Super League: Σαν σήμερα (2/5) με ντέρμπι «δικεφάλων»

Gazzetta team
Super League: Σαν σήμερα (2/5) με ντέρμπι «δικεφάλων»

bet365

Δείτε όσα σπουδαία έγιναν στις 2/5 στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

1976
Το ντέρμπι των «δικεφάλων» είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει 43 βαθμούς και η ΑΕΚ 41. Στην κατάμεστη Τούμπα η αγωνία είναι μεγάλη, η ΑΕΚ χάνει ευκαιρία στο 87’ με τον Δέδε, αλλά ένα σουτ του Γκουερίνο στο 89’ δίνει την πολύτιμη νίκη στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις βαθμούς μπροστά με τρία παιχνίδια να μένουν, τον φέρνουν πολύ κοντά στον πρώτο του τίτλο.

1993
Ο Παναθηναϊκός είναι ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και υποδέχεται στο «Σπύρος Λούης» τον Ολυμπιακό, που είναι αρκετά πίσω. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν τη ζημιά καθώς παίρνουν τη νίκη με 3-2 (49’ πέναλτι, 72’ κεφαλιά Βαζέχα – 19’ σουτ Μπατίστα, 50’ σουτ Προτάσοφ, 57’ σουτ Λιτόφτσενκο). Η ΑΕΚ νικά στην Κόρινθο 4-1 και ξεφεύγει με τέσσερις βαθμούς, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

1999
Ο Ολυμπιακός είναι επτά βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και οι έξοδοι των δύο ομάδων σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη είναι κρίσιμες. Ο Ολυμπιακός επικρατεί 2-0 της Καβάλας (34’ σουτ Αλεξανδρής, 89’ σουτ Καραπιάλης) και ξεφεύγει δέκα βαθμούς από την ΑΕΚ, που γνωρίζει την ήττα από τον Άρη με 2-0 (12’ σουτ, 27’ σουτ Λιολίδης).

2004
Η Προοδευτική έχει ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες για παραμονή και υποδέχεται τον Ηρακλή. Κάνει την τελευταία νίκη της στην ιστορία στη μεγάλη κατηγορία, σε ένα αξέχαστο παιχνίδι, όπου ο Ηρακλής προηγείται 2-0. Ο Ηρακλής, μένει με εννέα παίκτες και χωρίς τερματοφύλακα από το πρώτο ημίχρονο λόγω τραυματισμού του Κελπέκη και αποβολής του Αμπάρη, και με τον Μάρτσιν Μιέτσιελ κάτω από τα δοκάρια, χάνει με 3-2 (72’ σουτ, 85’ σουτ Βιλανάκης, 90’ σουτ Ανδράλας – 26’ πέναλτι Νεμπεγλέρας, 29’ κεφαλιά Μαχλάς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα