ΑΕΚ: Η Άντερλεχτ, ο Βράνιες και το... παιχνίδι τακτικής

ΑΕΚ: Η Άντερλεχτ, ο Βράνιες και το... παιχνίδι τακτικής

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η Άντερλεχτ, ο Βράνιες και το... παιχνίδι τακτικής

bet365

Ο Όγκνιεν Βράνιες αγωνίζεται πλέον με τη δεύτερη ομάδα της Άντερλεχτ, δείγμα του ότι δεν υπολογίζεται, ωστόσο οι «μοβ» την εβδομάδα που πέρασε συνέχισαν να βάζουν εμπόδια για την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Το θέμα του Όγκνιεν Βράνιες για την ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα που πέρασε δεν παρουσίασε κάποια εξέλιξη. Η Ένωση δεν έχει μπει φυσικά σε διαδικασία συζητήσεων με την Άντερλεχτ και εξακολουθεί να περιμένει από τον Βόσνιο στόπερ να λύσει το συμβόλαιο μέσω των δικών του επαφών και να μείνει ελεύθερος για να επιστρέψει έπειτα στους κιτρινόμαυρους. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ο «Όγκι» πρέπει να θεωρείται δεδομένος για την ΑΕΚ, μόνο αν βέβαια καταφέρει και «σπάσει» το συμβόλαιό του με το βελγικό κλαμπ.

Τα εμπόδια που φάνηκαν από την αρχή με την αλλαγή πολιτικής της Άντερλεχτ

Από τη μεριά της η Άντερλεχτ βάζει εμπόδια στο να δώσει στον Βράνιες την ελευθέρας του. Η σκληρή στάση της με τον νέο αθλητικό διευθυντή, Πέτερ Βέρμπεκε ήταν ξεκάθαρη άλλωστε εξ αρχής από το ζήτημα της άρνησης για επέκταση του δανεισμού του Βράνιες για ένα μήνα λόγω του κορονοϊού. Κάτι που είχε προκαλέσει και την αντίδραση της ΑΕΚ, η οποία με επιστολή της προς τον βελγικό σύλλογο είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για αυτή την απόφαση.

Η ίδια η Άντερλεχτ όμως... φωνάζει ότι ο Βράνιες έχει «τελειώσει»

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Άντερλεχτ έχει... φρενάρει -για την ώρα τουλάχιστον- τις εξελίξεις, την ίδια στιγμή η ίδια η βελγική ομάδα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δείχνει ότι ο 30χρονος Βόσνιος στόπερ δεν υπολογίζεται. Το Σάββατο (1/8) ο Βράνιες, όπως ακριβώς και την περασμένη εβδομάδα, αγωνίστηκε ξανά σε φιλικό στο προπονητικό κέντρο με τη δεύτερη ομάδα της Άντερλεχτ, μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές που επίσης δεν υπολογίζονται και βρίσκονται προς την έξοδο. Την ώρα που η πρώτη ομάδα ήταν στη Γαλλία για το σοβαρό φιλικό με τη Λιλ ενόψει και της έναρξης της νέας σεζόν.

Ο Βράνιες πανηγυρίζει με τον Λιβάια

Η εξήγηση της σκληρής στάσης που εφαρμόζει η Άντερλεχτ στο θέμα Βράνιες

Η Άντερλεχτ μπορεί σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα να ζητάει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρει αυτά τα χρήματα. Άλλωστε ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν πέρα από την ΑΕΚ. Φαίνεται πως όλο αυτό είναι καθαρά θέμα αλλαγής της πολιτικής του βελγικού κλαμπ και του Βέρμπεκε, ο οποίος προφανώς επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο ότι οι λανθασμένες οικονομικές κινήσεις των προηγούμενων στη διοίκηση δεν θα επαναληφθούν. Άλλωστε ο Τύπος στο Βέλγιο έχει στηλιτεύσει ουκ ολίγες φορές το γεγονός ότι η Άντερλεχτ δαπάνησε κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια για να αποκτήσει έναν παίκτη, ο οποίος δεν πρόσφερε τίποτα.

Η πίεση του Βράνιες και του 1,8 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία

Από την άλλη όμως στην Άντερλεχτ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση πάνω στο θέμα του Βράνιες καθώς κινδυνεύουν με την τακτική αυτή να τους μείνει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πρέπει να πάρει 1,8 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Ένα βαρύ συμβόλαιο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να αγωνίζεται εκεί και που δεν φαίνεται πλέον να υπολογίζεται αγωνιζόμενος με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Κι αυτό, μαζί με την επιμονή του Βόσνιου στόπερ για να λύσει το συμβόλαιό του, αποτελούν δύο σημαντικά όπλα ώστε η Άντερλεχτ να λυγίσει. Το θέμα πλέον είναι πότε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα