Η διόρθωση για τις δηλώσεις του Νίκου Λαγαρία

Η διόρθωση για τις δηλώσεις του Νίκου Λαγαρία

Gazzetta team
Η διόρθωση για τις δηλώσεις του Νίκου Λαγαρία

bet365

Το Gazzetta.gr προβαίνει στην διόρθωση δημοσιεύματος με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Λαγαρία, που εκ παραδρομής μετέφερε λανθασμένα.

Ατυχώς αποδόθηκε στον κ. Λαγαρία η δήλωση, στην τοποθέτηση που έκανε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη, ότι «FIFA και CAS λειτουργούν σαν μαφία».

Την κρίση αυτή, ότι «FIFA και CAS λειτουργούν σαν μαφία», είχε εκφράσει ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα «Sport», τον Ιανουάριο του 2017.

Επί της κρίσης αυτής, του Μισέλ Πλατινί, ζητήθηκε η γνώμη του κ. Λαγαρία από τον συνάδελφο δημοσιογράφο κ. Κυριάκο Θωμαϊδη, στη χθεσινή ραδιοφωνική του εκπομπή «Έφεση», στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενόψει της αντιδικίας του Άρη με τη FIFA στο CAS.

Ο έγκριτος νομικός κ. Λαγαρίας δήλωσε απερίφραστα αλλά και τεκμηρίωσε με αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα - με παραπομπή σε αποφάσεις του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τα εξής:

«… Και τελικά προσέφυγε (σ.σ.: ο Μισέλ Πλατινί) κατά της Ελβετίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, με τον ισχυρισμό ότι μέσα από όλα αυτά που συνέβησαν εναντίον του στην επικράτειά της, είχαν παραβιαστεί συγκεκριμένες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης την Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου με την απόφασή του, πριν από δύο μήνες, επισήμανε ότι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία του CAS επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, με την απόφασή του στην υπόθεση Μούτου και Πέκστάιν κατά Ελβετίας.

Και ότι τελικά ο Μισέλ Πλατινί είχε στη συγκεκριμένη υπόθεσή του επαρκείς θεσμικές και διαδικαστικές εγγυήσεις στη δίκη στο CAS το οποίο απάντησε σε όλες τις καταγγελίες του με μια πλήρως αιτιολογημένη απόφαση.

Επομένως ο Άρης, ούτε πρέπει να αμφιβάλλει για την ακεραιότητα και την αμεροληψία του CAS, ούτε να ανησυχεί για το γεγονός ότι αντίδικός του στην υπόθεση του δελτίου Ντουρμισάι θα είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο Άρης δεν θα αδικηθεί στο CAS, στην αντιδικία του με τη FIFA».

Το Gazzetta.gr εκφράζει τη λύπη του για το ατυχέστατο περιστατικό και ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τον κύριο Νίκο Λαγαρία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα