Άρης-ΟΦΗ 3-1

Άρης-ΟΦΗ 3-1

bet365

Γκαζωμένος Άρης, killer Γκάμα, φοβερός Φετφατζίδης! Οι «κίτρινοι» μόνο επηρεασμένοι από την 3μηνη καραντίνα δεν ήταν, αφού αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν 3-1 του ΟΦΗ στην πρεμιέρα των πλέι οφ! 2 γκολ ο Γκάμα, ένα ο Κόρχουτ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Σακόρ.

Μάθε τέχνη κι άστηνε

Η τέχνη δεν ξεχνιέται ακόμη κι όταν μεσολαβεί διάστημα διακοπής τριών μηνών. Αυτό απέδειξε ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου, ο Μπρούνο Γκάμα, καθώς υπέγραψε τη νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3-1 με ανατροπή, στην πρεμιέρα των Playoffs. Ο ΟΦΗ είχε τονν έλεγχο προηγήθηκε με τον Σακόρ για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ του Μπρούνο Γκάμα αλλά και το πρώτο του Μιχάι Κόρχουτ με τη φανέλα του Άρη.

Όσοι περίμεναν να δουν «φοβισμένους» παίκτες ή ακόμη να αποφεύγουν τις πολλές επαφές διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες υπέπεσαν σε 16 λάθη κι εκτός του Μπράουν Ιντέγε, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος θα μπορούσε να είχε δείξει τουλάχιστον ακόμη τρεις καθώς δεν έλειψαν οι σκληρές φάσεις.

Στο παιχνίδι, ο Άρης λειτούργησε σαν τον… λαγό σε κούρσα μεγάλης απόστασης στο πρώτο ημίωρο καθώς έδωσε ρυθμό στον αγώνα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 5ο λεπτό με τους Ιντέγε και Βέλεθ, στη συνέχεια όμως «εξαφανίστηκε» από τον αγωνιστικό χώρο. Ήταν νωχελικός στη συμπεριφορά του, σε επίπεδο δημιουργίας δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα. Οι Κρητικοί είχαν την πρώτη στιγμή τους στο 7ο λεπτό όπου η εκτέλεση του transition παιχνιδιού ήταν εξαιρετική όχι όμως και η πάσα του Μεγιάδο προς τον αφύλακτο Μάνο καθώς ο Ροζ απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.

Ο ΟΦΗ είχε κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή με τους Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί και Νέιρα σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος απόντος του Χαβιέρ Ματίγια (ο Βέλεθ δεν ανταποκρίθηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ) δεν είχε τρόπο έκφρασης και σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις απλώς επιβεβαίωσε την ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του αντιπάλου.

Η πρώτη τελική φάση για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 17ο λεπτό, δύο λεπτά αργότερα η τρομερή συνεργασία των Μάνου, Σεμέδο, Ναμπί δεν έβγαλε αξιόλογη τελική προσπάθεια για να φθάσουμε στο 21ο λεπτό. Ο Άρης ήταν και πάλι εκτεθειμένος στην αριστερή πλευρά της άμυνάς του, ο Δεληζήσης με τάκλιν έστειλε την μπάλα στα πόδια του Σακόρ και ο τελευταίος πλάσαρε τον Κουέστα για το 0-1. Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 28’ αλλά (βρισκόμενος εντός περιοχής) ο Μάνος ήταν άστοχος υπό την πίεση του Δεληζήση.

Ο Γκάμα έφερε την ισορροπία

Ενδεικτικό στοιχείο της κακής απόδοσης του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός ότι μετά τις διαδοχικές φάσεις του 5ου λεπτού, ο Άρης «έχτισε» σοβαρή φάση στο 41ο λεπτό και μάλιστα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Από την κίνηση του Λίντσεϊ Ροζ, την παράλληλη σέντρα του τελευταίου και την απευθείας εκτέλεση από τον Μπρούνο Γκάμα (1-1). Ο Άρης θα μπορούσε να βρει γκολ κι ένα λεπτό αργότερα καθώς η άμυνα του ΟΦΗ αφελώς ανέβηκε πολύ, οι «κίτρινοι» βρήκαν αιφνιδιασμό τεσσάρων αντί δύο, αλλά ο Λάρσον πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν την ίδια ένταση στον ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Δημήτρης Μάνος ο οποίος στο 60ο λεπτό έκανε και την πρώτη τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, με σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη.

Αλλαγή πλάνου από Ένινγκ

Αυτή η απόφαση στοιχειοθετήθηκε μέσα από την αντικατάσταση του Μπράουν Ιντέγε με τον Ντάνιελ Μαντσίνι καθώς ο Αργεντίνος επιθετικός αγωνίστηκε πίσω από τον Ντάνιελ Λάρσον ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γιώργος Σίμος δεν προχώρησε σε αλλαγή διάταξης αλλά προσώπων καθώς απέσυρε τον Μάνο κι έριξε στο παιχνίδι τον Φιγκεϊρέδο. Η εικόνα του αγώνα στα τελευταία (περίπου) 20 λεπτά άλλαξε άρδην καθώς Ο Άρης ανέβασε στροφές και στο 69ο λεπτό ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε εξαιρετική έμπνευση με το πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Άρης ήταν πιο απαιτητικός από τον εαυτό του στο τελευταίο 20πτο του αγώνα, αντιθέτως ο ΟΦΗ μάλλον έμεινε από δυνάμεις. Από τις κούρσες του Φετφατζίδη, οι «κίτρινοι» κέρδισαν δυο φάουλ σε καλό σημείο. Στην πρώτη φορά ο Λάρσον εκτέλεσε λες κι έκανε αγγαρεία και στη δεύτερη, στο 73ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα σημείωσε ένα υπέροχο γκολ καθώς η μπάλα χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γουάλι και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).

Στο 80ο λεπτό ο Άρτης βρήκε και πάλι ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη, ο Λάρσον τροφοδότησε τον Φετφατζίδη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Κόρχουτ κι αυτός με διαγώνιο σουτ «εκτέλεσε» τον Γουάλι για το 3-1, το δεύτερο γκολ του Ούγγρου αμυντικού με τη φανέλα του Άρη μετά από το παρθενικό του στο περυσινό 7-2 επί της Ξάνθης.

Αλλαγή στην αλλαγή

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Μίκαελ Ένινγκ άλλαξε εκ νέου το σχήμα του καθώς με την χρησιμοποίηση και του Αμπού Μπα στον άξονα της μεσαίας γραμμής άλλαξε τη διάταξή του σε 4-3-3. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, ένα σουτ του Φιγκεϊρέδο στο 82’ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε σώματα. Στο 87’ ο ίδιος παίκτης σε κενή εστία σημάδεψε το κάθετο δοκάρι αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Νέιρα ο οποίος τροφοδότησε τον συμπαίκτη του. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στον ΟΦΗ όπου ο Νέιρα ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας του Άρη, «κατάφερε» να στείλει την μπάλα στην κερκίδα, σε μία φάση όπου ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι διαμαρτυρόμενος για χτύπημα του Κόρχουτ στον Φιγκεϊρέδο, αλλά μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ιντέγε (Άρης), Μαρινάκης, Σεμέδο, Ναμπί (ΟΦΗ),

MVP: Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε ο Μπρούνο Γκάμα, αλλά οτιδήποτε καλό συνέβαινε στην επίθεση του Άρη άρχιζε από τα δικά του πόδια.

Στο ύψος του: Μία-δύο ενέργειες του Φετφατζίδη αλλάζουν την εικόνα ενός αγώνα. Αυτός έδωσε την πάσα στον Ροζ για το πρώτο γκολ, οι δικές του κούρσες έφτιαξαν φάσεις γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Η τετράδα της άμυνας του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονου φρόντισε να «ξεπεράσει» (σε κακή απόδοση) την έλλειψη επικοινωνίας που είχε η αντίστοιχη του Άρη στο πρώτο μέρος.

Η «γκάφα»: Έως ότου καταλάβει ο Μπράουν Ιντέγε ότι ήταν ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής στο 5ο λεπτό, τον πρόλαβαν δύο αμυντικοί του ΟΦΗ.

Το «στραγάλι»: Ο Διαμαντόπουλος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην βγάλει κάρτες στο πρώτο ημίχρονο και μάλλον ήταν ο μοναδικός (απ’ όσους αγωνίστηκαν στο ίδιο διάστημα) που ήταν υπέρ των αποστάσεων. Θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός. Γενικώς, έκανε καλή διαιτησία, μερικά λάθη στα οποία υπέπεσε δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα

Το ταμείο του «gazzetta.gr»: Ο ΟΦΗ δεν μετουσίωσε το διάστημα της δικής του υπεροχής το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του Άρη. Αντιθέτως, οι «κίτρινοι» πήραν το μέγιστο στο δικό τους καλό 20πτο με τα δύο τέρματα που πέτυχαν με τα οποία ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Σόουζα (90’ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Βέλεθ, Λούκας Σάσα (90’ Τόνσο), Φετφατζίδης (83’ Μπα), Λάρσον, Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Ιντέγε (63’ Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (85’ Μπράουν), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ (56’ Στάικος), Μεγιάδο (85’ Βίκτορ), Νέιρα, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέδο), Ναμπί (85’Νοικοκυράκης), Σεμέδο.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ PLAY OFF

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα