Άρης-ΠΑΟΚ 0-2

Άρης-ΠΑΟΚ 0-2

bet365

Με δύο γκολ (Βαρέλα, Σφιντέρσκι), ένα χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επικράτησε σχετικά εύκολα του Αρη (0-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στα play offs. Μεγάλο βήμα για την 2η θέση. Κόκκινη στο φινάλε ο Δεληζήσης.

Πιο κοντά στ’ αστέρια

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» κι έκανε σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κορυφαίος ο Στοχ για τον Δικέφαλο, σκόρερ οι Βαρέλα, Σφιντέτρσκι, ενώ ο Άρης είδε πολλούς παίκτες του να έχουν το μυαλό τους στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και είναι αλήθεια ότι εκεί θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη. Ωστόσο, ο Χουλιάν Κουέστα κράτησε τον Άρη τόσο με την απόκρουση στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Σφιντέρσκι όσο και στο γεγονός ότι έβγαλε διαδοχικά τετ α τετ.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Μίκαελ Ένινγκ, απόφαση η οποία προφανώς δεν είχε σχέση με την αγωνιστική ετοιμότητα του παίκτη καθώς Άρης και Αλ Αΐν ήδη συμφώνησαν για τη μεταγραφή του παίκτη. Δεδομένης και της αποχώρησης του Ντάνι Λάρσον, ο Γερμανός προπονητής δεν είχε πολλές επιλογές για την 11αδα. Επέλεξε επίσης τον Αμπού Μπα για το κέντρο της άμυνας, απόφαση η οποία διατήρησε τον Ροζ στο δεξί άκρο και τον Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Δύο αλλαγές αποφάσισε ο Αμπέλ Φερέιρα σε σχέση με την 11αδα που παράταξε στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό καθώς επέλεξε τον Κάρλος Σφιντέρσκι για την κορυφή της επίθεσης αντί του Τσούμπα Άκπομ και τον Μίροσλαβ Στοχ στην αριστερή πλευρά αντί του Δημήτρη Λημνιού κι έχοντας ασφαλώς να διαχειριστεί τις απουσίες των Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια, Πέλκα, Κρέσμπο και Ζαμπά.

Ο Κουέστα κατέβασε τα ρολά

Το βαθμολογικό κίνητρο φάνηκε στα πρώτα 20 λεπτά μέσα από το επίπεδο πίεσης που άσκησε ο ΠΑΟΚ και καθώς ο Άρης ήταν στη δική του… καλοκαιρινή ραστώνη. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Χουλιάν Κουέστα καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν για την ομάδα του στις κλασικότατες ευκαιρίες του αντιπάλου για γκολ. Γιατί στο πρώτο λεπτό ο Αμπού Μπα «δώρισε» πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε μια προσπάθειά του να σταματήσει την μπάλα στη «λόμπα» του Μπίσεσβαρ προς τον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός εκτέλεσε αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε. Ο Γάλλος μέσος του Άρη ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών καθώς στο 6ο λεπτό και σε φάση… πάρε βάλε από τον Μπρούνο Γκάμα, μπέρδεψε τα πόδια του.

Ο Κουέστα σταμάτησε και τον Μπίσεσβαρ στο 10ο λεπτό όταν ο τελευταίος αξιοποίησε την κακή τοποθέτηση της άμυνας των «κίτρινων» και βρέθηκε στο τετ α τετ αλλά. Στο 13’ απέκρουσε και στο σουτ του Γιαννούλη από πλάγια θέση κι έτσι οι γηπεδούχοι έβγαλαν ανώδυνα το τραγικό ξεκίνημά τους στο παιχνίδι. Ο Άρης βασίστηκε στην ατομική πρωτοβουλία, είτε του Μαντσίνι στο 22’ όταν ο Αργεντίνος αδίκησε την προσπάθειά του όταν γλίστρησε εντός περιοχής, είτε του Μπρούνο Γκάμα λίγα δευτερόλεπτα μετά όπου ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά στη γωνιά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ιντέγε και Ματίγια ήταν σε… άλλο γήπεδο, η επιλογή του Μπα στο κέντρο της άμυνας αποδείχθηκε κακή.

Ο Βαρέλα την αρχή, ο Σφιντέρσκι το τέλος

Αυτό που δεν πέτυχαν οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ το κατάφερε ο Φερνάντο Βαρέλα στο 36’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Στοχ, ολομόναχος εντός της μικρής περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-1. Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε σε δύο φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ήταν εκεί. Στο σουτ του Μπρούνο Γκάμα (έξω από την περιοχή) στο 40ο λεπτό, αλλά και στην εκτέλεση φάουλ του Ματίγια τρία λεπτά αργότερα.

Ενδεικτική φάση του κινήτρου αλλά και της απόδοσης των δύο ομάδων ήταν η τελευταία του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ είχε ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης σε φάουλ που κέρδισε στην περιοχή του, σε αντίθεση με τον Άρη που συνέχισε να είναι υπνωτισμένος και είχε τραγική αντίδραση στην transition άμυνα. Ο Μπίσεσβαρ κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε, τροφοδότησε στην κατάλληλη στιγμή τον Σφιντέρσκι και ο Πολωνός με πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.

Ο Άρης έδειξε σημεία ζωής, ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές

Ο Άρης βρήκε αμυντική ισορροπία όταν ο Λίντσεϊ Ροζ επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, απόφαση η οποία έστειλε τον Μπα στη δεξιά πλευρά. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο πρώτο 15πτο του δεύτερου μέρους καθώς ο Άρης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά σε επίπεδο τελικής φάσης ουσιαστικά δεν απείλησε τον Πασχαλάκη πλην μίας φάσης στο 46ο λεπτό όπου ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε έγκαιρη παρέμβαση σε σέντρα του Γκάμα.

Γενικώς ο Δικέφαλος ήταν υποτονικός στο ίδιο διάστημα και περισσότερο σε φάση άμυνας, αλλά ανέβασε στροφές στη συνέχεια καθώς το ανοιχτό παιχνίδι του Άρη δημιούργησε χώρους. Μετά την πρώτη απειλή με την κεφαλιά του Μάτος (στο 68’) έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στο 69’ και σε φάση transition ο Σφιντέρσκι δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Στοχ κι έχασε μοναδική ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του καθώς το πλασέ του ήταν βούτυρο στο ψωμί του Κουέστα ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Ο Ισπανός νίκησε ξανά τον Σφιντέρσκι στο 73’ και πάλι μετά από σέντρα του Στοχ.

Ένα κοντρόλ έκανε τη ζημιά

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο τελευταίο 20πτο. Ο Άρης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος με τους χώρους που έβρισκε κυρίως στο transitionπαιχνίδι. Ενδεχομένως η ροή του αγώνα να άλλαξε στο 80ο λεπτό όπου ο Μαντσίνι είχε μοναδική ευκαιρία έπειτα από παράλληλη σέντρα του Λούκας Σάσα, αλλά ο Αργεντίνος δεν εκτέλεσε απευθείας, προσπάθησε να κάνει κοντρόλ κι αυτό τελικώς έκανε και τη ζημιά. Ο Αμπέλ Φερέιρα φρέσκαρε αρκετά την ομάδα στο ίδιο διάστημα με τέσσερις αλλαγές, σε αντίθεση με τον Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος δεν έκανε καμία! Στις καθυστερήσεις του αγώνα είδε μάλιστα τον Γιώργο Δεληζήση να φεύγει από το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη καθώς ο αρχηγός του Άρη σταμάτησε αντικανονικά τον Άκπομ ως τελευταίος παίκτης.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια, Τόνσο, Λούκας Σάσα, Μπα (Άρης) Μαουρίτσιο, Μάτος, Τζόλης, Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Ο MVP: Ο Μίροσλαβ Στοχ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Βαρέλα και θα μπορούσε να είχε ακόμη δύο ασίστ αν ο Σφιντέρσκι ήταν στοιχειωδώς αποτελεσματικός.

Στο ύψος του: Ο Χουλιάν Κουέστα έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα αλλά και ο Φερνάντο Βαρέλα ο οποίος «κατάπιε» τον Ιντέγε, άνοιξε και το σκορ για την ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος: Προφανώς ο «στόπερ» Μπα αν και φέρει τη μικρότερη ευθύνη για την τοποθέτησή του στο κέντρο της άμυνας και οι Ματίγια, Ιντέγε οι οποίοι ήταν εκτός κλίματος.

Η «γκάφα»: Το χέρι του Μπα στα πρώτα δευτερόλεπτα έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να προηγηθεί νωρίς, αλλά ο Σφιντέρσκι είχε κακή εκτέλεση.

Το «στραγάλι»: Με εξαίρεση το ότι χαρίστηκε στον Μάτος στο 53ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος ήταν απρόσεκτος και θα μπορούσε να είχε δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Φέλιξ Τσβάιερ έκανε καλή διαιτησία.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο κίνητρο και περισσότερους διαθέσιμους παίκτες. Συν τοις άλλοις αξιοποίησε εν μέρει την πολύ καλή απόδοση που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, μερικοί παίκτες του Άρη δείχνουν ότι ήδη έχουν το μυαλό τους στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Τόνσο, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (93’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μαουρίτσιο, Εσίτι, Σφιντέρσκι (82’ Άκπομ), Τζόλης (81’ Ροντρίγκο), Στοχ (86’ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ (86’ Λημνιός)

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα