Τώρα οι προτάσεις του Αρη απέκτησαν μεγαλύτερη αξία

Τώρα οι προτάσεις του Αρη απέκτησαν μεγαλύτερη αξία

Τώρα οι προτάσεις του Αρη απέκτησαν μεγαλύτερη αξία

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος ανοίγει και πάλι τον φάκελο των ανανεώσεων στον Άρη και εξηγεί γιατί απέκτησαν μεγαλύτερη αξία οι αρχικές προτάσεις που κατέθεσε στους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των κανόνων που επικρατούν σε μια μεταγραφική περίοδο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της λαϊκής αγοράς. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση η συζήτηση γίνεται γι’ ανθρώπους και στη δεύτερη για προϊόντα. Ωστόσο, η αξία του καθενός διαμορφώνεται αναλόγως του θεμελιώδους κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης. Επειδή κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την έκταση του κορονοϊού και την εξέλιξή του σε πανδημία, όσοι βγήκαν νωρίς για ψώνια, αγόρασαν στην υψηλότερη δυνατή τιμή. Κοινώς, κάλυψαν το σύνολο της υπεραξίας του αθλητή. Όπως δηλαδή συνέβη με τον Παναθηναϊκό και τον Φραν Βέλεθ ο οποίος (μόνο την πρώτη χρονιά) θα εισπράξει σχεδόν διπλάσια χρήματα σε σχέση με τον δεύτερο χρόνου του συμβολαίου του στον Άρη. Δεν έχω άποψη για όσα κυκλοφορούν περί πρόθεσης του Παναθηναϊκού για μείωση του συμβολαίου διότι δεν γνωρίζω υπό ποιες (οικονομικές) προϋποθέσεις υπεγράφη το συμβόλαιο, το σίγουρο είναι όμως ότι οι «πράσινοι» αγόρασαν πιο πάνω και από το pick της τιμής.

Ενδεχομένως στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο Παναθηναϊκός να ήταν ο Άρης, αν ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός «έπαιρνε» την προσφορά που του είχαν καταθέσει οι «κίτρινοι». Αυτό έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία στη ζωή μας αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατούσαν συνθήκες κανονικότητας. Οι αγώνες διεξάγονταν κανονικά, ήταν εφικτός ο προγραμματισμός εσόδων τόσο από χορηγίες όσο και από τα εισιτήρια των αγώνων και γενικώς οι ομάδες ζούσαν σε ασφαλές περιβάλλον. Τώρα βρίσκονται σε κινούμενη άμμο για να μην πω ότι αρκετές εξ’ αυτών απλά διατηρούν το στόμα τους πάνω από αυτή και αναπνέουν με το ζόρι.

Εντός αυτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι και ο Άρης κι έχω εξηγήσει πολλάκις τους λόγους της οικονομικής ανισορροπίας που επικρατεί. Μεγάλη καθυστέρηση στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μηδενικά έσοδα αφού δεν γίνονται αγώνες κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η επιστροφή στην κανονικότητα και η πληρωμή των υποχρεώσεων που υπάρχουν στους παίκτες εξαρτάται καθαρά από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη και από το επίπεδο ρευστότητάς του. Αν δεν μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ, κάθε συζήτηση για την επόμενη μέρα είναι περιττή.

Αυτός είναι εξάλλου και ο βασικός λόγος της στασιμότητας που επικρατεί στο θέμα των ανανεώσεων. Οι προτάσεις των «κίτρινων» είναι εξαιρετικές, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τα νέα δεδομένα που φέρνει η οικονομική κρίση κι εδώ αξίζει να ανοίξουμε μια παρένθεση. Μπαρουτοκαπνισμένοι οικονομολόγοι και ηγετικά στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων συμβούλεψαν σε όλους μας να ξεχάσουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό που γνωρίζαμε γιατί αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Μιλούν για στόχο επιβίωσης, προβλέπουν σχεδόν μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προϋπολογίζουν μείωση εσόδων η οποία θα φτάσει έως το 50%, στέκονται επίσης στην αμφιβολία που απλώνεται πάνω από τον αθλητισμό καθώς λογαριάζουν τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για επιστροφή του ιού κατά τα τέλη του χρόνου.

Επιστρέφοντας λοιπόν στις προτάσεις του Άρη, είναι ευνόητο ότι απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση μ’ αυτή που είχαν πριν την εξάπλωση του ιού, της παύσης κάθε δραστηριότητας στον πλανήτη αλλά και της πτώση των τιμών. Πλέον, τα χρήματα που προσφέρει (παραδείγματος χάρη) ο Άρης στον Χαβιέρ Ματίγια είναι αρκετά καλά για τον Ισπανό, γι’ αυτό εξάλλου ανατράπηκε το κλίμα στις επαφές μαζί του, με τη… συνεισφορά ασφαλώς και της οικογένειάς της η οποία ψηφίζει Θεσσαλονίκη. Πιθανόν ο El Mago να έψαξε να βρει μεγαλύτερες προτάσεις και να μην το κατάφερε, οπότε η λογική λέει ότι σύντομα θα πει το «ναι» στον Άρη.

Υπό το ίδιο πρίσμα, εξαιρετική είναι και η πρόταση του Άρη στον Μπρούνο Γκάμα γιατί λίγο πολύ προσφέρει (σχεδόν) τα ίδια χρήματα σε σχέση με αυτά που προβλέπεται να εισπράξει βάσει του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του, παρότι διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, αλλά και το τσουνάμι στην αγορά του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτόν τον λόγο, εφόσον οι «κίτρινοι» τακτοποιήσουν τα οφειλόμενα, ο Πορτογάλος θα υπογράψει το συμβόλαιο. Εκεί κολλά το ζήτημα.

Γενικώς ο Άρης σκοπεύει να ανοίξει έναν νέο κύκλο επαφών με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και φυσικά συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό πλάνο, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Για παράδειγμα, ουδέποτε κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Χουλιάν Κουέστα, αλλά στη διερευνητική επαφή με τον ατζέντη εισέπραξε την απαίτηση διπλάσιου συμβολαίου σε σχέση με το υπάρχον. Συνεπώς, σωστά σημειώνει ο Ισπανός ότι δεν δέχθηκε επίσημη πρόταση, περιγράφηκε όμως το οικονομικό πλαίσιο το οποίο έχει στο μυαλό του. Τώρα, θα γίνει συζήτηση σε νέα βάση και σύμφωνα με τα διαμορφωθέντα οικονομικά δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιχάι Κόρχουτ.

ΥΓ: Η υπόθεση που περικλείει κάθε συζήτηση για τα μεταγραφικά ζητήματα είναι η ποινή της FIFA. Αυτή άλλαξε την καθημερινότητα του Άρη. Για παράδειγμα, αν οι «κίτρινοι» δεν αντιμετώπιζαν σχετικό πρόβλημα, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα είχε μετακομίσει στη Γερμανία από τον περασμένο Γενάρη και ο Άρης θα εξασφάλιζε ποσό περί των 200.000 ευρώ!

ΥΓ1: Σύντομα αναμένεται να φθάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης για τον Λίντσεϊ Ροζ. Το περιβάλλον του αθλητή γνωρίζει σχετικά, όπως φυσικά και ο εκπρόσωπός του. Ο Άρης αγόρασε το 75% του αθλητή και το υπόλοιπο 25% ανήκει στη Λοριάν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.