Ενα κράτος απατεώνων, για ποδόσφαιρο με απατεώνες...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ενα κράτος απατεώνων, για ποδόσφαιρο με απατεώνες...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τις συνθήκες που διαμορφώνει το κράτος και οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας προκειμένου να... ευδοκιμούν και να ανθίζουν κάθε λογής τσαρλατάνοι...

Πανηγύρισαν όλοι με το CAS, δικαιώθηκαν όλοι με το CAS και στα ψιλά γράμματα ήρθε και μία παραίτηση του προέδρου της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ...

Κλασικά ελληνικά φαινόμενα της κοινωνίας, του κράτους, της Κυβέρνησης, της Δικαιοσύνης, του ποδοσφαίρου. Τίποτα νέο, τίποτα παράξενο, τίποτα που να σε σοκάρει, σε μία κοινωνία, μία πολιτεία, ένα κράτος που στηρίζει, αβαντάρει και επιτρέπει στους κάθε λογής απατεώνες σε όλα τα μέτωπα, να ευδοκιμούν.

Τι αποφάσισε λοιπόν το CAS για την περιβόητη ιστορία με την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ; Το αυτονόητο. «Κύριοι, για να κρίνω μία απόφαση δικαστηρίου αν είναι σωστή ή όχι, το δικαστήριο θα πρέπει προηγουμένως να έχει δικάσει και να μην έχει κρυφτεί. Πάρτε πίσω λοιπόν την απόφαση - έκτρωμα, η οποία είναι αποτέλεσμα μη δίκης, στη συνέχεια δικάστε κανονικά κι' αν έχετε διαφωνία για το αποτέλεσμα, τότε και μόνο τότε ελάτε ξανά σε εμένα». Τι πιο απλό και αυτονόητο από αυτό. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όμως δεν το θεώρησε αυτονόητο και προκειμένου να μην δικάσει και πάρει την ευθύνη κρύφτηκε πίσω από το “δεσμευτική απόφαση” της ΕΕΑ και... καθάρισε.

Τώρα λοιπόν τα πράγματα άλλαξαν και είναι υποχρεωμένη να δικάσει. Ως δια μαγείας τώρα που πρέπει να δικάσει, ο πρόεδρος διαπίστωσε ότι έχει οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την δουλειά και παραιτήθηκε. Ακολούθησε και ένα μέλος. Πιθανόν να ήταν λέει και από δικαστική ευθιξία... Οπως και να έχει, θα χρειαστεί κάποιος άλλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Ποιός όμως; Γιατί καλό και απαραίτητο είναι να δείχνουμε, να φωτίζουμε, κάθε πτυχή της δικαιοσύνης όταν αυτή δεν λειτουργεί, αλλά καλό είναι να βλέπουμε επίσης τη συνολική εικόνα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν δίκασαν, διότι μία εβδομάδα πριν δικάσουν, άκουσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να λέει στο βήμα της Βουλής ότι νόμος και κράτος είναι αυτός και αποφασίζει ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να υποβιβάζεται για συνιδιοκτησία. Ετσι αποφάσισε ο άνθρωπος που κυβερνά και λογαριασμό δεν δίνει. Αλλωστε ποιoς έχει κυβερνήσει αυτή τη χώρα τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια και η λογική του δεν ήταν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ίδια για όλους, εγώ αποφασίζω ποιον αγγίζει και ποιόν όχι... Μάλιστα όχι μόνο άλλαξε τον νόμο, αλλά αποφάσισε ότι η ισχύς του είναι και αναδρομική ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα υποβιβασμού οποιασδήποτε ομάδας την φετινή σεζόν.

Προφανώς και το έκανε στην προκειμένη περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, προφανώς και θα το έκανε για όποιον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Άλλωστε όλοι οι Βουλευτές της Κυβέρνησης δεν το έκρυψαν ποτέ, ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει το πολιτικό κόστος να ρίξει μία ομάδα με εκατομμύρια οπαδούς, οπότε... (Εδώ βεβαίως θα πρέπει να ανοίξω μία παρένθεση όπως είδατε. Μία παρένθεση γιατί πρέπει να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη. Πριν δείξουμε πολιτικούς, δικαστές, παράγοντες, δημοσιογράφους, καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε. Γιατί μια κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, ο κάθε Πρωθυπουργός πιστεύει ότι σε αυτή τη χώρα οι πολίτες ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια. Ποιoς στηρίζει την ομάδα μου, ποιoς διορίζει το παιδί μου, αυτός θα πάρει και την ψήφο μου. Μήπως γιατί όντως αυτό συμβαίνει, μήπως γιατί όντως έτσι τους μάθαμε, μήπως γιατί έτσι ψηφίζουμε; Κλείνω την παρένθεση).

Με αυτή την απόφαση λοιπόν να ανακοινώνεται μέσα στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, με αυτή τη λογική από τους αρχηγούς του κράτους, ο δικαστάκος της ΕΠΟ, έπρεπε να δικάσει και να ρίξει ή να αθωώσει τον ΠΑΟΚ. Δε σφάξανε... που λένε και στο χωριό μου.

Πρόκειται για τον ίδιο Πρωθυπουργό, που νωρίτερα είχε αφήσει τον υπάλληλό του (και όχι μόνο δικό του..) Υφυπουργό Αθλητισμού, να κάνει ό,τι θέλει με την ΕΕΑ. Είπαμε, ο άνθρωπος μας το εξήγησε απλά ότι αυτός είναι ο νόμος και το κράτος και κάνει ό,τι θέλει. Εβαζε, έβγαζε, διόριζε, αποφάσιζε. Στη συνέχεια τον άδειασε, διέρρευσε ότι θα τον τελειώσει, αλλά κάτι μήνες μετά εκεί είναι και δεν τον κουνάει κανείς. Δεν σφάξανε που λένε και στο χωριό μου (Νο 2)... Είπαμε ο Πρωθυπουργός μας είναι κράτος, αποφασίζει για όλα, ψηφίζει και καταργεί νόμους, αλλά όχι και να τα βάλει με επιχειρηματίες. Κάπου ώπα και εσείς...

Επειδή όμως αυτό δεν είναι μία κριτική που αφορά κόμματα ή πρόσωπα, να πούμε ότι έτυχε και είναι αυτός τώρα Πρωθυπουργός, θα μπορούσε να είναι άλλος και να κάνει ακριβώς τα ίδια, όπως υπήρξαν άλλοι που έκαναν ακριβώς τα ίδια στο πρόσφατο παρελθόν.

Το ελληνικό κράτος, οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν πάντα τους απατεώνες, γιατί μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Η προηγούμενη Κυβέρνηση τους στήριξε μοιράζοντας αφειδώς λεφτά μέσω της ΕΡΤ, με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά. Του πρώην Υπουργού, που όπως ο ίδιος ακούγεται να λέει ήξερε για τα λεφτά που έπαιρνε το παραδικαστικό κύκλωμα και δεν έκανε τίποτα, ίσα ίσα το χρησιμοποίησε. Η ΕΡΤ λοιπόν έδωσε λεφτά πέρα από κάθε λογική και εκτός αγοράς στο ποδόσφαιρο. Μια άλλη κυβέρνηση - για να μην πάω μακριά και να μείνω σε ένα ακόμη καυτό θέμα της επικαιρότητας - ψήφιζε έναν άλλο υπέροχο νόμο σύμφωνα με τον οποίο μια ΠΑΕ, μπορούσε απλώς να αλλάξει ΑΦΜ και να μην χρωστάει πουθενά και σε κανέναν.

Το έκανε ο Αρης και πολλοί άλλοι. Ηρθε κάποια στιγμή η FIFA λοιπόν στην οποία προσέφυγαν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν για τον Αρη και έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος κάμποσα χρόνια, έβαλε τα γέλια με την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική νομοθεσία και είπε πολύ απλά: “Είτε ο Αρης πληρώνει σε αυτούς στους οποίους χρωστάει, διότι είναι η ίδια ομάδα με τον Αρη προ τετραετίας, πενταετίας και δεκαετίας ή δεν ξανακάνει μεταγραφή ποτέ...”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αρης θα πληρώσει και ότι ο νόμος κουρελόχαρτο του ελληνικού κράτους που φτιάχτηκε σε μία νύχτα, εντελώς πρόχειρα, για να εξυπηρετήσει διαφόρων ειδών λαμόγια και απατεώνες, όχι φυσικά του ποδοσφαίρου, αλλά ευνοήθηκαν και αυτά, δεν έχει καμία ισχύ για τη FIFA. Εχεις το ίδιο σήμα, το ίδιο όνομα, το ίδιο γήπεδο, την ίδια ιστορία, είσαι ο Αρης κι' ας άλλαξες το ΑΦΜ. Πληρώνεις λοιπόν τα χρέη του Αρη, αλλιώς μεταγραφές δεν έχει.

Δικαίως ο Αρης φωνάζει προς την ελληνική Κυβέρνηση, διότι αυτούς τους νόμους τηρούσε η ΠΑΕ, τους νόμους του ελληνικού κράτους, αλλά τι να τους πει και ο Γεραπετρίτης. Αυτό που περίπου απαντά είναι “τι να κάνω κι' εγώ ρε παιδιά, μας πιάσανε με το αρνί στην πλάτη, τι να τους πούμε τώρα...”.

Ελα ντε, τι να τους πούμε τώρα. Ας τους πούμε ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος της εφέσεων της ΕΠΟ, ας τους πούμε ότι έχουμε δουλειές γιατί έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ και όλοι τρέχουν να βγάλουν τους δικούς τους, γιατί κανείς δεν θέλει να ελέγχει το ποδόσφαιρο και όλοι θέλουν το 50-50 και δικαιοσύνη.

Ας τους πούμε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, υποβιβασμούς ομάδων με πολύ κόσμο δεν δέχεται και Υφυπουργούς δεν αλλάζει και ό,τι άλλο τέλος πάντων έχουμε ευχαρίστηση ας τους το πούμε και μετά ας συνεχίσουμε να ζούμε σε μία χώρα που το κράτος και οι κυβερνήσεις του, στηρίζουν κάθε λογής απατεώνα. Το κάνουν γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλούν την ίδια γλώσσα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.