Η αλήθεια για το CAS και ο υπαρκτός κίνδυνος για τον τελικό του Κυπέλλου

Η αλήθεια για το CAS και ο υπαρκτός κίνδυνος για τον τελικό του Κυπέλλου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα, πρώτον κάτι για το CAS και δεύτερον κάτι πολύ σημαντικό για τον τελικό του Κυπέλλου.

Πρώτα, κάτι που έπρεπε να είχε γραφτεί εδώ και καιρό αναφορικά με το CAS.

Η εντύπωση ότι η διαφορά που έφθασε στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο επίλυσης αθλητικών διαφορών στην Ευρώπη αφορά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα εσφαλμένη! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων. Λέω, όμως, ότι πρέπει να βλέπουμε περισσότερο το δάσος κι όχι τόσο τα δέντρα.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε και πήρε μία πρωτοβουλία πάνω σε ένα τεράστιο θέμα. Έκανε καταγγελία και την υπερασπίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με στόχο τη διάγνωση της πολυϊδιοκτησίας και φυσικά την τιμωρία της. Γιατί η πολυϊδιοκτησία είναι ένα φαινόμενο που δηλητηριάζει το fair play, με όλα τα αυτονόητα συνεπακόλουθα: αλλοίωση αποτελεσμάτων άρα και βαθμολογίας, στοίχημα, επιρροή στις κρίσιμες αποφάσεις το ΔΣ της Λίγκας, αλλά και σε μεταγραφικές υποθέσεις κλπ, κλπ.

Το θέμα είναι ποια στάση κρατάνε κι οι κυβερνώντες. Από τη μία υπάρχει η νομιμότητα κι από την άλλη υπάρχει μία διαπιστωθείσα (από ανεξάρτητη αρχή) παρανομία. Οι κρίνοντες λοιπόν δεν πρέπει να είναι με τη νομιμότητα; Πάντως, το πρώτο δείγμα, η αλλαγή του νόμου μέσα σε ένα βράδυ, ώστε ο ΠΑΟΚ να αποφύγει τον υποβιβασμό και να γλιτώσει με τιμωρία απλά κάποιων βαθμών, δεν νομίζω να μας δίνει μία σωστή απάντηση…

Τώρα, αναφορικά με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, υπάρχουν δύο τινά.

Το πρώτο έχει να κάνει με την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του γηπέδου και του αγωνιστικού χώρου, προσέξτε το αυτό, σε σχέση με άλλα διαθέσιμα γήπεδα, όπως π.χ. του Ατρόμητου. Γιατί δεν υποστηρίζει κανείς ότι το γήπεδο και το τερέν του Απόλλωνα είναι ντε και καλά προβληματικά. Όταν, όμως, υπάρχει άλλο γήπεδο, με καλύτερες γηπεδικές συνθήκες, εγκεκριμένο από την ΟΥΕΦΑ, ποιος ο λόγος να μην διεξαχθεί εκεί ο τελικός; Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν να την «σπάσουν» στον Ολυμπιακό;

Το δεύτερο, και σημαντικότερο, έχει να κάνει με λόγους ασφάλειας. Η Ριζούπολη είναι γειτονιά της ΑΕΚ, δίπλα στη Φιλαδέλφεια. Κι ο ορισμός της συγκεκριμένης έδρας από την ΕΠΟ έφερε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς συνδεσμίτες των δύο ομάδων. Μέσα από τις ανακοινώσεις, καταλαβαίνει κι ο πλέον αδαής τι κίνδυνος επεισοδίων υπάρχει μεταξύ οπαδών, παρότι μάλιστα το ματς θα είναι με κλειστές πόρτες (!), αλλά και τι κίνδυνος μπορεί να προκύψει για την ομαλή μετάβαση κι αποχώρηση των αποστολών των δύο ομάδων από το γήπεδο. Ποιος ο λόγος να ζήσουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο, έναν τέτοιο κίνδυνο; Μία ουδέτερη επιλογή, όπως το Περιστέρι, λύνει το πρόβλημα, καθώς ηρεμεί τα πνεύματα.

Κι εν τέλει, κατά την γνώμη μου, ακόμη και το ΟΑΚΑ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από τη Ριζούπολη! Κι ας είναι η έδρα της ΑΕΚ εδώ και χρόνια! Προέχει η ασφάλεια των ομάδων, η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η αποφυγή επεισοδίων.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277987760511438851

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.