ΑΕΚ: Ο «ρυθμιστής» Ολιβέιρα στο πλάνο του Καρέρα για Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Ο «ρυθμιστής» Ολιβέιρα στο πλάνο του Καρέρα για Παναθηναϊκό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «ρυθμιστής» Ολιβέιρα στο πλάνο του Καρέρα για Παναθηναϊκό

bet365

Στην ΑΕΚ επιστρέφουν αύριο Τρίτη (2/6) στις προπονήσεις και... πατάνε γκάζι για την πρεμιέρα των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα θα κρίνει και το πλάνο του Καρέρα.

Μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Μάσιμο Καρέρα, οι κιτρινόμαυροι το απόγευμα της Τρίτης θα επιστρέψουν σε δύο γκρουπ στα Σπάτα και θα μπουν πλέον στην τελική ευθεία για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την πρεμιέρα των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή. Με τον βασικό στόχο (πέραν του Κυπέλλου) να είναι η δεύτερη θέση για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το νικηφόρο ξεκίνημα για την Ένωση, κάτι που οι παίκτες το έχουν κατανοήσει πλήρως και από τις ομιλίες του Καρέρα στα Σπάτα από την πρώτη μέρα των ομαδικών προπονήσεων.

Τα βλέμματα στον Ολιβέιρα και αισιοδοξία

Ο Ιταλός κόουτς μπαίνοντας πλέον στην εβδομάδα των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα εστιάσει, όπως είναι απόλυτα λογικό, στο πλάνο που έχει στο μυαλό του για το παιχνίδι με τους «πράσινους». Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει φυσικά η κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς, όντας ανεβασμένος ψυχολογικά, κάτι που έκανε τον Καρέρα να... τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Βέβαια όλοι στην ΑΕΚ, όπως και ο Ολιβέιρα, φρόντιζαν να μην σηκώνουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ο Πορτογάλος επιθετικός μέχρι στιγμής πάντως έχει επανέλθει χωρίς να νιώθει καμία ενόχληση, και δείχνει να αφήνει το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στους κοιλιακούς προσαγωγούς πίσω του. Αν το ίδιο συμβεί και στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν, τότε ο Καρέρα φαίνεται πως θα τον ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης με τον Παναθηναϊκό.

Το πλάνο με Ολιβέιρα στην κορυφή και 4-2-3-1

Η διαθεσιμότητα του Ολιβέιρα μάλιστα θα κρίνει και το πλάνο της ενδεκάδας για τον Καρέρα. Σε περίπτωση που ο Πορτογάλος ξεκινήσει βασικός στο 4-2-3-1, ο Μάνταλος θα κινείται πίσω του και οι Λιβάια και Βέρντε από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής το δίδυμο Κρίστιτσιτς με Σιμάνσκι είναι φαβορί.

Πιθανό το 4-3-3 αν «στραβώσει» του Ολιβέιρα

Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο Ολιβέιρα δηλαδή δεν βρεθεί στο αρχικό σχήμα, τότε ενδεχομένως να δούμε την ΑΕΚ με ένα 4-3-3 όπου στον χώρο του κέντρου μαζί με τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς μπορεί να προστεθεί ο Σιμόες. Σε μια τέτοια περίπτωση στην κορυφή θα πάει ο Λιβάια, με τον Μάνταλο αριστερά. Επίσης σε έναν τέτοιο σχηματισμό αντί του Σιμόες δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ως εσωτερικός μέσος ο Μάνταλος, με τον Λιβάια στην κορυφή και τον Αλμπάνη να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα.

Πιο ξεκάθαρα τα δεδομένα στην άμυνα

Όσον αφορά την αμυντική διάταξη, εκεί τα πράγματα είναι ουσιαστικά ξεκάθαρα. Μένει να φανεί αυτή τη βδομάδα αν ο Τσιγκρίνσκι έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα πλάι στον Βράνιες, ή αν η επιλογή είναι ο Σβάρνας. Κι αυτό διότι ο Καρέρα έχει στο μυαλό του και τον «Τσίγκρι», ο οποίος έχει επανέλθει πλήρως με τη δουλειά που έκανε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ξεπερνώντας τη θλάση που αντιμετώπιζε. Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, με αριστερά τον Λόπες και δεξιά τον Μπακάκη θα είναι οι υπόλοιποι στα μετόπισθεν.

Προσήλωση στους στόχους: 2η θέση και Κύπελλο

Περισσότερα αναφορικά με το πλάνο του Καρέρα και που καταλήγει οριστικά ο Ιταλός τεχνικός θα φανούν τις επόμενες μέρες στις προπονήσεις, με τους κιτρινόμαυρους να φορτσάρουν πλέον για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Κάτι που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των παικτών από την πρώτη στιγμή που επέστρεψαν στα Σπάτα. Ο Καρέρα επιθυμεί την απόλυτη προσήλωσή τους από εδώ και πέρα για την επίτευξη των στόχων (της 2ης θέσης και της κατάκτησης του Κυπέλλου) που υπάρχουν στο «φώτο-φίνις» μιας ιδιαίτερης, όπως εξελίχθηκε, σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα