Από Γκιγιέρμε και Μπούχα, έως Σα και Σισέ…

Από Γκιγιέρμε και Μπούχα, έως Σα και Σισέ…

Από Γκιγιέρμε και Μπούχα, έως Σα και Σισέ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό και κάποιους συγκεκριμένους παίκτες του.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι το απόγευμα στο Χαριλάου μοιάζει ίσως το πιο εύκολο των πλέϊ οφς, με βάση την κατάσταση στην οποία δείχνει να είναι ο Άρης μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο και τις τρεις ήττες στα τρία ματς, με σύνολο γκολ 1-8.

Από την άλλη, πρώτον ο Ολυμπιακός θα κάνει εκτεταμένο ροτέϊσον και ξέρουμε όλοι ότι το ροτέϊσον δεν είναι και το πιο…δυνατό σημείο του προπονητή Μαρτίνς και δεύτερον ο Άρης είναι…Άρης και δεν μπορείς ποτέ να τον υποτιμάς. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα που έσπασε το αήττητο σερί μηνών του ΠΑΟΚ ήταν ο Άρης σε αυτό το γήπεδο, το Χαριλάου.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και ει δυνατόν στις πειστικές εμφανίσεις, μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό και τη χειρότερη απόδοση του σε ντέρμπι εδώ και χρόνια! Παράλληλα, ο Πέδρο επιθυμεί να τσεκάρει την κατάσταση κάποιων παικτών στους οποίους θα δώσει ευκαιρίες. Και πάνω απ΄ όλα να μην ξαναδεί τα σκηνικά στο ΟΑΚΑ, όπου τα λάθη των παικτών του πλησίαζαν αυτό που λέμε αίσχος.

Αρκεί να θυμηθούμε πώς έκανε ο Παναθηναϊκός τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, εκείνο το τετ α τετ του Μακέντα με τον Σα-από βολέ του Διούδη! Βολέ του γκολκίπερ, μία κεφαλιά «πράσινου» προς τον Μπουζούκη, που είναι εντελώς αμαρκάριστος στο κέντρο από τον Γκιγιέρμε, μία πάσα του Μπουζούκη κι ο Μακέντα φάτσα με τον Σα! Με ένα βολέ, μία κεφαλιά και μία πάσα! Ούτε σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος!

Ένας Γκιγιέρμε, που παρεμπιπτόντως, πάτησε σε όλο το γήπεδο, με 104 συνολικά επαφές με την μπάλα, αλλά κι αυτός δεν έδειξε να έχει καθαρό μυαλό. Με αποτέλεσμα π.χ. μία φορά να χρειαστεί να τον καλύψει ο Μπουχαλάκης μετά από ένα λάθος που έκανε. Ο Μπούχα, που δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο και με τη δική του παρουσία ο Ολυμπιακός έλεγχε καλύτερα το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο, ενώ όπως είδαμε στο β΄ ημίχρονο το σχήμα με δύο σέντερ φορ (Αραμπί, Χασάν) και δύο δεκάρια (Βαλμπουενά, Φορτούνης) αποδείχθηκε ακόμη πιο δυσλειτουργικό.

Η δε καλύτερη ίσως στιγμή του ΠΑΟ στο β΄ ημίχρονο, εκείνο το σουτ (λίγο άουτ) του Χατζηθεοδωρίδη έξω από την περιοχή του Σα, ήρθε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αφήνουν τον αριστερό μπακ του ΠΑΟ να διανύει απόσταση 42 μέτρων, σχεδόν δηλαδή το μισό γήπεδο, χωρίς να τον μαρκάρει κανένας! Με όλους να παρακολουθούν, ακόμη και τα στόπερ, ο Σισέ κι ο Σεμέδο, που κανείς δεν σκέφθηκε να βγει να του κλείσει έστω τον δρόμο έξω από την περιοχή.

Δεν μπορεί κάποιος να βρει άκρη με το τι είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς! Στα 50 δευτερόλεπτα ο Σα πάει και κάνει πάσα στον Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή του, την στιγμή που ο συμπαίκτης του πιέζονταν από αντίπαλο, με συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του.

Αλλά θέλω να γράψω κάτι και για τον Σισέ. Μπαίνει στο παιχνίδι στο ημίχρονο, αντί του Μπα. Μία ευκαιρία για να «δείξει» σε ένα ντέρμπι. Και πράγματι, είναι πολύ καλός ανασταλτικά, σε όλες τις επεμβάσεις του, χαμηλά και ψηλά. Μάλιστα βγάζει και μία καλή 40άρα μπαλιά για την επίθεση του Ολυμπιακού. Πώς τα καταφέρνει λοιπόν και τελειώνει το ματς και έχει χάσει τις εντυπώσεις! Γιατί έχει διώξει μία φορά την μπάλα πάνω σε αντίπαλο, έχει κάνει μία δεύτερη φορά πάσα σε αντίπαλο, έχει πάρει κίτρινη κάρτα για ένα αχρείαστο άγαρμπο φάουλ με το χέρι και στο 95’ κάνει τσαφ κι αυτός, αμέσως μετά από τσαφ του Σα!

Πραγματικά κρίμα, ένας κεντρικός αμυντικός με τέτοια προσόντα να χαλάει την εικόνα του, κάνοντας τέτοια χαζά λάθη. Το λέγαμε αυτό και στον πρώτο του χρόνο στον Ολυμπιακό, αλλά πλέον είναι τρίτος χρόνος. Ο Σισέ μπορεί να είναι ένας βράχος για την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως το μυαλό του πρέπει κάποια στιγμή να πήξει!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277942461231398916

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.