Αρης - ΑΕΚ: Αντιμέτωποι για τρίτη φορά μέσα σε 11 μέρες

Κώστας Τόπας
Αρης - ΑΕΚ: Αντιμέτωποι για τρίτη φορά μέσα σε 11 μέρες

bet365

Για τέταρτη φορά, για το ελληνικό πρωτάθλημα Αρης και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν τη φετινή σεζόν. Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 6η αγωνιστική των Play Off στις 19:15, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αρης και ΑΕΚ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για έκτη φορά φέτος, με των δύο εξ αυτών να αφορά την διοργάνωση του Κυπέλλου. Εκεί, όπου η Ενωση κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού λίγες ημέρες νωρίτερα.

Αυτή τη φορά ο Αρης, των πολλών απουσιών, μιας και αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ, υποδέχεται την ΑΕΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι σημερινοί γηπεδούχοι νίκησαν τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των Play Off, αλλά από εκεί και πέρα έχουν μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Η νίκη αυτή επί του ΟΦΗ είναι η μοναδική του στα τελευταία εννέα για το πρωτάθλημα και μοναδική στα 10 τελευταία επίσημα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε χτίσε ένα εντυπωσιακό σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός αλλά δεν νικούσε και στα εκτός ματς. Στόχος του Αρη, σήμερα (05/07, 19:15), είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, ώστε να επιστρέψουν τα χαμόγελα στην ομάδα.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τον Μίχαελ Ενινγκ, να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, γι' ακόμη ένα παιχνίδι. Αυτή τη φορά ανακοίνωσε πως θα έχει στη διάθεσή του, 14 ποδοσφαιριστές για το εν λόγω ματς. Οι Ντάνιελ Σούντγκρεν, Λερίν Ντουάρτε και Ούγκο Σόουζα δεν συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού, ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους, ενώ από την άλλη μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Γιώργο Δεληζήση, ο οποίος επέστρεψε στην αποστολή.

Αυτή αποτελείται από τους: Cuesta, Ehmann, Rose, Bruno Gama, Lucas Sasha, Matilla, Korhut, Mancini, Martinez, Δεληζήση, Διαμαντόπουλο, Μπακούτση, Μπαγκαλιάνη και Τσαγκαλίδη.

Η ΑΕΚ, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την μεσοβδόμαδη εκτός έδρας επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, με 2-0. Με αυτή τη νίκη κατάφερε να σκαρφαλώσει και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας των Play Off και μάλιστα να διευρύνει τη διαφορά, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, στην Κρήτη, με τον ΟΦΗ.
Αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει τον Αρη, μία ομάδα όπου τη φετινή σεζόν, της έχει πάρει τον... αέρα, καθώς μετράει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Η Ενωση, δέχτηκε δύο γκολ από τον Άρη και τον Ολυμπιακό σε διαδοχικά παιχνίδια, αφού στα 18 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ! Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως είχε να δεχτεί πάνω από ένα γκολ από τότε που έχασε 3-2 από τον Παναθηναϊκό.
Το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα, συνεχίζει να βαδίζει σε νικηφόρα μονοπάτια μιας έχει κερδίσει πέντε από τα έξι τελευταία και είναι αήττητη σε αυτά εκτός έδρας, ενώ στα 10 προηγούμενα, είχε μόλις τρεις νίκες. Ο Ιταλός προπονητής,

δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα, για το ματς με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς συμπεριέλαβε όλους τους ποδοσφαιριστές στην αποστολή, πλην του Κώστα Γαλανόπουλου, ο οποίος συνεχίζει κανονικά το ατομικό του πρόγραμμα.

Στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος και Μαχαίρας.

Η σφυρίχτρα

Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ, ορίστηκε για να σφυρίξει την σημερινή (05/07, 19:15) αναμέτρηση στο Βικελίδης μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Κουλμπάκοφ, θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλιάνκα, με 4ο τον Κουτσιαύτη και στο VAR τους Τζήλο, Ψαρρή.

Η ιστορία

  • Νίκες Άρη: 26
  • Ισοπαλίες: 31
  • Νίκες ΑΕΚ: 56


Με γηπεδούχο τον Άρη

  • Νίκες Άρη: 23
  • Ισοπαλίες: 18
  • Νίκες ΑΕΚ: 15


Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
24.11.2019: ΑΕΚ Άρης 1-1
(81’ πέναλτι Μάνταλος – 64’ σουτ Λάρσον. Στο 53’ κόκκινη Ιντέγε του Άρη)
16.02.2020: Άρης ΑΕΚ 0-1
(5’ σουτ Αλμπάνης)

20.06.2020: ΑΕΚ Άρης 2-2
(62’ σουτ Αραούχο, 86΄πέναλτι Νέλσον Ολιβέιρα – 55’ πέναλτι Μπρούνο Γκάμα, 75’ κεφαλιά Μαρτίνες)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα