Με ψηλά την μύτη, σπάνε τα αήττητα και τα ρεκόρ του Ολυμπιακού

Με ψηλά την μύτη, σπάνε τα αήττητα και τα ρεκόρ του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta αφενός μεν τον κίνδυνο να την πατήσουν άσχημα ο Μαρτίνς κι οι παίκτες του από τον Άρη, αφετέρου δε το χθεσινό ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Όταν στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Άρη τα σκορ είναι 4-1 (πέρσι) και 4-2 (φέτος), ίσως δεν είναι σοφό να γράψω αυτά που θα γράψω σήμερα. Αλλά πάντοτε γράφω αυτά που πιστεύω. Οπότε…

Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να την πατήσει άσχημα απόψε, εάν ο Μαρτίνς κι οι παίκτες του δεν αξιολογήσουν σωστά το παιχνίδι. Είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψιν τους δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους. Εάν δεν το κάνουν, δεν μπορώ να δω πώς θα νικήσουν, έτσι ώστε να εκμεταλλευθούν την χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ και να ξεφύγουν κατά 19 (η, 12 αν θέλετε) βαθμούς του ΠΑΟΚ, κι ενώ η ΑΕΚ παίζει το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Πρώτη παράμετρος: ο Άρης σήμερα θα είναι σούπερ κομπλέ. Δεν έχει την παραμικρή απώλεια και άρα ο Γερμανός προπονητής του μπορεί να εμφανίσει την πιο δυνατή ενδεκάδα του. Αντίθετα, στο φετινό 4-2 του έλειπαν τρεις ενδεκαδάτοι, ο Μπρούνο Γκάμα, ο Σάσα κι ο Κουέστα και στο περσινό 4-1 ο τότε απολύτως βασικός Ντιγκινί και ξανά ο Γκάμα.

Δεύτερη παράμετρος: και στα δύο παιχνίδια, παρά τις τεσσάρες, ο Άρης άξιζε καλύτερα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του. Πέρσι, στο 23’ ο Φετφατζίδης είχε τετ α τετ με τον Σα και μόλις που αστόχησε με το αποτέλεσμα στο 0-0. Φέτος, στο 13΄ο Λάρσον είχε δοκάρι σε σουτ εξ επαφής, ξανά με το αποτέλεσμα στο 0-0. Εύκολα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι θα βλέπαμε πιθανότατα δύο εντελώς διαφορετικά ματς, εάν ο Άρης είχε προηγηθεί γρήγορα, όπως άξιζε να είχε προηγηθεί…

Το κεκλεισμένων των θυρών είναι δεδομένο ότι θα παίξει το ρόλο του. Θυμάμαι το πρόσφατο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (1-1) σε ένα Καραϊσκάκη χωρίς κόσμο. Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό με πέναλτι τον Αστέρα που είχε επίσης προηγηθεί με πέναλτι. Ένα άδειο γήπεδο μπορεί να επηρεάσει κι ένα διαιτητή. Αλλιώς είναι να έχεις 30.000 Ολυμπιακούς πάνω από το κεφάλι σου κι αλλιώς 50 άτομα στα επίσημα.

Η δε διαδικασία των πλέϊ οφς και των πλέϊ άουτς τουλάχιστον μέχρι στιγμής μας λέει ότι όλα τα παιχνίδια κρέμονται σε μία κλωστή: δείτε όλα τα αποτελέσματα 0-0, 1-1, 0-1, 1-2, 1-0, πάλι 1-1. Δύο ματς έληξαν με δύο γκολ διαφορά, το Άρης-ΟΦΗ 3-1 με τον Άρη να έχει την τύχη να βάζει δύο γκολ μαζί στο 73’ και στο 80’ και το Λαμία-Παναιτωλικός 2-0. Η δύναμη της έδρας έχει μειωθεί, με τα αποτελέσματα σχεδόν απολύτως ισορροπημένα.

Στα δύο πρωταθλήματα που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς έχει καταγράψει μία πολύ ενδιαφέρουσα επίδοση: δεν έχει κάνει ποτέ γκέλα στο Καραϊσκάκη! Οι ελάχιστοι βαθμοί που έχει χάσει είναι στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ. Όλα τα άλλα ματς τα έχει κερδίσει, χωρίς την παραμικρή ισοπαλία. Και νομίζω ότι αυτή η επιτυχία του τον βοήθησε πάρα πολύ να στεριώσει στον Ολυμπιακό.

Ιστορικά έχει αποδειχθεί, όμως, ότι κάπως έτσι ο Ολυμπιακός χάνει τα ρεκόρ και τα αήττητα-εκεί που δεν το περιμένει…

Το 2012-13 ήταν αήττητος 19 αγωνιστικές (16 νίκες και τρεις ισοπαλίες) και την 20η αγωνιστική έγινε το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3 μέσα στο Καραϊσκάκη!

Το 2015-16 είχε 17 νίκες στις 17 πρώτες αγωνιστικές και την 18η αγωνιστική έγινε το Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1!

Ο Άρης είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Και δεν είναι τυχαίο ότι στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχασε ούτε στην Τούμπα (2-2, ισοφαριζόμενος από τον ΠΑΟΚ στο 97’), ούτε στο ΟΑΚΑ, από τον Παναθηναϊκό (0-0) κι από την ΑΕΚ (1-1, παρότι έπαιζε από το 53’, με το αποτέλεσμα στο 0-0, με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ιντέγε). Στο δε Κύπελλο, όπου έχασε 1-2 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπαιζε επίσης με 10 παίκτες από το 47’, με το αποτέλεσμα στο 1-1, λόγω αποβολής του Ματίγια…

Ο Μαρτίνς κι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να εκτιμήσουν σωστά το παιχνίδι. Διαφορετικά, αν πάνε με ψηλά την μύτη, και καλά σαν σίγουροι πρωταθλητές, που κάθε χρόνο βάζουν τέσσερα στον Άρη, πολύ απλά την έβαψαν!

Για το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, η απορία μου είναι μία: πώς σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάζεται τόσο άσχημα μέσα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ! Γιατί μην στεκόμαστε μόνο στο αποτέλεσμα, στο 0-0, από την στιγμή που μόλις στο 6’ ο Διούδης είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις προ των Μπίσεσβαρ και Λημνιού. Στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-1 του Κυπέλλου, τον Φλεβάρη, το μοναδικό γκολ είχε μπει στο 11’ (Σβιντέρσι). Πέρσι, στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-2, το 0-1 είχε γίνει στο 8’ από τον Μαουρίσιο. Ακόμη και στο φετινό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0, ο Σβιντέρσκι στο 10’ είχε χάσει απίστευτη ευκαιρία. Και στα τέσσερα παιχνίδια του ως γηπεδούχος με τον ΠΑΟΚ, ο Δώνης (που τα παλεύει πολύ, όλα τα ντέρμπι, με όλους τους αντιπάλους του ΠΑΟ) δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει και να αποφύγει στο πρώτο δεκάλεπτο τέτοιους κινδύνους.

Ο Άμπελ Φερέϊρα, από την πλευρά του, δοκιμάζει για δεύτερο σερί ντέρμπι το κόλπο να φορτώνει τη δεξιά του πλευρά με τρεις παίκτες. Χθες είχε Βιεϊρίνια, Λημνιό και τρίτο τον Πέλκα. Κόλπο που βάζει προβλήματα στους αντιπάλους του, αφού το ίδιο είχε συμβεί και σε ένα διάστημα του αγώνα με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, με Μάτος, Λημνιό και τρίτο τον Μίσιτς. Απλά νομίζω ότι δεν ήταν καλή απόφαση που από τις δύο αλλαγές του ημιχρόνου, πήγε στην τρίτη αλλαγή στο 78’. Την άργησε πολύ.

Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο καλός και έκανε τον Παναθηναϊκό να φαίνεται τόσο χάλια η, ο Παναθηναίκός ήταν τόσο χάλια που έκανε τον ΠΑΟΚ να φαίνεται τόσο καλός, αλλά ο ΠΑΟΚ ασφαλώς άξιζε να κερδίσει. Μπήκε στο ματς για 30 λεπτά και κυριάρχησε, όπως ακριβώς είχε κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Το κλειδί ήταν η πίεση ψηλά των Καντουρί και Εσίτι-ο Αφρικάνος έκανε καλή επανεμφάνιση, ανασταλτικά αλλά και με πάσες, όμως κάνει συχνά απρόσεχτα φάουλ. Νομίζω ότι ο

Τον Παναθηναϊκό τον έσωσε ξεκάθαρα ο Διούδης και σίγουρα βοήθησαν κι οι γρήγορες επεμβάσεις του Δώνη στο ματς κατά το β΄ ημιχρόνο-περισσότερο όμως ότι ο ΠΑΟΚ μετά το εκπληκτικά πιεστικό του πρώτο 30λεπτο δεν είχε αντιχές να συνεχίσει έτσι και στο υπόλοιπα ματς (ειδικά μετά το 60΄δεν είχε καθόλου), όπως δεν είχε κι ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, με τη διαφιρά ότι εκείνος είχε το αποτέλεσμα στα χέρια του, με το γρήγορο γκολ του Ελ Αραμπί κι έτσι δεν χρειάζονταν να γκαζώσει εκ νέου.

Μου φαίνεται ότι ο Αγιούμπ ήταν πιο χρήσιμος για τους πράσινους παίζοντας στον άξονα στα 12 πρώτα λεπτά του β΄ μέρους και ίσως δεν ήταν καλή η επιλογή του Δώνη να τον πάει αριστερά μόλις από το 57’. Η ουσία όμως παραμένει ότι ο Δώνης μετά την ΑΕΚ σταμάτησε και τον ΠΑΟΚ στα πλέϊ οφς, συνεχίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι κατά τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η διαιτησία του Φωτιά ήταν καλή, αλλά πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Άσχετο: Η L Equipe ποτέ δεν έγραψε ότι οι ρεβάνς της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ άρα και το Γουλβς-Ολυμπιακός) θα γίνουν στις έδρες των γηπεδούχων. Η γαλλική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία το Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου στη Γερμανία (με τον τελικό σε Μόναχο, Φρανκφούρτη η, Κολονία), έγραψε ότι οι ρεβάνς των φετινών Κυπέλλων Ευρώπης για τη φάση των 16 το πιθανότερο, αλλά όχι σίγουρο, είναι να γίνουν στις ίδιες δύο χώρες που θα γίνουν και τα Φάϊναλ 8. Σημειώνοντας ότι ακόμη γι΄ αυτό το θέμα δεν έχει λάβει οριστική απόφαση η ΟΥΕΦΑ.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1255595208550604800

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.