Το απόλυτο ξεκατίνιασμα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το απόλυτο ξεκατίνιασμα!

bet365

Για όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν στη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο blogαρει ο Γιώργος Τσακίρης ο οποίος στέκεται στη σωστή στάση της Α.Ε.Κ. και φυσικά έχει υστερόγραφα

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τελικά; Τι ισχύει ρε παιδιά; Κατάλαβε κανείς, για να το εμπεδώσουμε κι εμείς οι εντελώς άσχετοι (ευτυχώς Παναγία μου πολύ μακριά απ' όλα αυτά) με αυτά, ποιος την έχει πιο μεγάλη τη... βρωμιά; Διότι διαβάζοντας όλα τα ρεπορτάζ για να 'χω όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση σχετικά με όσα συνέβησαν στη τηλεδιάσκεψη για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό που διαπίστωσα, ήταν ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μέσω των Βαγγέλη Μαρινάκη και Μάκη Γκαγκάτση, έβγαλαν στη φόρα τα καμώματά τους, ο καθένας φυσικά μιλώντας για τον αντίπαλο και όχι για την ομάδα τους. Αυτό δα έλειπε...

Θα είχε ωστόσο πολύ λιγότερο ενδιαφέρον, πρέπει να είμαι ειλικρινείς, αν τους ακούγαμε να εστίαζαν στις δικές τους ομάδες και τα πεπραγμένα αυτών στο προσκήνιο και (κυρίως) στο παρασκήνιο. Κι αυτό διότι παρά τα όσα ακούστηκαν για εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, πολυϊδιοκτησίες, στησίματα και πακιστανικά τηλέφωνα, αν εστίαζαν στις ομάδες τους και στις κατηγορίες που τους ακολουθούν θα εξηγούσαν ότι δεν έχει καμία βάση η οποιαδήποτε απ' αυτές τις κατηγορίες που προανέφεραν οι ίδιοι, ο ένας για το σύλλογο του άλλου!

Γίναμε σοφότεροι; Όχι βέβαια... Όπως επίσης εννοείται ότι εμείς δεν γίνεται να είμαστε κατήγοροι και δικαστές κανενός club. Να τα καταγράφουμε, να εκφράζουμε απόψεις, να εστιάζουμε σε αυτά με ρεπορτάζ, είναι η βασική μας υποχρέωση, αλλά όχι να κρίνουμε ποιος είναι και ποιος δεν είναι ένοχος. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το... αστείο και να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα (διότι τέτοια είναι όσα ανέφεραν και οι δυο πλευρές) σε βάρος: του ίδιου του ποδοσφαίρου, των άλλων συλλόγων, των φίλων του αθλήματος και των οπαδών των ομάδων...

Διότι η απουσία δικαιοσύνης θα δικαιολογεί πάντα τη βία που οφείλουν όλοι να καταπολεμούν. Όσο δεν υπάρχει το αίσθημα δικαιοσύνης δεν γίνεται να υφίσταται καμία σοβαρή κουβέντα για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην περίπτωσή μας. Προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ότι τα τελευταία 20 χρόνια και όσα ζήσαμε σε αυτά με... σφαγές του Δράμαλη! Όμως αυτό δεν σημαίνει πως εφόσον εξακολουθούν να γίνονται εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου και σε βάρος των υπολοίπων αλλάζει το... έργο και καταλήγουμε στο «εντάξει μωρέ τώρα, για ένα – δυο χρόνια δεν έγινε τίποτα, όλα καλά»! Καμία σχέση, το ίδιο είναι, ειδικά αν όσοι επιχειρούν να το πράξουν ήταν στην απέναντι... όχθη και θύματα αυτών των εγκλημάτων, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη!

Τι έγινε στη τηλεδιάσκεψη για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Όπως θα διαπιστώσατε όλοι: το απόλυτο ξεκατίνιασμα! Αυτό... Θεωρώ πως αυτές οι λέξεις τα λένε όλα! Αλλά μιλάμε για έπος «καραμούζας» από Ολυμπιακό σε ΠΑΟΚ και τούμπαλιν! Αρκούν αυτά που ειπώθηκαν να ταξιδέψουν και στην αίθουσα του CAS και να έχουμε επιτέλους αποτέλεσμα. Να τελειώνουμε με το θέμα αυτό μια για πάντα και να μη δύναται να πράξει τίποτα η εκάστοτε Κυβέρνηση για να βάλει πλάτη προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα με σκοπό τις ψήφους και τίποτα άλλο.

Διαβάσαμε για «λεκέδες» για ανθρώπους που αντί άλλων κάνουν «τη βρώμικη δουλειά», για ομάδα που «ελέγχει την Ξάνθη και άλλη ομάδα» και φυσικά για «πακιστανικά τηλέφωνα», για «τον ξυλοδαρμό του Τζήλου», για «το στήσιμο αγώνων» και πάει... γράφοντας. Επαναλαμβάνω αυτά ειπώθηκαν από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με ονοματεπώνυμο. Δεν τα γράφω εγώ από το κεφάλι μου γιατί έτσι γουστάρω. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μάκης Γκαγκάτσης... Εννοείται πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στήριζε την άποψή του (σε ότι αφορά το θέμα πολυϊδιοκτησίας) στην υπόθεση με την Ξάνθη και το γεγονός ότι υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στις δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη (και υπάρχει εισήγηση υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό) για στημένα ματς και φυσικά για την υπόθεση με τον ξυλοδαρμό του Τζήλου... Εδώ δεν έχουμε ακόμη καταδικαστική απόφαση, τη στιγμή που στην ομάδα της Τούμπας εξακολουθούν να μην αποδέχονται τις αποφάσεις για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας τονίζοντας ότι δεν έχουν δικαστεί διότι δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης κανείς! Να τα λέμε – γράφουμε όλα, αυτή είναι η υποχρέωσή μας... Όχι όσα μας βολεύουν!

Κάπου εδώ έρχονται και οι ερωτήσεις από φίλους, συνάδελφους, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο για το ρεπορτάζ (που λέμε): «η ΑΕΚ τι λέει για όλα αυτά; Τι κάνει από την πλευρά της;». Τι να λέει και τι να κάνει δηλαδή η ΑΕΚ; Ευτυχώς δεν λέει κάτι (επίσημα και ανεπίσημα) και δεν κάνει απολύτως τίποτα. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για όλα αυτά τα απίθανα που έχουν πάρει το δρόμο τους. Απ' όσο βλέπουμε άλλωστε όλες οι υποθέσεις θα καταλήξουν στο CAS άρα κανείς δεν γίνεται να πράξει κάτι παραπάνω απ' αυτό. Τουλάχιστον αυτό φαντάζομαι...

Το ευτύχημα είναι ότι η Ένωση δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά, δεν λαϊκίζει όπως θα μπορούσε και έκαναν (και εξακολουθούν να κάνουν) σε βάρος της εκρπόσωποι (και όχι μόνο) των δυο συγκεκριμένων συλλόγων και λειτουργεί με απόλυτα υπεύθυνη στάση απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο και το φίλαθλο κοινό. Παρατηρεί, παρακολουθεί και περιμένει έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ας έχουν διαφορετικές απόψεις με τις αποφάσεις κατά καιρούς (και διαχρονικά) οι κυβερνήσεις με σκοπό να αλλάζουν κανονισμούς, νόμους, να προχωράνε σε αλλαγή διατάξων, σε (ν)τροπολογίες.

Το θέμα ότι τα τρία γράμματά της δεν έχουν καμία εμπλοκή, δεν υπάρχουν και δεν τα αναφέρει κανείς σε τόσο άσχημες και σκοτεινές ιστορίες και φυσικά δεν πρέπει ποτέ να συμβεί αυτό. Δεν υφίσταται για την ΑΕΚ ούτε υποψία, ούτε καν σκέψη για οποιαδήποτε ανάμειξή της σε αντίστοιχες «βρώμικες» υποθέσεις. Αυτό κατά τη προσωπική μου άποψη είναι και το καλύτερο για όλους εκείνους που (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) είναι δίπλα της και τους εκφράζει όλα όσα πρεσβεύει το συγκεκριμένο μεγάλο club! Έτσι μπορούν να απολαμβάνουν το απόλυτο ξεκατίνιασμα!

Υγ: Ο ΠΣΑΠ προχώρησε σε μια ανακοίνωση που θεωρώ πολύ, πολύ σημαντική. Γι' αυτό και εκτιμώ ότι πρέπει να την αναδημοσιεύσω αυτούσια σε ένα από τα υστερόγραφά μου που τα διαβάζετε με την ελπίδα να το δουν και αυτοί που πρέπει και να αλλάξουν την απόφαση για να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έχει οδηγηθεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση: Πάνω από εκατό αθλητές που αγωνίζονται στην κατηγορία Super League 1 και πάνω από 350 στις κατηγορίες Super League 2 και Football League, υφίστανται συστηματικά κατάφωρη παραβίαση των όρων των συμβολαίων τους, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί από τις Π.Α.Ε. δεδουλευμένες αποδοχές τους από το έτος 2019 έως σήμερα.

Ο ΠΣΑΠ, υπεύθυνα και ομόφωνα, προέβη σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την περιφρούρηση της νομιμότητας, την επαναλειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης και τη διαφύλαξη των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

Δυστυχώς, η Ε.Π.Ο. επέλεξε να κωφεύσει στα δίκαια αιτήματά μας, απαξιώνοντας τις νόμιμες και εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις μας, στάση που αναμφισβήτητα δεν συνάδει με τον θεσμικό της ρόλο.

Η αναλγησία που επέδειξε η Ομοσπονδία στο κρίσιμο ζήτημα της επαγγελματικής επιβίωσης των μελών μας και η μονομερής προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Π.Α.Ε. έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στο σύνολο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Ενόψει, λοιπόν, της αυριανής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλούμε, για άλλη μια φορά, την Ομοσπονδία να ανακαλέσει την από 09.04.2020 απόφασή της και να άρει άμεσα την αναστολή λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ώστε να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις των μελών μας μέσω τηλεοπτικής συνεδρίασης».

Υγ2: Δεν ήθελα να γράψω άλλο υστερόγραφο για να αναδειχθεί όσο έπρεπε αυτό που αφορά τον ΠΣΑΠ και ειδικά τον ποδοσφαιριστή που περνάει δύσκολα. Όμως μεγάλη κουβέντα «σηκώθηκε» από την ατάκα του Κώστα Κατσουράνη εδώ στη συνέντευξή του στο gazzetta.gr για τον Ιβάν Σαββίδη. Έχω λάβει άπειρα mail και απίστευτα πολλά μηνύματά σας στα social media. Δεν καταλαβαίνω το γιατί και δεν με εκφράζει η κακία... Είναι απλό και ουσιαστικό να έχει ο καθένας μας την άποψή του. Θαρρώ είμαστε λάτρεις της δημοκρατίας και σεβόμαστε (ακόμη κι αν δεν δεχόμαστε) την αντίθετη από τη δική μας γνώμη. Εννοείται πως διαφωνώ και μάλιστα απόλυτα με τον κορυφαίο Έλληνα (και πληρέστερο σίγουρα) ποδοσφαιριστή όλων των εποχών που 'χουν δει τα μάτια μου σχετικά με την άποψή του σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη. Για μένα δεν τίθεται καν θέμα διότι οι μπούκες με μπράβους (αδιαφορώ για το όπλο) και το ντου σε διαιτητές εντός αγωνιστικών χώρων και σε αποδυτήρια, αλλά και όλα αυτά με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας (δεν αναφέρω καν ΕΠΟ και δηλώσεις που για μένα ήταν επιεικώς απαράδεκτες και έδειχναν προθέσεις) προφανώς και επιβεβαιώνουν ότι συνιστά έναν παράγοντα που είναι το αντίθετο απόλυτα από αυτό που είπε πως θεωρεί ο «Κατσούρ» (και όχι μόνο αυτά που γράφω αφού υπάρχουν κι άλλες ιστορίες). Όμως πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την άλλη άποψη, δεν χρειάζεται να τη δεχτούμε, σε καμία των περιπτώσεων, αλλά να τη σεβαστούμε και μόνο... Μας είναι εύκολο άλλωστε και να εξηγήσουμε γιατί δεν μας βρίσκει σύμφωνους η συγκεκριμένη άποψη, αλλά επαναλαμβάνω, ας μάθουμε να τη σεβόμαστε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...