Το αύριο έχει μεγαλύτερη αξία από το σήμερα

Το αύριο έχει μεγαλύτερη αξία από το σήμερα

Το αύριο έχει μεγαλύτερη αξία από το σήμερα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εστιάζει στην επόμενη μέρα και στη δύσκολη κατάσταση που έχει να διαχειριστεί ο Άρης εντός του επόμενου 24ώρου.

Ο στόχος της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γέμιζε συνεχώς τη δεξαμενή ενέργειας του Άρη. Αυτή άδειασε την περασμένη Τετάρτη με τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ και συνέπεια αυτής της αλήθειας ήταν η εμφάνιση της ομάδας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κυρίως αυτή του πρώτου ημιχρόνου καθώς ήταν φανερό ότι αρκετά μυαλά ταξίδευαν σε άλλες πολιτείες, τουλάχιστον όμως αυτό του Χουλιάν Κουέστα ήταν προσηλωμένο στο γήπεδο κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο Ισπανός αντιλήφθηκε καλύτερα από τον καθένα ότι η ομάδα του βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι αυτή μάλιστα έγινε ακόμη εντονότερη με την επιλογή του Αμπού Μπα στο κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος μπορεί να ανταποκρίθηκε σ’ αυτόν τον ρόλο για περίπου ένα ημίχρονο στον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να το κάνει σε όλα τα παιχνίδια.

Αντικειμενικά, η επόμενη μέρα έχει μεγαλύτερη αξία για τον Άρη διότι καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Το πρόβλημα άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι και στο διάστημα που ακολούθησε οι ρίζες του απλώθηκαν ακόμη περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, 14 συμβόλαια λήγουν σε 24 ώρες. Αποφάσεις για το μέλλον του καθενός έχουν ληφθεί, αλλά πέρα από τη μεγάλη εικόνα (της επόμενης χρονιάς) υπάρχει και η μικρότερη μέχρι το τέλος των Playoffs καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι αγώνες σε διάστημα περίπου 20 ημερών και δεν βγαίνει με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαια. Ήδη αποχαιρέτησαν οι Ντάνι Λάρσον, Μπράουν Ιντέγε ενώ στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και ο Νικολάς Ντιγκινί. Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθούν συμφωνίες για τις επόμενες 20 ημέρες με τους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν φύγει.

Στη μικρή εικόνα είναι τα Playoffs και στη μεγάλη η επόμενη χρονιά. Βάσει της σημερινής κατάστασης, ο Άρης έχει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, είναι δεμένος χειροπόδαρα και μπορεί να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων έως και αύριο. Στην ΠΑΕ επικρατεί η πεποίθηση ότι θα αρθεί η τιμωρία μεταγραφών και με τη ρευστότητα που εξασφάλισε η εταιρία μέσα από την πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη εκτιμάται ότι θα γίνουν διακανονισμοί με τους Σιστόν, Ούμπιντες και Πορτίγια. Υπάρχει όμως και η δεύτερη τιμωρία της FIFA και για να ανακτηθεί το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών θα πρέπει να εξαλειφθεί.

Είναι δεδομένο ότι οι συζητήσεις θα γίνουν υπό το καθεστώς πίεσης, αλλά θα έπρεπε η ομάδα να είχε φροντίσει ήδη για την… αποσυμπίεση της, γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να φύγει από τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Για να αποκτήσει επίσης τη δυνατότητα κατάστρωσης των σχεδίων της με ασφάλεια και κυρίως, για να είναι πιο σίγουρη για τις αποφάσεις της. Λόγω της κατάστασης, είναι δεδομένο ότι κάθε πρόταση θα σηκώνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Εν τέλει, περιμένουμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων των επόμενων 24 ωρών κι αυτό θα διαμορφωθεί αναλόγως του αριθμού των παικτών οι οποίοι θα υπηρετήσουν τον ρόλο τους έως τα τέλη των Playoffs.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.