Πανιώνιος: Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη

bet365

Ο Πανιώνιος κέρδισε τον πρώτο τελικό των play out κι έμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής στην Super League. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Νίκος Γκάλης το είχε πει καλύτερα από όλους. Στο Ευρωμπάσκετ του 1987 μετά τη νίκη επί της Ιταλίας που έδινε την πρόκριση στην Ελλάδα ο Βασίλης Σκουντής τον είχε ρωτήσει αν ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας του με τον ίδιο να απαντάει: «Είναι. Μέχρι το επόμενο παιχνίδι». Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι για εκείνη την ομάδα.

Γιατί αναφέραμε το παράδειγμα με την Εθνική; Και τι σχέση έχει με τον τωρινό Πανιώνιο; Γιατί εκείνη η Εθνική Ελλάδος θα μπορούσε να αποτελέσει το πρότυπο για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου στα play out. Η πλειοψηφία έχει ήδη καταδικάσει τους «κυανέρυθρους» σε υποβιβασμό. Και με το δίκιο τους. Ο Πανιώνιος με την εικόνα του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε ότι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή. Ειδικά με τον Νίκι Παπαβασιλείου στον πάγκο σε ορισμένα ματς ήταν άθλιος.

Μέσα από τα άσχημα όμως μπορεί να βγει κάτι όμορφο και η αποχώρηση του Κύπριου τεχνικού μπορεί να φέρει και το θαύμα. Με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο οι «κυανέρυθροι» σε δύο ματς έχουν μαζέψει τέσσερις βαθμούς δείχνοντας ότι υπάρχει ζωή και σφυγμός στην ομάδα. Μπαίνοντας στα play out οι Νεοσμυρνιώτες ήξεραν πως είχαν να δώσουν επτά τελικούς. Η πρεμιέρα κόντρα στον Βόλο θα έκρινε τα πάντα όσον αφορά τις ελπίδες της ομάδας για την παραμονή, αφού κάθε αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα μείωνε στο ελάχιστο τις όποιες πιθανότητες αποφυγής του υποβιβασμού.

Τέτοια ματς, ειδικά αν είναι το πρώτο μετά από σχεδόν τρεις μήνες, είναι ματς χωρίς ρυθμό, με λίγες φάσεις που συνήθως κρίνονται στο γκολ. Ειδικά για τον Πανιώνιο που οι απουσίες του στο χώρο του κέντρου (Άρτσε και Μαξίμοβιτς) του μειώνουν ακόμα περισσότερο τα όποια ποιοτικά χαρακτηριστικά του έχουν απομείνει.

Γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ομάδα να εκμεταλλεύεται τις όποιες ευκαιρίες μπορεί να κάνει, γιατί δεν θα έχει πολλές, ειδικά κόντρα σε ποιο ποιοτικές ομάδες. Και αυτό το πέτυχε στην πρεμιέρα. Με τον Αραμπούλι να αποχωρεί με θλάση, κατάφερε να φτάσει στο γκολ με τον Τσιλούλη και στη συνέχεια με σωστή διαχείριση να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, σχετικά εύκολα, δείχνοντας μια νέα αλλαγμένη νοοτροπία.

Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στον Λεωνίδα Βόκολο. Ένα παιδί του Πανιωνίου, ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τα καλύτερα και τα χειρότερα του συλλόγου, που γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος και το σημαντικότερο να επιβληθεί στους παίκτες βγάζοντας τον κατάλληλο σεβασμό. Και η εικόνα των «κυανέρυθρων» κόντρα σε ΑΕΚ και Βόλο τα λέει όλα.

Βέβαια, δεν αρκεί μόνο ο Πανιώνιος να κερδίζει, αφού θα πρέπει και οι άμεσοι αντίπαλοί του να χάνουν βαθμούς. Και το πρώτο δώρο ήρθε το βράδυ της Δευτέρας από την Λαμία. Με τη νίκη της επί του Παναιτωλικού η διαφορά μειώθηκε στους τρεις βαθμούς και με το μεταξύ τους ματς στη Νέα Σμύρνη πλέον φαίνεται φως στο τούνελ.

Όλα αυτά όμως δεν αρκούν αν στην Πλατεία δεν συνεχίσουν με την ίδια νοοτροπία. Βάζοντας τέλος στους όποιους πανηγυρισμούς που έφεραν τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής και με τα κεφάλια κάτω συνεχίζοντας την δουλειά με στόχο το επόμενο παιχνίδι, αυτό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Γιατί καλώς ή κακώς ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή παραμείνει το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, αν όμως έχει την ίδια νοοτροπία και προσέγγιση στα υπόλοιπα έξι ματς τότε όχι μόνο θα έχει διαψεύσει τις Κασσάνδρες, αλλά θα έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα.

ΥΓ. Για τις δύο περιπτώσεις Ανσαριφάρντ και Σιώπη θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και οι ποδοσφαιριστές θα πληρωθούν.

ΥΓ1. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

ΥΓ2. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, θα είναι τεράστια απώλεια για την συνέχεια ο Αραμπούλι.

ΥΓ3. Ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα της Λαμίας έχει όλα και όλα δύο γκολ στην Super League. Και τα δύο κόντρα στον Παναιτωλικό. Το ένα όταν φορούσε την φανέλα του Πανιωνίου την σεζόν 2015-16 στο 5-1 του Αγρινίου, και το άλλο χθες.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα