Παναθηναϊκός: Εχει 7 εξτρέμ, 6 φορ και 0 δεξιούς μπακ μία εβδομάδα πριν από την πρώτη προπόνηση!

Παναθηναϊκός: Εχει 7 εξτρέμ, 6 φορ και 0 δεξιούς μπακ μία εβδομάδα πριν από την πρώτη προπόνηση!

Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Εχει 7 εξτρέμ, 6 φορ και 0 δεξιούς μπακ μία εβδομάδα πριν από την πρώτη προπόνηση!

bet365

Η κλεψύδρα αδειάζει πριν από την πρώτη συγκέντρωση και την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ακόμα δεν έχει αποκτήσει ούτε έναν από τους δύο βασικούς ακραίους μπακ του, ενώ την ίδια στιγμή «ξεχειλίζει» από επιλογές στην επιθετική γραμμή του...

Είναι… κουτσουρεμένες αυτές οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι κουτσουρεμένη και η προετοιμασία των ομάδων ενόψει του νέου πρωταθλήματος, που αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου. Χωρίς να το… καταλάβουμε καλά – καλά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν την προσεχή Πέμπτη (6/8) στο Κορωπί και από την επόμενη Δευτέρα αρχίζουν προπονήσεις υπό τις οδηγίες του νέου κόουτς, Ντάνι Πογιάτος.

Κι ενώ η γενική αίσθηση (σε media και φιλάθλους) είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά «προχωρημένος» στο μεταγραφικό πλάνο του, στην πραγματικότητα αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει πέντε μεταγραφές (Καρλίτος από τον περασμένο Ιανουάριο + Βέλεθ, Αϊτόρ, Σαβιέρ και Βιγιαφάνιες που αναμένεται να υπογράψει εντός της εβδομάδας), αλλά από την άλλη πλευρά έχει καθυστερήσει πολύ σε δύο πεδία: α) στην απόκτηση έστω ενός (!) αυθεντικού δεξιού μπακ και στις αποδεσμεύσεις παικτών οι οποίοι δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν.

ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ - Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΜΠΑΚ

Χαρακτηριστικό του συνδυασμού των δύο παραμέτρων είναι ότι οι Πράσινοι αυτή τη στιγμή διαθέτουν στο ρόστερ τους επτά εξτρέμ (Αϊτόρ, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνη, Μπεκ, Μολό, Εμμανουηλίδη – χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τον Κολοβό και τον Μπουζούκη που… δεν είναι εξτρέμ, παρότι αγωνίστηκε στο 80% των ματς ως ακραίος…), έξι φορ (Καρλίτος, Μακέντα, Καμπετσή, Περέα, Βέργο, Σέχου), αλλά… μηδέν αυθεντικούς δεξιούς μπακ και μόνο έναν διαθέσιμο αριστερό μπακ, το νεαρό Βασίλη Ζαγαρίτη (τραυματίας ο άτυχος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης).

Όλα αυτά μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την πρώτη συγκέντρωση της Πέμπτης και μία εβδομάδα πριν από την πρώτη προπόνηση (της επόμενης Δευτέρας), μετά τα εργομετρικά τεστ, τις μετρήσεις και τα απαραίτητα τεστ κορονοϊού…

Χρόνος υπάρχει ασφαλώς, δεν… αρχίζει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα. Όμως είναι σαφές πως τουλάχιστον για έναν (βασικό) δεξιό μπακ ο Παναθηναϊκός καλείται να κινηθεί άμεσα, καθώς ο μοναδικός που μπορεί να καλύψει τη θέση ως «υπηρεσιακός» είναι ο (αμυντικός χαφ που αγωνίστηκε και ως στόπερ στα play offs) Βαγγέλης Θεοχάρης. Οι Πράσινοι θα πρέπει να πάρουν δύο δεξιούς μπακ, έναν αριστερό μπακ και (τουλάχιστον) έναν χαφ μέχρι την εκκίνηση της νέας σεζόν, καθώς μεσοεπιθετικά το ζητούμενο πλέον είναι οι δανεισμοί και οι λύσεις συμβολαίων παικτών που δεν υπολογίζονται από τον Πογιάτος, πεδίο πάρα πολύ δύσκολο όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο πρόσφατο (Μουνιέ) και απώτερο (Βέμερ) παρελθόν.

ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΓΙΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ" ΤΩΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ - ΙΝΣΟΥΑ

Ειδικά για τους ακραίους αμυντικούς το ζήτημα δεν είναι μόνο η λειψανδρία. Το βασικό πρόβλημα για το Τριφύλλι είναι πως ο Ματίας Γιόχανσον και ο Εμάνουελ Ινσούα δεν ήταν μόνο οι βασικοί μπακ επί 2 ½ χρόνια, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η χημεία της αμυντικής ζώνης με την ταυτόχρονη αποχώρησή τους (ακόμα δεν έχουν κλείσει σε κάποια ομάδα…). Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως επρόκειτο για δύο από τα κυριότερα γρανάζια της μηχανής στη λειτουργία που είχε στήσει ο Γιώργος Δώνης, με καταλυτική παρουσία και στους επιθετικούς μηχανισμούς της ομάδας, εκτός από τον αμυντικό τομέα.

Οι δυο νέοι βασικοί θα χρειαστούν τον δικό τους χρόνο προσαρμογής με καινούριους συμπαίκτες, ο Πογιάτος είναι ούτως ή άλλος «ξένος» μεταξύ ξένων προς το παρόν, συνεπώς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση των δυο βασικών ακραίων αμυντικών του, τόσο το καλύτερο για τον Ισπανό κόουτς και την ομάδα. Ισχύει και αντιστρόφως: αν αρχίσουν η προετοιμασία και τα φιλικά χωρίς τους βασικούς ακραίους αμυντικούς, ο Πογιάτος θα έχει έναν επιπλέον μπελά στο κεφάλι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα