Το βαρόμετρο Βιγιαφάνιες, η μεταγραφή μπακ και ο Κολοβέτσιος

Το βαρόμετρο Βιγιαφάνιες, η μεταγραφή μπακ και ο Κολοβέτσιος

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το βαρόμετρο Βιγιαφάνιες, η μεταγραφή μπακ και ο Κολοβέτσιος

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγάλη επιστροφή του Αργεντινού στον Παναθηναϊκό, την κάλυψη των κενών στα άκρα, το παράδειγμα του Καμπετσή και το δίχως λογική τέλος του Δημήτρη Κολοβέτσιου.

Ευτυχώς οι διακοπές δεν τελείωσαν, έχουμε μερικές ημέρες ακόμα, ωστόσο υπάρχουν κάποια θεματάκια στον Παναθηναϊκό, που αξίζει να σχολιαστούν. Η δυνατότητα να γράφεις και να έχεις πιάτο την θάλασσα, δεν σου δίνεται και κάθε μέρα. Πάμε, λοιπόν.

Καλώς τον παιχταρά! Ο Λούκας Βιγιαφάνιες επέστρεψε και τυπικά στον Παναθηναϊκό, με την ΠΑΕ να τον καλοσωρίζει παρουσιάζοντας τον Αργεντινό παιχταρά σε ένα υπέροχο βίντεο στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Αθήνας, της πόλης που μπορεί και συνδέεται μόνο με το πράσινο, μόνο με το Τριφύλλι, μόνο με τον κορυφαίο σύλλογο που την εκπροσωπεί τα τελευταία 112 χρόνια!

Η συγκεκριμένη μεταγραφή φτιάχνει ομάδα και κόσμο για τους εξής απλούς λόγους:

Τα τελευταία χρόνια έφυγαν από τον Παναθηναϊκό ποδοσφαιριστές που δεν θα έπρεπε να είχαν φύγει ποτέ. Η παρουσία τους σηματοδοτούσε την ανταγωνιστικότητα της ομάδας πάνω στο χορτάρι και την προοπτική πρωταθλητισμού.

Ο Ζέκα, ο Μπεργκ, ο Χουλτ, ο Μολέδο, ο Οδυσσέας και φυσικά ο Βιγιαφάνιες. Ο Λούκας μετά το ξεπούλημά του στην Αλάνιασπορ τον Ιανουάριο του 2018, ντύθηκε και πάλι στα πράσινα. Πολλές φορές δεν μετρά μόνο το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος.

  • Και ο Βίγια έκανε πραγματικά τα πάντα για να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Τα πάντα. Ανέλαβε προσωπικά να λύσει το συμβόλαιό του με την Μορέλια Μονάρκας, όταν οι Μεξικανοί απέδειξαν πως δεν κατάλαβουν τίποτα από πιέσεις, χάρισε ένα αρκετά μεγάλο ποσό(πάνω από 300.000 ευρώ) και αν δεν ήταν ο μάνατζέρ του να ψειρίζει κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια του νέου του συμβολαίου, θα είχε επιστρέψει τουλάχιστον εδώ και είκοσι ημέρες στην Ελλάδα.Το ζήτημα, βέβαια, ήταν καθαρά διαδικαστικό, ζήτημα λεπτομερειών και όπως αναφέραμε κάθε στιγμή μετά την αποκάλυψη του θέματος στο gazzetta.gr, δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσει η μεταγραφή!
  • Ο Βιγιαφάνιες γούσταρε Τριφύλλι και το απέδειξε. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα, ένας ποδοσφαιριστής επιπέδου κανονικού Παναθηναϊκού να θέλει τόσο πολύ να επιστρέψει στην ομάδα. Αγαπά τον σύλλογο, τον αγαπάει ο κόσμος και αυτό το δέσιμο ήταν καθοριστικό για την επιστροφή. Όπως και η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να διορθώσει ένα από τα δεκάδες λάθη που έχει όλα αυτά τα χρόνια.
  • Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Αργεντινός αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Ντάνι Πογιάτος. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ, αναμένεται να βάλει το 10 στην πλάτη, θα έχει έναν σύνθετο ρόλο σε άξονα και άκρα και οι απαιτήσεις, πλέον, είναι πολύ μεγαλύτερες από την πρώτη φορά. Ο Βίγια είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει το απρόβλεπτο στις κινήσεις του, μπορεί να κάνει μια ενέργεια που θα αλλάξει όλο το παιχνίδι, δεν φοβάται να κουβαλήσει την μπάλα, να πάει στην προσωπική ενέργεια, ωστόσο, για να είναι σαφώς πιο καθοριστικός για τον φετινό Παναθηναϊκό, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και βελτιωμένους αριθμούς, σε ασίστ και γκολ.
  • Σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά και ο τρόπος που θα τον διαχειριστεί ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Βίγια είναι από τους παίκτες που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση. Δεν τον βλέπεις και λες ᾽᾽να ένας εξτρέμ᾽᾽ για παράδειγμα. Μπορεί να παίξει στα άκρα και να κλείνει προς τα μέσα, μπορεί να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ σε ελεύθερο ρόλο, δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα ως 8άρι, καθώς δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει ανασταλτικά και τις ποιοτικές του επαφές τις θες στο επιθετικό και όχι στο μεσαίο τρίτο. Τα πρώτα φιλικά θα μας δείξουν τις σκέψεις του Ισπανού προπονητή.

ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει ήδη να κάνει κάποιες από τις μεταγραφές των βασικών του(Βέλεθ, Καρλίτος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες) δεν σημαίνει πως ξαφνικά έγινε μία ομάδα που έχει την δυνατότητα να παίζει την δική της μπάλα στο μεταγραφικό παζάρι και να κλείνει με άνεση και ευκολία κάθε στόχο.

Το πορτοφόλι δεν είναι πια άδειο, αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο Ρόκα έχει τους οικονομικούς πόρους να διαλέγει πάντα από τις πρώτες επιλογές ή να αγοράζει παίκτες. Στο θέμα του δεξιού μπακ, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Αυτό μας δείχνει η καθυστέρηση, αυτό μας δείχνουν οι επαφές που έκανε με τον Ίσλα και τον Βαλένσια.

Επιλογές στην αγορά υπάρχουν, από τα ονόματα που βγαίνουν συνεχώς από το εξωτερικό φαίνεται πως έχει... τσεκάρει τα πάντα. Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως θέλει παίκτη που να του κάνει την διαφορά. Το αν θα το καταφέρει ή όχι είναι μία άλλη ιστορία.

Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει να κλείσει το κενό. Η προετοιμασία ξεκίνησε και στο Κορωπί καθαρόαιμο δεξί μπακ εκτός από τον νεαρό Σαμαρά, δεν υπάρχει. Σίγουρα η ζημιά μέχρι στιγμής είναι μικρή αλλά θα γίνει μεγαλύτερη, πολύ μεγαλύτερη αν για παράδειγμα στο μοντάρισμα της ομάδας και στα φιλικά προετοιμασίας, δεν έχει αποκτηθεί ο βασικός δεξιός μπακ.

Στα αριστερά υπάρχει ο Ζαγαρίτης που το παιδί φαίνεται πως είναι έτοιμο και δεν ξέρω αν υπάρχει νόημα να πάρει παίκτη το Τριφύλλι και εκεί, με δεδομένο πως σκόπευει να δώσει φανέλα βασικού στον Χατζηθεοδωρίδη και ο νεαρός πλάγιος αμυντικός θα χάσει 2-3 παιχνίδια στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αν αυτό ξεκινήσει στην ώρα του.

ΑΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΟΛΟΒΟ

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ήταν στους τρεις ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα πλέι-οφ. Μέσα στην χρονιά έχασε την θέση από τον Πούγγουρα, στο μίνι πρωτάθλημα επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και ήταν πολύ καλός. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο κέντρο της άμυνας, απέδειξε πως είναι μία αξιόπιστη λύση και είναι γνωστό πως αποτελεί παράδειγμα για κάθε μικρό και μεγάλο εντός των αποδυτηρίων. Δεν υπάρχει λογική στο να βρίσκεται στο γκρουπ των κομμένων, είναι μία άδικη ποδοσφαιρική απόφαση από τον Ρόκα και τον Πογιάτος. Εκτός από καλός αμυντικός, η παρουσία του στην ομάδα ήταν αρκετά σημαντική σε επίπεδο νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Πέρα για πέρα λάθος.

Για τον Κολοβό, τώρα, από μία συγκεκριμένη διαρροή, φαινόταν πως ο Πογιάτος τον πίστευε. Έστω και αν η συγκεκριμένη διαρροή προκαλούσε απορία για το που είδε ο Ισπανός καλά παιχνίδια του διεθνή άσου με την πράσινη φανέλα και τον ξεχώρισε. Τελοσπάντων, ο Κολοβός ίσως να άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι Έλληνας, σε καλή ηλικία, έχει ποιότητα και αυτό που είδαμε πέρυσι ήταν τόσο κακό που είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Τώρα αν στο δίλημμα Κολοβός ή Εμαννουηλίδης, οι Ισπανοί, προτίμησαν τον νεαρό άσο, τότε σωστά έπραξαν...

ΚΑΛΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΛΛΑ...

Για το... φινάλε, η περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη. Η μεταγραφή είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί απόφαση μεγαλομετόχου. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι πιο ενεργός από κάθε άλλη φορά, γνώριζε τον παίκτη από την εποχή Νταμπίζα, θέλει νεαρούς Έλληνες, ο Ρόκα δεν έχει δείξει διάθεση να του χαλάει τα χατίρια και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί ο Αλαφούζος με τον Κομπότη, ντύνουν τον παίκτη στα πράσινα.

Ο Ιωαννίδης είναι ένας ελπιδοφόρος σέντερ φορ, έχει καλά στοιχεία και αξίζει να επενδύσεις πάνω του.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θέλει να επενδύσει πάνω στον μικρό και να τον στηρίξει έμπρακτα. Στο έμψυχο δυναμικό του, το Τριφύλλι, διαθέτει τον Αργύρη Καμπετσή. Τον βασικό φορ της Ελπίδων, στην οποία αναπληρωματικός του ήταν ο Ιωαννίδης. Στα δύο χρόνια, ο Καμπετσής δεν πήρε ποτέ τέσσερα-πέντε παιχνίδια μαζεμένα, να αποκτήσει ρυθμό, αυτοπεποίθηση, πράγματα πάρα πολύ σημαντικά για κάθε ποδοσφαιριστή. Στα δεκάλεπτα και στα τέταρτα, μόνο αν είσαι ο... Σόλσκιερ, μπορείς να κάνεις την διαφορά.

Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός πήρε τον Ιωαννίδη για να του κάνει διαχείριση Καμπετσή ή Βέργου, ο μικρός σε δύο χρόνια από τώρα θα φεύγει ελεύθερος για κάποια άλλη, μικρότερης δυναμικότητας ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.