Κύπελλο Ελλάδος: Αυτή η απόλυτη φαρσοκωμωδία!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Κύπελλο Ελλάδος: Αυτή η απόλυτη φαρσοκωμωδία!

bet365

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να διοργανώσεις έναν τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα το 2020; Όπως φαίνεται είναι ότι δυσκολότερο υπάρχει ever!
Γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες μίας θλιβερής πραγματικότητας που δείχνει πως και δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διοργανώσουμε σωστές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ή έναν άρτιο τελικό ακόμα και σε εποχή κορονοϊού και χωρίς κόσμο. Κάθισε λοιπόν η ΕΠΟ και ζήτησε από τις ομάδες / φιναλίστ να προτείνουν γήπεδα. Και όλα αυτά στην λογική του να γίνει ένας τελικός Κυπέλλου.
Εάν και δεν είναι μία πρακτική που γίνεται συνέχεια μία χαρά μέχρι εδώ. Έπεσαν στο τραπέζι λοιπόν τα γήπεδα για την διεξαγωγή του τελικού από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και η Ομοσπονδία έκρινε σκόπιμο να πάει με μία εκ των δύο επιλογών της ΑΕΚ. Εκεί άρχισε και όλη η αντίδραση του Ολυμπιακού για το θέμα του τελικού, που καλά κρατεί εδώ και μέρες.
Μία διαδικασία ημερών που μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πάντως συνέχιζε να δείχνει πως οδεύουμε προς Ριζούπολη. Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και μετά της ΕΛ.ΑΣ. ανέδειξαν κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάσταση και το συγκεκριμένο γήπεδο. Φτάνουμε στο... σήμερα και την απίστευτα... τραγική εισήγηση περί διεξαγωγής του τελικού στις 30 Αυγούστου (21.00, ΟΑΚΑ).
Μίας εισήγησης από την αρμόδια Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ που η λογική λέει ότι μπορεί να αλλάξει έστω και την ύστατη τώρα. Εδώ βέβαια δεν πάμε με την λογική. Αυτή έχει χαθεί προ πολλού. Η ΕΠΟ ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπόρεσε να κάνει το απλό. Να πάρει την συναίνεση των δύο φιναλίστ για ένα γήπεδο (ας ήταν και το ΟΑΚΑ και ακόμα και κόντρα στην δική της προκήρυξη) και να καταφέρει να κάνει τον κατάλληλο προγραμματισμό για τον τελικό του Κυπέλλου.
Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε ημέρα Δευτέρα 20 Ιουλίου και έξι ημέρες από την ημερομηνία που είχε δοθεί αρχικά και δεν ξέρουμε ούτε γήπεδο επίσημα αλλά ούτε και ημέρα! Μία φαρσοκωμωδία δίχως τέλος που ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει εδώ με μία σωστή απόφαση. Μία απόφαση τύπου ΟΑΚΑ στην οποία συμφωνούν και οι δύο φιναλίστ. Να θυμίσουμε επίσης πως παρά την αναβολή που δόθηκε από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων για τον τελικό η εισήγηση για το Δ.Σ. της 27ης Ιουλίου θα παραμείνει η 30ή Αυγούστου. Στο τέλος της ημέρας εξακολουθεί να πιστοποιείται η αδυναμία ενός ποδοσφαιρικού συστήματος να κάνει τα απαραίτητα και τα προφανή και μίας ΕΠΟ να διοργανώσει έναν τελικό στο Κύπελλο. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται... μπάχαλο με έναν τελικό Κυπέλλου αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία...
Υ.Γ. Στελέχη της ΕΠΟ σχολίαζαν το απόγευμα της Δευτέρας πως η ημερομηνία της 30ής Αυγούστου μπορεί να είναι μέχρι και απαγορευτική για τις ομάδες. Από την στιγμή όμως που έπεσε στο τραπέζι ως εισήγηση για να εγκριθεί και μόνο για αυτό είναι άξιο σχολιασμού το γεγονός. Μία κάκιστη εισήγηση που δεν έχει λογική και νόημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.