Τι αποτελέσματα έρχονται στα ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών!

Τι αποτελέσματα έρχονται στα ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta ενόψει των πλέϊ οφς: τα αποτελέσματα των ντέρμπι με κλειστές τις πόρτες.
Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Τα παιχνίδια με κλειστές τις πόρτες μπαίνουν λοιπόν στη ζωή μας.

Τουλάχιστον οι πρώτες αγωνιστικές των πλέϊ οφς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών (Κυριακή ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός) και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να τσεκάρουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος που έγιναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών! Βέβαια, τότε ήταν λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων ομάδων, αλλά η ουσία είναι η ίδια-χωρίς κόσμο ήταν κι εκείνα.

Να τα πάρουμε με τη χρονική σειρά τους. Είναι 11 συνολικά ντέρμπι πρωταθλήματος:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2 στις 15.11.1999

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 στις 24.8.2003

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 στις 13.3.2005

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 στις 15.5.2005

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 στις 16.10.2005

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 στις 11.3.2006

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 στις 16.10.2010

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 στις 4.3.2012

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3 στις 8.3.2015

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 στις 4.3.2018

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 στις 5.1.2020

Οπότε, σε 11 ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών είχαμε πέντε διπλά, τρεις ισοπαλίες και μόνο τρεις νίκες γηπεδούχου και δη δύο του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και μία του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού! Είναι σαφές ότι το κεκλεισμένων των θυρών επηρεάζει τα αποτελέσματα των ντέρμπι, καθώς τα φέρνει σε πλήρη ισορροπία: ίδιες νίκες οι γηπεδούχοι με τους φιλοξενούμενους και τα περισσότερα παιχνίδια ισόπαλα.

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι που έχουν παίξει περισσότερες φορές γηπεδούχοι χωρίς κόσμο, από τέσσερις! Δύο φορές ο ΠΑΟΚ και μόνο μία η ΑΕΚ, στο πρώτο ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών! Πιο ευνοημένος είναι ο ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει τέσσερις φορές σαν φιλοξενούμενος χωρίς κόσμο! Τρεις φορές ο Παναθηναϊκός. Δύο φορές η ΑΕΚ, πριν 15 χρόνια! Και δύο και ο Ολυμπιακός, στα δύο πρώτα ντέρμπι χωρίς κόσμο, πριν μία 20ετία!

Τα αποτελέσματα τους γενικά;

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι ντέρμπι, στα τέσσερα γηπεδούχος.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε εφτά ντέρμπι, στα τέσσερα γηπεδούχος.

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες και τέσσερις ήττες σε έξι ντέρμπι, στα δύο γηπεδούχος.

Κι η ΑΕΚ έχει μία ισοπαλία και μία ήττα σε δύο ντέρμπι, στο ένα γηπεδούχος.

Ειδικότερα…

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Και εκτός έδρας δύο νίκες!

Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Και εκτός έδρας από μία νίκη, ισοπαλία και ήττα.

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας έχει δύο ήττες! Και εκτός έδρας δύο νίκες και δύο ήττες!

Κι η ΑΕΚ έχει εντός έδρας μία ήττα. Και εκτός έδρας μία ισοπαλία.

(Θα υπάρχουν και στο Κύπελλο κάποια ντέρμπι χωρίς κόσμο, π.χ. εγώ θυμάμαι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το 2014-15, αλλά ατυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία όπως στα ματς πρωταθλήματος)

Για να δούμε τι θα δούμε τώρα στα πλέϊ οφς-που θα παιχτούν ντέρμπι για πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών!

Κι αφού μιλάμε για κόσμο, κι επειδή γίνεται σχετική συζήτηση και εδώ σ΄ εμάς, καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας, ότι χθες τα παιχνίδια του Κυπέλλου Σερβίας έγιναν με θεατές. Με συγκεκριμένο αριθμό, αλλά με θεατές. Και βέβαια είχαν άλλη ομορφιά!

Άσχετο: Ειλικρινά είμαι περίεργος τι θα πει ο Χρήστος Πανόπουλος, όταν τον ρωτήσουν στο CAS, γιατί δεν πήγε να καταθέσει για λογαριασμό της ομάδας του, της Ξάνθης, στα τρία δικαστήρια που έγιναν στην Ελλάδα και πάει τώρα μάρτυρας στην Ελβετία υπέρ του ΠΑΟΚ! Ενός ΠΑΟΚ που υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστεί το δίκαιο της ΟΥΕΦΑ σε περίπτωση που αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία. Και το δίκαιο της ΟΥΕΦΑ προβλέπει τον υποβιβασμό του ασθενέστερου, δηλαδή της Ξάνθης…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1253055977286443009

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.