Ό,τι ψηφοφορίες κι αν γίνουν, οι δύο καλύτεροι του πρωταθλήματος είναι Αραμπί, Βαλμπουενά

Ό,τι ψηφοφορίες κι αν γίνουν, οι δύο καλύτεροι του πρωταθλήματος είναι Αραμπί, Βαλμπουενά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του gazzetta την ψηφοφορία της Λίγκας για την ανάδειξη των καλύτερων ποδοσφαιριστών του φετινού πρωταθλήματος.

Θεωρώ τον Λιβάγια τον πιο ποιοτικό παίκτη της ΑΕΚ κι έναν από τους πιο ποιοτικούς του πρωταθλήματος-και το έχω γράψει αυτό σε ανύποπτο χρόνο. Άρα, εξυπακούεται ότι όσα γράφω δεν έχουν να κάνουν με τον παίκτη, που είναι από τους λίγους για τους οποίους λες ότι αποτελούν πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αλλά εγώ αν ήμουν Super League πραγματικά θα ντρεπόμουν να παρουσιάσω αποτέλεσμα ψηφοφορίας με νικητή τον Κροάτη κυνηγό ως τον καλύτερο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια του, δηλαδή στις 26 αγωνιστικές, πριν το ξεκίνημα των πλέϊ οφς. Όπως ακριβώς το γράφω, θα ντρεπόμουν-καλύτερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Λιβάγια των έξι γκολ (τρία σε Παναιτωλικό, δύο σε Αστέρα κι ένα σε Βόλο…) και των τεσσάρων ασίστ! Προφανώς κάποιοι άλλοι δεν ντρέπονται.

Και δεν υπονοώ τίποτα βλακείες, του τύπου ότι νοθεύτηκε η ψηφοφορία κλπ. Ψήφισαν όσοι ψήφισαν κι είχαν μία γνώμη. Και είναι σεβαστή κάθε γνώμη. Με τη διαφορά ότι εδώ μιλάνε τα δεδομένα. Άλλωστε, οκ, μπορεί για πλάκα να βρίσκονταν κάποιοι να ψηφίσουν καλύτερο παίκτη τον Μαλεζά της Ξάνθης! Μπορεί π.χ. Ολυμπιακοί (η, και ΠΑΟΚτζήδες, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην είναι στους πέντε κορυφαίους ο Μίσιτς) να μην μπήκαν ποτέ σε διαδικασία να ψηφίσουν. Όπως κι αν έχει όμως βγήκε ένα αποτέλεσμα έκτρωμα, υπό την έννοια ότι κατά κοινή ομολογία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ποιός νορμάλ ποδοσφαιρόφιλος μπορεί να βρεθεί και να πει ότι αυτοί ήταν οι καλύτεροι πέντε του πρωταθλήματος;

Δηλαδή, δεν είναι πρώτος (αλλά 4ος) ο Ελ Αραμπί με 17 γκολ, έξι ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι η, ο Βαλμπουενά (ούτε καν στην πρώτη πεντάδα) με έξι γκολ, 11 ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι (όλα αυτά για τις 26 αγωνιστικές, χωρίς τις δύο πρώτες των πλέϊ οφς)!!! Δεν είναι πρώτοι οι δύο κορυφαίοι κατά κοινή ομολογία του πρωταθλήματος και της ομάδας που τερμάτισε πρώτη με εφτά και 15 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ!!!

Εδώ υπάρχει αυτό που λέμε η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Όλοι συμφωνούν ότι οι δύο καλύτεροι παίκτες του πρωταθλήματος ήταν ο Βαλμπουενά κι ο Ελ Αραμπί. Κι από πίσω ο Μίσιτς. Κι ο Μάνταλος από την ΑΕΚ; Κι ο Μάνταλος. Κι ο Φετφατζίδης από τον Άρη; Κι ο Φετφατζίδης. Αυτή είναι η πρώτη πεντάδα που θα μπορούσε ο καθένας να πει ότι αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Αν και νομίζω ότι και πάλι συνιστά φάρσα να μην είναι στην πρώτη πεντάδα ο Τσιμίκας, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος για τον οποίο υπάρχουν αυτή την στιγμή προτάσεις ύψους 15 εκ. Ευρώ…

Τέλος πάντων, ό,τι ψηφοφορίες κι αν γίνουν θα τις σεβόμαστε όλες, όπως σεβόμαστε κι αυτή της Λίγκας, όμως οι δύο καλύτεροι παίκτες του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια του, δηλαδή στις 26 αγωνιστικές, για τις οποίες έγινε η σχετική ψηφοφορία, ήταν ο Ελ Αραμπί κι ο Βαλμπουενά. η, ο Βαλμπουενά κι ο Ελ Αραμπί.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπεχαράνο της Λαμίας, που ψηφίστηκε 5ος κορυφαίος της σεζόν, είναι όντως καλός κεντρικός χαφ. Αλλά μάλλον όχι καλύτερος του Γκιγιέρμε, του Μπουχαλάκη και του Καμαρά. Μάλλον…

Άσχετο: Η πιάτσα λέει ότι ο Μπουτσικάρης στις σημερινές εκλογές της Λίγκας έχει εφτά ψήφους (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ξάνθη, Βόλος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ) και ίσως και μία όγδοη, της Λαμίας. Ο δε Κούγιας έχει πέντε (Λάρισα, Ολυμπιακός, Άρης, Ατρόμητος, Πανιώνιος). Κι ο Αστέρας λευκό, άρα να ευνοεί την ανάδειξη του Μπουτσικάρη. Αν ο Μπουτσικάρης κερδίσει με 7-5 ψήφους θα είναι μία οριακή νίκη. Αν, όμως, κερδίσει με 9-5 θα είναι μία διαφορετική νίκη. Υποτίθεται λευκό θα ψηφίσει κι η ΕΠΟ, άρα κι αυτή προς την ίδια κατεύθυνση με τον Αστέρα.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1258758553772441600

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.