ΑΕΚ: Ο «Iron Man» Σιμόες και ο σούπερ Λιβάια που οδηγεί την Ένωση!

ΑΕΚ: Ο «Iron Man» Σιμόες και ο σούπερ Λιβάια που οδηγεί την Ένωση!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «Iron Man» Σιμόες και ο σούπερ Λιβάια που οδηγεί την Ένωση!

bet365

Η ομαδική δουλειά της ΑΕΚ ήταν το «κλειδί» για το διπλό στην Τούμπα, με τον Αντρέ Σιμόες σε κομβικό ρόλο στο κέντρο και τον φορμαρισμένο Μάρκο Λιβάια να οδηγεί την Ένωση για... σεντόνι!

Η ΑΕΚ πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι τρεις βαθμοί διαφορά καθιστούσαν το διπλό επιτακτική ανάγκη στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Και η Ένωση με μια «γεμάτη» και πειστική εμφάνιση με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάια πέρασε με το διπλό και πλέον το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εξαρτάται από αυτήν.

Η φιλοσοφία του Καρέρα έφερε τη νίκη στην Τούμπα

Μία από τις αρχές του Μάσιμο Καρέρα είναι η ομαδική δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και αυτή φάνηκε στην Τούμπα. Με τη μαχητικότητα, τη σωστή ανασταλτική λειτουργία, τη συγκέντρωση και τη νοοτροπία νικητή. Χαρακτηριστικά που θέλει να βλέπει ο Ιταλός κόουτς από τους κιτρινόμαυρους για να λειτουργούν αρμονικά ως σύνολο. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν δεδομένα αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς των κιτρινόμαυρων, με το αμυντικό δίδυμο των Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα να είναι σταθερότατο, χτίζοντας από πίσω και εξουδετερώνοντας την επιθετική γραμμή του αντιπάλου, με την τριάδα στο κέντρο των Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλου να κινεί τα νήματα και με τον Λιβάια να δείχνει για ακόμα ένα σερί ματς σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Σιμόες ήταν ξανά… Iron Man!

Στη μεσαία γραμμή πάντως ο Αντρέ Σιμόες επιβεβαίωσε το... παρατσούκλι του Iron Man, πραγματοποιώντας μετά τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη, άλλη μια μεγάλη εμφάνιση. Όπως σε εκείνο το ματς, έτσι και στην Τούμπα, ο Σιμόες βρήκε τον καλό εαυτό του. Έπαιξε στον ρόλο και στον σχηματισμό που του ταιριάζει... γάντι! Στο 4-3-3 δηλαδή, έχοντας τον ρόλο του αμυντικού χαφ, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, καλύπτοντας έξυπνα τους χώρους για να μην απειλείται η άμυνα, μπαίνοντας στις διεκδικήσεις και κόβοντας τις αντίπαλες επιθέσεις. Πρόκειται για τη φυσική θέση του Σιμόες, ο οποίος σε αυτή τη λειτουργία όταν έχει μπροστά του τον πολύ καλό -για πρώτη φορά μετά την επανέναρξη- Νέναντ Κρίστιτσιτς και τον γνωστό ηγετικό Πέτρο Μάνταλο, τότε η δουλειά του… βγάζει μάτι μέσα στο γήπεδο.

Ο σούπερ φορμαρισμένος Λιβάια οδηγεί την Ένωση!

Φυσικά, αυτός που οδηγεί την ΑΕΚ για το... σεντόνι δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος συνεχίζει σε τρομερή κατάσταση, παίρνοντας για άλλο ένα ματς από το χέρι τους κιτρινόμαυρους. Ασίστ μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Τσιγκρίνσκι και γκολ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ συνολικά όχι μόνο έπαιρνε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του, αλλά αναλάμβανε και όλες τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Κάτι που έχει στο ρεπερτόριό του, όπως συνήθιζε να κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Κροάτης επιθετικός είναι σε δαιμονιώδη φόρμα μετρώντας σε πέντε αγώνες των πλέι οφ και στη ρεβάνς του Κυπέλλου, πέντε γκολ και δύο ασίστ και είναι εκείνος που βάζει την ΑΕΚ σε θέση οδηγού για τη 2η θέση! Συνολικά ο Λιβάια μετράει πλέον 15 τέρματα και 11 ασίστ τη φετινή σεζόν «συντρίβοντας» τα στατιστικά κάθε προηγούμενης σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα. Κάνει με διαφορά την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του και το απολαμβάνει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα