Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0

bet365

Η Ξάνθη πέτυχε μια τεράστια νίκη, βήμα παραμονής, καθώς με το 1-0 επί του Ατρομήτου (Μπαριέντος) βρέθηκε πάνω από τον Παναιτωλικό και στο +4 από τον Πανιώνιο.
Την πρώτη της νίκη στα play out πήρε η Ξάνθη κόντρα στον Ατρόμητο, τον οποίο κέρδισε 1-0 και «σκαρφάλωσε» στην 12η θέση, ευρισκόμενη πλέον στο «+1» από τον Παναιτωλικό και στο «+4» από τον Πανιώνιο.
Οι γηπεδούχοι παρέταξαν τον Μπέντο στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τερκί, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τους Στάρτζεον, Τζουρίσκοβιτς στα «φτερά» και τον Μπαριέντος πίσω από τον Φοσέ.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Μανδά στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Γούτα, Κατράνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νάτσο, Μπουσούλατζιτς στα «6αρο-8άρια», τον Ανδρούτσο ένα κλικ μπροστά τους, τον Γκάλο στο δεξί άκρο, τον Μανούσο στο αριστερό και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης.
Σέντρα στον αγώνα λοιπόν και το πρώτο του ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Υπήρχε μεν διάθεση από τις δύο ομάδες να «τρέξουν» στο χώρο, αμφότερες φόρτωναν τις αριστερές τους πλευρές, παρατηρήθηκαν τρίλεπτα με ρυθμό, αλλά όχι και «καθαρές» φάσεις.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, με τους Κατράνη, Μανούσο δοκίμασαν αρκετές φορές να «γεμίσουν» στα καρέ του Μπέντο (ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ λόγω ενός μυικού τραυματισμού που ταλαιπωρεί τον Αμπάντ), αλλά οι γηπεδούχοι «καθάριζαν» τα πάντα.
Από το ημίωρο και μετά οι της Ξάνθης ήταν εκείνοι που κρατούσαν μπάλα, αλλά επίσης δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν απειλητικοί. Οπως και με τον Παναιτωλικό ο Μπαριέντος τραβιόνταν αριστερά, αλλά ευκαιρία δεν έβγαλαν. Ετσι μέχρι την ανάπαυλα είχαμε την «υποψία» φάσης του Ανδρούτσου στο 9' και το σωστό μαρκάρισμα του Γούτα επί του Στάρτεον στο 37', που επεδίωξε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Κιβρακίδη.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να «πατά» καλύτερα και 1-2 φορές επισκέφθηκε με αξιώσεις την περιοχή της Ξάνθης. Η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε τον Καραγεωργίου στην απόφαση να αλλάξει τον άξονά του, καθώς η ομάδα του στερούνταν φαντασίας. Η είσοδος των Μουλέν, Καμαρά σε συνάρτηση με εκείνη του Ντε Αμορίμ λίγο αργότερα έδωσε στους γηπεδούχους την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ομως εκ νέου δεν παρουσιάζονταν απειλητικοί, με εξαίρεση την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουλέν στο 62'.
Ο αγώνας κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, μέχρι που φτάσαμε στο 77'. Ο Στάρτζεον έπαιξε γρήγορα και έξυπνα για τον Μπαριέντος μετά από λάθος του Ενσικουλού, ο Ουρουγουανός μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά.
Οι γηπεδούχοι απέκτησαν το σκορ που ήθελαν και το μόνο που καλούνταν πλέον να κάνουν ήταν σωστή διαχείριση. Ο Ατρόμητος μετά το 80' προχώρησε σε μαζικές αλλαγές, όμως η Ξάνθη αμύνθηκε σωστά και μάλιστα με τον Στάρτζεον στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της.

MVP: Ο Μπαριέντος. Οχι μόνο γιατί σκόραρε σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Ηταν πάρα πολύ δραστήριος και ο Ουρουγουανός φαίνεται πως αποδίδει καλύτερα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Οπου τραβιέται μεν πολλές φορές αριστερά, όμως το γκολ που πέτυχε ήταν από τα δεξιά, δείγμα ότι μετατοπίζεται και δεν μένει στάσιμος στον άξονα.

Στο ύψος του: Η αμυντική τετράδα της Ξάνθης. Ο Ατρόμητος δεν έβγαλε «καθαρή» φάση και σε ανάλογες περιπτώσεις οι μπακ και οι στόπερ το πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ενσικουλού. Πέρασε στο ματς σε ένα χρονικό σημείο που ο Ατρόμητος είχε πάρει τα... πάνω του, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει. Πήγε πολλές φορές χωρίς επιτυχία στο 1 vs 1, ενώ το γκολ της Ξάνθης ξεκίνησε από δικό του λάθος.

Η «γκάφα»: Εγινε από τους φιλοξενούμενους στη φάση του γκολ. Ο Ενσικουλού έχασε την μπάλα, ο Γούτας δεν πρόλαβε τον Μπαριέντος, ενώ και ο Μανδάς δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο, παρότι το σουτ του Μπαριέντος δεν πήγε γωνία.

Το στραγάλι: Υπέπεσε σε λάθη ο Βρέσκας και οι βοηθοί του, κυρίως σε φάουλ που δεν δόθηκαν εκατέρωθεν (π.χ. στο 44' ήταν μία φάση όπου αρχικά φάνηκε πως έκανε χέρι ο Μπαριέντος, μετά ο Μπουσούλατζιτς όμως δεν έδωσε κάποια παράβαση). Πάντως δεν έκανε κάποιο «χοντρό» λάθος που να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα ματς με πολύ λίγες φάσεις και ανάλογες αναμετρήσεις κρίνονται και αν στο γκολ. Η Ξάνθη το πέτυχε, μετά διαχειρίστηκε σωστά το ματς και έφτασε στη νίκη.

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς (52' Μουλέν), Τερκί (52' Καμαρά), Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς (58' Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (90' Θυμιάνης), Φόσε (90' Γκαργκαγκαλίδης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Κατράνης, Ανδρούτσος (80' Ντε Πο), Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (80' Νάτσος), Γκάλο (57' Ενσικουλού), Μανούσος, Γιακουμάκης (80' Βέλλιος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα