ΠΑΟΚ – 94 χρόνια: Η πρώτη ενδεκάδα (pic)

ΠΑΟΚ – 94 χρόνια: Η πρώτη ενδεκάδα (pic)

ΠΑΟΚ – 94 χρόνια: Η πρώτη ενδεκάδα (pic)

bet365

Συμπληρώνονται 94 χρόνια από τη μέρα κατά την οποία το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το καταστατικό του Συλλόγου και πήρε σάρκα και οστά η «ασπρόμαυρη» ιδέα.

bwin - Περισσότερα από 2200 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Τον Δεκέμβριο του 1926 η ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου και κέρδισε την ομάδα της Νέας Γενεάς με 3-1. Σύντομα κατάφερε να επικρατήσει και ενάντια σε όλες τις ομάδες της Α’ κατηγορίας της Θεσσαλονίκης (ομάδες όπως ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Θερμαϊκός) και να κερδίσει τον τίτλο.

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο ομάδας στην Ελλάδα υπογράφεται στις 5 Σεπτεμβρίου 1928, με τον ποδοσφαιριστή Ραϊμόν Ετιέν, που ήρθε ως μεταγραφή από το Πέρα Κλούμπ και εισέπραττε 4.000 δραχμές μηνιαίως. Καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση ενός παίκτη-θρύλου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της εποχής του έπαιξαν οι άριστες σχέσεις, των διοικήσεων των δύο συλλόγων. Λίγα χρόνια πριν, κάποιοι από τους ανθρώπους που ίδρυσαν τον Π.Α.Ο.Κ. ήταν μέλη του Πέρα Κλουμπ, ένα σωματείο στο οποίο βρίσκονται οι ρίζες μας.

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τα ονόματα όσων απεικονίζονται στην πρώτη ενδεκάδα του Π.Α.Ο.Κ. στα τέλη του 1926, αρχές του 1927.

Οι ποδοσφαιριστές της φωτογραφίας είναι οι: Ανδρεάδης Μακαρονόπουλος Βλάχου Παντερμαλής Πάγκαλος Κ. Τσολακίδης Λιανόπουλος Γεωργιάδης (πάνω) Χρηστίδης Παπαδόπουλος και Βεντουρέλης (κάτω).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα