Αν το «πάει» μέχρι το ΟΑΚΑ

Αν το «πάει» μέχρι το ΟΑΚΑ

Αν το «πάει» μέχρι το ΟΑΚΑ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ που έχει έναν ξεκάθαρο στόχο μέχρι την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ. Μαζί αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα του Δικεφάλου.

Στο Ηράκλειο δοκιμάζεται απόψε ο ΠΑΟΚ, στο πιο κομβικό ματς του δευτέρου γύρου των πλέι οφ… Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του Φερέιρα και τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές του.

Σήμερα έχουμε ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, την Τετάρτη ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, μετά Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και την ένατη αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Στο τέλος είναι το ΠΑΟΚ-Άρης. Είναι πολύ ξεκάθαρο γι’ αυτή την ταλαιπωρημένη ομάδα του ΠΑΟΚ, στην οποία πέρα από τα πολλά λάθη που έχει κάνει, της πηγαίνουν και όλα στραβά, ότι πρέπει να μείνει όρθια μέχρι να πάει για να δώσει τον τελικό της δεύτερης θέσης με την ΑΕΚ στην Αθήνα. Δηλαδή… Ακόμη και αν εκείνη την ημέρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -3, θα έχει την ευκαιρία του. Αυτό έμεινε στον ΠΑΟΚ, αυτό πρέπει να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις του. Η χρονιά είναι αποτυχημένη, αλλά ποιος έχει δικαίωμα να τα παρατήσει;

Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια να κερδίσει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Πέρα από την κακή ψυχολογία, πέρα από τα πάμπολλα προβλήματα που αναγκάζουν τον προπονητή να βάζει τους ίδιους και τους ίδιους που δεν παίρνουν ανάσα, ενώ την ίδια περίοδο ποντάρει ακόμη και σε 18χρονους για να κάνουν τη διαφορά, έχουμε και μεγάλο εκνευρισμό που αποδεικνύεται και από τον διάλογο στα social media παικτών με φιλάθλους. Αφού έφθασε και ο Μπίσεσβαρ σε αυτό το σημείο, καταλαβαίνουμε όλοι την κατάσταση…

Σήμερα όμως παίζονται πολλά! Θα μείνει όρθιος ο ΠΑΟΚ; Αν τα καταφέρει, πιστεύω ότι θα… το πάει μέχρι το ΟΑΚΑ και εκεί θα δούμε ποιος θα βγει δεύτερος με τους εφτά ή τους -7 βαθμούς στον πίνακα.

* Δηλαδή τώρα… αλήθεια θεωρείται επιτυχία για την ΑΕΚ ότι στο τέλος της σεζόν είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ που παίζει χωρίς τον ηγέτη του, τον καλύτερο αμυντικό του, τον πιο φορμαρισμένο μεσοεπιθετικό του, τον πολυτιμότερο της χρονιάς και 2-3 ακόμη; Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να είναι χειρότερη και από αυτόν τον μισό ΠΑΟΚ; Αν η ΑΕΚ έπαιζε μόνιμα χωρίς Τσιγκρίνσκι, Λιβάια, Μάνταλο και δύο-τρεις ακόμη καλούς παίκτες, θα έμενε όρθια; Προχθές έπαιξε χωρίς τέσσερις με τον Ολυμπιακό και στο πρώτο μέρος που δεν πέρασε το κέντρο, θα μπορούσε να χάνει με 4-0!

Είναι σα να… αναλύουμε τώρα στο βόλει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος του ΠΑΟΚ που παίζει χωρίς ξένους και έφθασε στο σημείο αντί για ακραίους να χρησιμοποιεί λίμπερο! Δηλαδή τι κριτική να γίνει σε αυτό;

* Για τον ΠΑΟΚ ίσως είναι πιο σημαντική τώρα η δικαστική μάχη που θα δώσει στο CAS τη Δευτέρα. Μία ενδεκάδα ανθρώπων (δικηγόροι-μάρτυρες και experts) θα εκπροσωπήσουν την ΠΑΕ που θα προσπαθήσει να δικαιωθεί ηθικά (και μετά να κινηθεί κατά δεκάδων περίεργων) αλλά και βαθμολογικά. Ας έχει επιτέλους και ο ΠΑΟΚ στον πίνακα μία χρονιά, τους βαθμούς που κέρδισε στο γήπεδο…

* «Για εμάς τίτλος είναι ο… Τζόλης και η συμμετοχή του στους μεγάλους. Τίτλος είναι ο Μιχαηλίδης που άρχισε να παίζει. Το ίδιο και η παρουσία στη SuperLeague του Λύρατζη, του Διαμαντή, του Μπαλογιάννη. Τα σχόλια για όσα κάνει ο Χατζηστραβός στον Καραϊσκάκη…». Αλήθεια είναι! Μας το δήλωσε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος που είναι ο γενικός διευθυντής των εκπληκτικών ακαδημιών του Δικεφάλου και… καταλάβαινες ότι περιέγραφε μία τεράστια επιτυχία.

Κάτι έγινε φέτος σε αυτό το κομβικό κομμάτι. Έστω και αν στην πρώτη ομάδα ό τι έγινε, έγινε κατά… τύχη και χωρίς πλάνο, οι δανεισμοί βοήθησαν και έχει προκύψει ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μίας ξεκάθαρης και συγκεκριμένης πολιτικής.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κεντρική απόφαση ώστε… Ο ΤΙ και αν γίνει, ΚΑΘΕ σεζόν να καθιερώνεται ένας τουλάχιστον παίκτης των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα. Ο… κάθε Λουτσέσκου και ο κάθε Φερέιρα μπορεί να διαφωνούν και να πιστεύουν ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να συνδυαστεί με πρωταθλητισμό, αν όμως αυτή είναι εντολή –από πάνω- τότε θα βρουν τον τρόπο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.