Ναι! Και αυτό το πρωτάθλημα ήταν στημένο σε βάρος του ΠΑΟΚ

Ναι! Και αυτό το πρωτάθλημα ήταν στημένο σε βάρος του ΠΑΟΚ

Ναι! Και αυτό το πρωτάθλημα ήταν στημένο σε βάρος του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS όσον αφορά την δεσμευτικότητα της εισήγησης ΕΕΑ, αλλά και για την επιστροφή των βαθμών μετά από τέσσερις μήνες, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Η ιστορία γράφει: Το 2018 ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα. Τότε που οι δύο αντίπαλοι αρνήθηκαν να παίξουν. Οι πρώτοι για μία κορδέλα και οι δεύτεροι για το καθαρό γκολ του Βαρέλα που αν δεν μετρούσε θα έβγαιναν να παίξουν, ενώ αν μετρούσε δεν θα έβγαιναν.

Η ιστορία γράφει: Το 2020 ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται επί τέσσερις και πλέον μήνες να παίζει με μία αλλοιωμένη βαθμολογία σε βάρος του, που διορθώθηκε στο τέλος της σεζόν από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Ναι λοιπόν! Είχαν δίκιο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που το έλεγαν τόσο έντονα όλη τη χρονιά! ΚΑΙ αυτό το πρωτάθλημα ήταν στημένο! Σε βάρος του ΠΑΟΚ, όπως και εκείνο του 2018. Και η ιστορία θα γράψει για… το χάρτινο πρωτάθλημα του 2018 και το πρωτάθλημα του Αυγενάκη κατά το 2020. ΤΕΛΟΣ…

Ο ΠΑΟΚ επί μήνες έλεγε: «Δεν δικαστήκαμε από κανονικό δικαστήριο». Οι ψεύτες ανέφεραν: «Ο ΠΑΟΚ κρίθηκε τρεις φορές ένοχος για πολυϊδιοκτησία». Το γιατί γράφονταν και διαδίδονταν ψέματα, το κρατάμε για μετά…

Το CAS χθες ανέφερε στην απόφασή του πράγματα και στοιχεία που δυσφημούν την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη που εκπροσωπούν Φιλόπουλος και Βρυώνης. ΠΟΤΕ στα χρονικά δεν είχαμε τέτοια επίθεση κατά δικαστικών λειτουργών από το ευρωπαϊκό αθλητικό όργανο. Φόρα-παρτίδα και δημοσίως τους κατακεραύνωσαν:

«Οι δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ λανθασμένα υπέθεσαν ότι η απόφαση της ΕΕΑ στην Ελλάδα με ημερομηνία 27/1/2020 ήταν δεσμευτική και ως εκ τούτου δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης». Συμπλήρωσαν: «Το CAS διαπίστωσε ότι παρά την εξουσία της Επιτροπής του να αποφασίσει το ίδιο για την υπόθεση καθ΄αυτή, δεν ήταν πρέπον να εκδώσει μια τελική και δεσμευτική απόφαση κάτω από αυτές τις συνθήκες με σημαντικές επιπτώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Επιτροπή τονίζει ότι τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ δεν πρέπει να υπεκφεύγουν των καθηκόντων τους…».

Απίστευτο και όμως αληθινό! Τέτοιο ρεζιλίκι ΔΕΝ γνώρισε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, γιατί αυτή η χθεσινή απόφαση δεν καταδικάζει τον ΠΑΟΚ ή την Ξάνθη, αλλά την Ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα την Επιτροπή Εφέσεων.

Το ΚΥΡΙΟ θέμα όμως είναι το ΓΙΑΤΙ οι δικαστές αυτοί στα ελληνικά ποδοσφαιρικά όργανα, αρνήθηκαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ και με αυτό τον τρόπο διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό το ΠΙΟ ουσιαστικό θέμα που πλέον ανέδειξε και το CAS, έγραψα στις 15 Απριλίου. Διαβάστε προσεκτικά και θα καταλάβετε γιατί αρνήθηκαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ! Θα καταλάβετε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και ποια μεθοδολογία θεωρείται πλέον αήττητη, σε όλα τα επίπεδα. Αθλητικά και πολιτικά!

Σε ΟΛΟ το σκηνικό που στήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Η προπαγάνδα, τα ψέματα, ο κόσμος που χρησιμοποιήθηκε και οι πιέσεις κάθε είδους, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα: Να απορεί όλη η Ευρώπη με το... πώς έμπειροι τακτικοί δικαστές, έκαναν στην άκρη μπροστά στην εισήγηση τριών δικηγόρων, δύο καθηγητών εμπορικού δικαίου και του κουμπάρου Αυγενάκη!

Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί τι κακό προηγούμενο δημιουργείται από τέτοιες τακτικές και ενέργειες;

Εδώ και καιρό περιγράφουμε όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε με πρωταγωνιστή τον Αυγενάκη, την ΕΕΑ του κουμπάρου του και του Φαραντούρη που διορίστηκε ΜΕΤΑ την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το ΜΕΓΑ σκάνδαλο με την απόφαση την ώρα διεξαγωγής αγώνα του ΠΑΟΚ που φανέρωσε και τις διαθέσεις των εγκεφάλων της ιστορίας αυτής, αλλά και του μπούλινγκ κατά όλων όσων θα καλούνταν μετά να κρίνουν την εισήγηση.

Αλήθεια είναι ότι επεδίωξαν και πέτυχαν τον αποπροσανατολισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. (Έχω το δικαίωμα να το γράφω γιατί πολλές φορές το σημείωσα ως προς το δίκιο που –σε ένα ποσοστό- έχει ο Φερέιρα, μέχρι και προχθές που έλεγε για βιβλίο και πολλοί απορούσαν). Αυτό ήθελαν και τα κατάφεραν. Αλλοίωσαν την εικόνα και την πορεία του μισού πρωταθλήματος. Μην αντιδράσει κανείς σε αυτό. Για την σημασία όλων όσων έγιναν έγραψαν και οι Ευρωπαίοι διαιτητές ξεκάθαρα.

Μην γράψει κανείς για δικαιολογίες ή για τα άλλα θέματα του ΠΑΟΚ που κρύβονται κάτω από το χαλάκι.

Ο ΠΑΟΚ πέρα από τα άλλα σοβαρά προβλήματά του και τα λάθη που έκανε ως ποδοσφαιρικός οργανισμός, έχασε μέσα στο μυαλό του και από αυτή την δικαστική περιπέτεια. Έχασε το πρωτάθλημα, έχασε το κύπελλο, μπορεί να χάσει τη δεύτερη θέση αφού τώρα πάει στην Αθήνα να παίξει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ όντας σε κακή κατάσταση (αν η απόφαση έβγαινε την περασμένη εβδομάδα θα ήταν αλλιώς) το ΜΟΝΟ όμως που δεν έχασε είναι η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του κόσμου του γύρω από την ομάδα και από τον Ιβάν Σαββίδη. Το «πάλεψαν» και αυτό πολλοί επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι των αντιπάλων και της Οργάνωσης, από χθες όμως είναι ξεκάθαρο ότι πέτυχαν τον ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

* Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης ποιος έχει άραγε δίκιο; Εκείνος που ζητάει να δικαστεί επί της ουσίας, ή εκείνος που καλεί ολόκληρη ομάδα νομικών να επιχειρηματολογήσει για το δίκιο της Μαρούπα, προσπαθώντας με λύσσα να αποκλείσει κάθε άλλη διαδικασία; Έστω και έτσι! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την μεγάλη υπόθεση περί δεσμευτικότητας στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και οι άλλοι κέρδισαν την υπόθεση που δίκασε ο κουμπάρος του Αυγενάκη!

* Έχουμε Κυριαρχική επιρροή με ένα αθλητικό κέντρο που απέκτησε ο ανιψιός και όχι με τη δημόσια παραδοχή διευκόλυνσης σε μεταγραφή ώστε να ξεγελαστεί η FIFA;

* Ερώτηση: Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο Αυγενάκης; Ακόμη δεν παραιτήθηκαν Φιλόπουλος και Βρυώνης; Δηλαδή συγνώμη… Πέρα από τον ΠΑΟΚ, αυτοί θα δικάσουν τον Ολυμπιακό για την υπόθεση των χειραγωγημένων που τώρα εκδικάζεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, εφόσον το θέμα οδηγηθεί στην Επιτροπή Εφέσεων; Στην Επιτροπή Δεοντολογίας που ακούστηκαν για εκείνη την εποχή τρομερά πράγματα από κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

* Έκανα και εγώ μεγάλο λάθος να δείχνω επιείκεια σε όσους από φόβο δεν έκαναν σωστά τη δουλεία τους ή το λειτούργημά τους. Όποιος βγάζει τέτοιο συναίσθημα, αλλά συνεχίζει να δουλεύει διαπράττοντας συνεχόμενα λάθη σε βάρος των άλλων που δεν είναι πιεστικοί σε βάρος του, είναι το ίδιο ένοχος με όσους του προκαλούν τον φόβο.

* Για το τέλος αυτή η ίδια ερώτηση που κάνω τώρα τελευταία: Οι Ολυμπιακοί που απειλούσαν ότι θα βγουν στους δρόμους αν δεν πέσει ο ΠΑΟΚ, που είναι; Θα βγουν ή τώρα είναι όλα καλά αφού ο στόχος όλου του σχεδίου (και με την βοήθεια της τροπολογίας) επετεύχθη; Θα βγουν στους δρόμους ή αφού αρνήθηκαν οι δικαστές να δικάσουν, είναι όλα καλά;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.