικεντρώνομαι στην παρουσία του στην τελευταία ομάδα του, από τον Ιούλιο του 2019 έως και τώρα.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η Φλαμένγκο την περασμένη σεζόν ήταν κατά κάποιο τρόπο η Λίβερπουλ της Λατινικής Αμερικής, παίρνοντας το Κόπα Λιμπερταδόρες και το πρωτάθλημα στην Βραζιλία. Μόνο που η φημισμένη Φλα, με 65.000 μέσο όρο εισιτηρίων στο πρωτάθλημα, πήρε κι ό,τι άλλο Κύπελλο βρήκε μπροστά της. Με τον Ραφίνια πάντα εκεί…

Άσχετο: Τις ηλικίες εγώ τις κοιτάζω τελευταίες. Οι εμφανίσεις των παικτών με ενδιαφέρουν. Αυτοί που με προβληματίζουν, όμως, είναι οι τραυματισμοί, ειδικά οι τραυματισμοί της τελευταίας σεζόν…Η δουλειά μου δεν είναι να «καίω» μεταγραφές, αλλά οφείλω να σημειώσω ότι κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή…Και δεν αναφέρομαι στον Ραφίνια

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1293308712392810496

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.