Ο Ένινγκ και τα σενάρια που σκέφτεται για την αμυντική τετράδα

Ο Ένινγκ και τα σενάρια που σκέφτεται για την αμυντική τετράδα

Ο Ένινγκ και τα σενάρια που σκέφτεται για την αμυντική τετράδα

bet365

Οι τραυματισμοί των Φραν Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα καλλιεργούν ένα σωρό σενάρια για τα πρόσωπα που θα σχηματίσουν τη μεσοαμυντική γραμμή του Άρη στον αγώνα (24/6, 19:00) του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Είναι προφανές πλέον ότι οι συνθήκες κανονικότητας λείπουν από τον Άρη ενόψει του σπουδαιότερου αγώνα της χρονιάς. Ο σοβαρός τραυματισμός του Φραν Βέλεθ σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο του Ούγκο Σόουζα προκαλούν λειψανδρία στην αμυντική τετράδα η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ειδικές αποστολές και αλλαγές ρόλων. Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη και στον αγώνα Πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο αν και αρκετές από τις αποφάσεις του Μίκαελ Ένινγκ δεν ήταν της στιγμής.

Κυρίως αυτή της τοποθέτησης του Αμπού Μπα σε θέση κεντρικού αμυντικού καθώς αυτό δοκιμάζεται εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήταν τυχαίο το ικανοποιητικό επίπεδο ανταπόκρισης του Γάλλου μέσου στις απαιτήσεις τις θέσεις. Τούτο δεν σημαίνει βέβαια ότι στον αγώνα του Κυπέλλου θα είναι και πάλι δίπλα στον Γιώργο Δεληζήση.

Οι συνθήκες οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Γερμανός προπονητής του Άρη θα χρειαστεί να θυσιάσει κάτι. Μέχρι στιγμής, οι δύο σίγουροι στην τετράδα της άμυνας είναι οι Μιχάι Κόρχουτ στο αριστερό άκρο και ο Γιώργος Δεληζήσης. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο Ένινγκ αφορά τον ρόλο του Λίντσεϊ Ροζ. Αν δηλαδή ο Γάλλος επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας τότε δύο σενάρια μπορεί να προκύψουν…

1.Επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο. Τελευταία συμμετοχή του Σουηδού αμυντικού ήταν την 1η Μαρτίου απέναντι στον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης».

2.Χρησιμοποίηση του Λίντσεϊ Ροζ στο κέντρο της άμυνας με μετατόπιση του Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας κι ενός εκ των Αμπού Μπα, Μάρτιν Τόνσο στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Χαβιέρ Ματίγια.

3.Παραμονή του Ροζ στο δεξί άκρο και διατήρηση του Αμπού μπα σε ρόλο στόπερ.

Παρότι αναγκάστηκε να το πράξει, ο Γερμανός προπονητής του Άρη ενδέχεται να αποφύγει να χαλάσει το δίδυμο των Λούκας Σάσα-Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Είναι προφανές όμως ότι η βάση όλων των σκέψεών του είναι η ικανότητα του Βραζιλιάνου να αγωνιστεί σε περισσότερες από δύο θέσεις, βάσει αυτού εξάλλου προχώρησε σε αλχημείες στη διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα