Μερικές ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού

Μερικές ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού

Μερικές ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θέτει ερωτήματα για πολύ επίκαιρα θέματα που απασχολούν το χώρο του ποδοσφαίρου. Η διαμάχη ΕΠΟ-ΠΣΑΠ, το πρωτάθλημα και όλα όσα σχετίζονται με αυτό τις τελευταίες ημέρες.

bwin - Περισσότερα από 2100 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Τι ζούμε; Τι θα ζήσουμε ακόμη;

Πολλές οι ερωτήσεις σήμερα. Ας το πάμε έτσι για μία φορά, ελπίζοντας και σε απαντήσεις από όποιον θέλει και έχει επιχειρήματα…

Οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν, οι συνέπειες του ιού θα είναι τεράστιες στον οικονομικό τομέα για πολύ καιρό και στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι βέβαιο ότι θα προκύψει μεγάλο θέμα με τις αμοιβές των αθλητών. Ήδη διαβάζετε τι γίνεται σε όλες τις χώρες. Από τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, μέχρι και τους κορυφαίους του Champions League. Βεβαίως τα πιο μεγάλα ζητήματα που αφορούν την επιβίωση, σχετίζονται με τις χαμηλότερες βαθμίδες. Εκεί που βρίσκεται δηλαδή και ο ελληνικός αθλητισμός.

Πρόβλημα θα έχουμε και εδώ στην Ελλάδα. Το εκπληκτικό (για το ποδόσφαιρο) είναι ότι εμείς εδώ δημιουργούμε ένταση πριν καν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

Η ΕΠΟ σε μία περίοδο που έχουν ΟΛΑ παγώσει, αποφάσισε να αναστείλει μέχρι τον Ιούνιο κάθε διαδικασία προσφυγής ποδοσφαιριστή κατά ομάδας. Αυτό και μόνο. Οι παίκτες αντέδρασαν δυναμικά και με βαρείς χαρακτηρισμούς, κινδυνεύοντας να χάσουν εξ’ αρχής το δίκιο τους.

Αναρωτιόμαστε… Γιατί άραγε τέτοια απότομη αντίδραση σε μία τέτοια εποχή; Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι οι μόνοι που δεν θα πληγούν έστω και χρονικά, αφού εδώ δεν πρόκειται να χάσουν οποιοδήποτε δικαίωμα, απλά αυτό μετατίθεται λίγο πιο πίσω.

Ή μήπως ο ΠΣΑΠ θέλει να δείξει από τώρα πόσο σκληροί θα είναι οι ποδοσφαιριστές όταν ξεκινήσουν και οι άλλες συζητήσεις για τη μείωση συμβολαίων; Μέσα στα πλαίσια της τακτικής δημιουργείται τέτοια ένταση σε μία τόσο δύσκολη εποχή;

* Κάτι άλλο για όσους κρίνουν… Αλήθεια, γιατί ανοίγουμε θέμα και «σκίζουμε» τα ρούχα μας μόνο στο ενδεχόμενο διακοπής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αναπτύσσοντας επιχειρήματα για το τι αυτό θα επιφέρει σε όλη την κοινωνία; Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο για το μπάσκετ, για το βόλεϊ και όλα τα άλλα αθλήματα; Γιατί μας ενδιαφέρουν μόνο οι ποδοσφαιρόφιλοι, οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές και όλη η ποδοσφαιρική κοινωνία και καθόλου όλος ο άλλος αθλητικός κόσμος;


* Προχθές ρωτούσαμε την άποψη του ποδοσφαιρικού κόσμου για το αν έπρεπε χωρίς να τελειώσει το πρωτάθλημα, να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος…

Πάμε σε μία άλλη ερώτηση που απευθύνουμε σε δύο πρώην ποδοσφαιριστές που ο ΟΦΗ έχει την τύχη να τον διοικούν. Ρωτάμε λοιπόν τον Γιώργο Σαμαρά και τον Ηλία Πουρσανίδη που έπαιξαν για πολλά-πολλά χρόνια αυτό το πολύ ωραίο παιχνίδι: Αν υποθέσουμε κύριοι ότι αγωνιζόσασταν σε μία αναμέτρηση και στο 70΄ με το σκορ στο 3-1, το ματς έπρεπε να διακοπεί για λόγους ανωτέρας βίας. Αν είχαμε σεισμό, λιμό, καταποντισμό, κάτι ανεξέλεγκτο δηλαδή, όπως ακριβώς και αυτό που τώρα βιώνουμε… Εσείς λοιπόν ως ποδοσφαιριστές θα δεχόσασταν να αποφασίσει ο διαιτητής (ή ο οποιοσδήποτε άλλος στην πορεία) ότι εκείνο το ματς το χάσατε οριστικά με 3-1, άρα δεν θα είχατε κανένα άλλο δικαίωμα να διεκδικήσετε το οτιδήποτε στα 20 λεπτά που δεν παίχθηκαν;

Δέχεστε κάτι τέτοιο; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά για εσάς που το έχετε υπηρετήσει μέσα από τις τέσσερις γραμμές;

* Και μία τελευταία ερώτηση-επισήμανση: Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στις 10 Απριλίου του 2020 με τον πλανήτη να δοκιμάζεται από μία πρωτοφανή πανδημία, έγραψε: «Δεν τους έπιασε ο πόνος για την κοινωνία, ούτε ο ιός τους ένοιαξε. Ούτε, φυσικά, τα αθλήματα! Εδώ η ομάδα της περιοχής των Αμπελοκήπων έχει να παίξει δέκα χρόνια Ευρώπη! Τα φιλαράκια τα νοιάζει ΜΟΝΟ ΕΝΑ: Να μην πάρει τους τίτλους ο Ολυμπιακός».

Καταλάβατε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.