Η αλήθεια για τις σχέσεις του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό

Η αλήθεια για τις σχέσεις του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τις σχέσεις του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό και τις όποιες φωνές ακούγονται στη Νέα Σμύρνη.

Η εικόνα του Πανιώνιου τη φετινή σεζόν με θλίβει. Όχι μόνο γιατί είναι μία ιστορική ομάδα που της αξίζει άλλη παρουσία, αλλά και γιατί ξεκινώντας την καριέρα μου στη δημοσιογραφία, το πρώτο ρεπορτάζ που έκανα, για μία σεζόν, στα 18 χρόνια μου, ήταν του Πανιώνιου (και του Αιγάλεω)! Επί εποχής του φίλου μου, του Μιχάλη Σταματελάτου.

Και συγνώμη που θα συνδέσω τον Πανιώνιο με τον Ολυμπιακό, στον οποίο κάνω ρεπορτάζ πλέον 36 χρόνια, αλλά ειλικρινά αυτό σκεφτόμουν τις προάλλες: ότι φέτος ήταν η μοναδική σεζόν στην οποία ο Πανιώνιος δεν ενισχύθηκε από τον Ολυμπιακό και να που υποβιβάζεται. Και το σκεφτόμουν με αφορμή τις φωνές κατά του προέδρου Χρ. Δάρα, μεταξύ άλλων, για τις καλές σχέσεις που είχε ως διοίκηση με τον Ολυμπιακό.

Συγνώμη, αλλά οι σχέσεις αυτές δεν ήταν καλές και για τις δύο πλευρές; Και χωρίς ποτέ ο Πανιώνιος να γίνει παράρτημα. Γιατί όταν είσαι δορυφορική ομάδα δεν πας να κερδίσεις 1-0 στο Καραϊσκάκη. Δεν φέρνεις ισοπαλία (1-1) φέτος σε κρίσιμη καμπή της σεζόν. Δεν φέρνεις κι άλλες ισοπαλίες τα προηγούμενα χρόνια στη Ν. Σμύρνη (2-2, 1-1 κλπ). Δεν χάνεις εντός έδρας 0-1 πέρσι με γκολ στο 93’, ούτε 3-4 πρόπερσι με πέναλτι στο 87’. Αλλά κι εκτός έδρας με 0-1 κι 1-2, παλεύοντας ως το τελευταίο λεπτό. Το ότι ο Ολυμπιακός συνήθως κερδίζει τον Πανιώνιο, και δη στο Καραϊσκάκη, είναι κάτι απολύτως νορμάλ-συμβαίνει και με τις πιο πολλές ομάδες! Όμως, ο Πανιώνιος πάντοτε «έπαιζε» τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, ποτέ δεν «κάθισε» να χάσει κι αυτό το διαπίστωνε όποιος έβλεπε τα παιχνίδια των δύο ομάδων. Για παράδειγμα ακόμη και στο περσινό 4-0 στον Πειραιά, ο Πανιώνιος κρατούσε σθεναρά το 0-0 έως το 70ο λεπτό.

Να θυμηθούμε μήπως πόσο πολύ βοηθήθηκε ο Πανιώνιος αυτή τη δεκαετία από ποδοσφαιριστές που ανήκαν στον Ολυμπιακό κι αποκτήθηκαν ως δανεικοί;

Το 2010-11 ο Μήτρογλου, με οκτώ γκολ σε ένα εξάμηνο, αλλά κι ο Γκαλίτσιος. 10ος ο Πανιώνιος

Το 2011-12 ο Σιόβας με 30 συμμετοχές και δύο γκολ. 12ος ο Πανιώνιος

Το 2012-13 ο Σάμαρης με 22 συμμετοχές και πέντε γκολ, αλλά κι ο Διαμαντάκος. 8ος ο Πανιώνιος

Το 2013-14 ο Κολοβός με 37 συμμετοχές κι οκτώ γκολ. 13ος ο Πανιώνιος επί 18 ομάδων

Το 2014-15 ο Κολοβός με 35 συμμετοχές και 15 γκολ, αλλά κι ο Καθάριος. 13ος ο Πανιώνιος επί 18 ομάδων

Το 2015-16 ο Καραμάνος με 36 συμμετοχές κι έξι γκολ, αλλά κι ο Τζανδάρης. 5ος ο Πανιώνιος

Το 2016-17 ο Γιαννιώτης με 34 συμμετοχές, ο Μπεν με 36 συμμετοχές κι εννιά γκολ κι ο Σιώπης με 34 συμμετοχές. 5ος ο Πανιώνιος

Το 2017-18 ο Σιώπης με 19 συμμετοχές σε ένα εξάμηνο κι ο Μπανανά με 39 συμμετοχές κι ένα γκολ. 7ος ο Πανιώνιος

Το 2018-19 ο Μπανανά με 23 συμμετοχές, ο Μανθάτης με 18 συμμετοχές κι ο Γιάννης Μασούρας με 14 συμμετοχές σε ένα εξάμηνο. 6ος ο Πανιώνιος

Μόνο φέτος ο Πανιώνιος είχε μικρή ενίσχυση από τον Ολυμπιακό (δανεισμός του πρώην παίκτη του, Ευαγγέλου και του Γιάννη Μασούρα για άλλο ένα εξάμηνο). Και υποβιβάστηκε. Σκεφθείτε τον Πανιώνιο με τον Ανδρούτσο η, τον Βρουσάϊ. Θα έπεφτε;...

Μιλάμε για ένα Πανιώνιο που επί μία τετραετία ήταν μεταξύ 5ης κι 7ης θέσης, τερματίζοντας με μεγάλη αξιοπρέπεια και που γενικά και τα προηγούμενα χρόνια δεν κινδύνευε και πήγαινε καλά.. Και πουλώντας παίκτες και σε άλλες μεγάλες ομάδες, όπως τον Μπακασέτα στην ΑΕΚ, τον Χατζηϊσαία στον ΠΑΟΚ, τον Μπουμάλ, τον Σπυρόπουλο (όχι τον παλιό) και τον Ευαγγέλου στον Παναθηναϊκό. Αλλά και παίρνοντας δανεικούς από άλλες μεγάλες ομάδες, όπως τους Ρισβάνη κι Εμμανουηλίδη από τον Παναθηναϊκό και τον Λάμπρου με τον Παναγιωτούδη από τον ΠΑΟΚ.

Όπως κι ο Ολυμπιακός ήταν κερδισμένος από την καλή σχέση με τον Πανιώνιο, αγοράζοντας παιδιά όπως ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Κολοβός (κι οι τρεις αρχικά μένοντας δανεικοί στον Πανιώνιο), ο Μανιάτης, ο Ανσαριφάρντ, ο Χατζισαφί, ο Ντουρμισάϊ, ο Κεϊτά, Γιώργος Μασούρας. Μιλάμε για ένα ποσό τουλάχιστον 5-6 εκ. Ευρώ για τα ταμεία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, καθώς ο Ολυμπιακός ελεύθερους παίκτες από τον Πανιώνιο έχει πάρει μόνο τον Αυλωνίτη και τον Ρισβάνη. Αντίθετα, η ΑΕΚ έπαιρνε ως ελεύθερους τους Ανέστη, Αραβίδη, Κοντοέ, Ντούνη, Μασούντ-κι ακόμη ο Παναθηναίκός τους Οικονόμου, Γιαννακόπουλο. Και δεν είναι περίεργο ότι ο Ολυμπιακός πουλώντας κάποιους από αυτούς έβαλε στα ταμεία του κάπου 14 εκ. Ευρώ. Έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη με τις μεγάλες ομάδες. Η Μπενφίκα π.χ. αγοράζει από την όποια Ρίο Άβε με ένα εκ. Ευρώ και μετά τους πουλάει σε πολλαπλάσια τιμή.

Πού θέλω να καταλήξω: αν μη τι άλλο είναι άδικοι οι όποιοι φίλοι του Πανιώνιου τα βάζουν με τον…Ολυμπιακό! Η σχέση του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό ήταν ίσα ίσα ίσα ένα από τα πιο πολύτιμα και χρήσιμα για τον Ιστορικό πράγματα.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1276618738050256897

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.