TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ίβιτς: Οι τέσσερις τομείς που κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ

Ίβιτς: Οι τέσσερις τομείς που κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ

Ίβιτς: Οι τέσσερις τομείς που κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ

Ο Ίλια Ίβιτς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με τον τρόπο δουλειάς του να αποδείξει ότι αποτελούσε το κατάλληλο άτομο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης.

Στο διάστημα των επτά μηνών κατά το οποίο ο Ίλια Ίβιτς βρίσκεται στην ΑΕΚ απέδειξε πως κινείται ένας τεχνικός διευθυντής και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες καθώς όταν αναλάμβανε στα τέλη του Αυγούστου κλήθηκε να βγάλει τους κιτρινόμαυρους από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν βρεθεί από την περίοδο του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης όλους αυτούς τους μήνες με μεθοδικότητα και σοβαρότητα πέτυχε πολλά λαμβάνοντας υπόψη και αυτό που είχε να διαχειριστεί. Και το πέτυχε με την καθημερινή δουλειά του, έχοντας ως βάση τέσσερα σημεία που κάνουν τη διαφορά.

Η πειθαρχία και το ψυχολογικό κομμάτι

Ο Ίβιτς φρόντισε να συμβάλει σημαντικά ώστε να δημιουργηθεί το καλό κλίμα μέσα στην ομάδα. Τόσο στον ψυχολογικό τομέα, όπου από την αρχή ήρθε κοντά στους παίκτες με την παρουσία του στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και πριν τους αγώνες, όσο και στον τομέα της πειθαρχίας, όπου... έτριξε τα δόντια εκεί που χρειάστηκε. Έπειτα και με τη συμβολή του Μάσιμο Καρέρα σε αυτούς τους τομείς τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά σε σύγκριση με την αρχή της σεζόν.

Η άριστη επικοινωνία με τον Καρέρα

Δεν είναι μόνο η επιλογή του Ιταλού κόουτς από τον Ίβιτς που «κούμπωσε» εξαιρετικά στην αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά και η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του Καρέρα και του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης. Από την πρώτη στιγμή, κάτι που είχε τονίσει και στην παρουσίασή του, ο Καρέρα είχε πειστεί από τον Ίβιτς, με τον οποίο έβλεπε ότι βρισκόταν σε πλήρη αρμονία, διαθέτοντας κοινή φιλοσοφία σε ό,τι χρειαζόταν να γίνει. Αλλά και από την πλευρά του ο Ίβιτς είχε διακρίνει στο πρόσωπο του Καρέρα έναν προπονητή με νοοτροπία νικητή, αυτό δηλαδή που έλειπε από τους κιτρινόμαυρους. Το γεγονός μάλιστα ότι οι δυο τους μιλάνε απευθείας στα ιταλικά έδινε ακόμα μια ώθηση στη μεταξύ τους συνεργασία.

Οι συνεχείς επαφές και τα ταξίδια στο εξωτερικό

Ο Ίβιτς από την αρχή με τις κινήσεις του έδειξε πως λειτουργεί ένας σοβαρός τεχνικός διευθυντής. Είχε διακρίνει τι έλειπε από το ρόστερ σε θέμα ποιότητας και προσωπικότητας και... σήκωσε από την πρώτη στιγμή μανίκια. Τα αρκετά ταξίδια του στο εξωτερικό μέσα στους πρώτους μήνες της δουλειάς του προκειμένου να χτίσει τις απαραίτητες γέφυρες για τα μεταγραφικά ζητήματα, αλλά και για να δει από κοντά ο ίδιος υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, αποτελούν στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε έναν τεχνικό διευθυντή.

Ο Ίβιτς άνοιξε το πεδίο των επαφών του, οι οποίες δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες αγορές και απόρροια αυτών ήταν οι μεταγραφικές κινήσεις των Σιμάνσκι και Λάτσι, αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να βρει λύσεις με παίκτες που δεν υπολογίζονταν. Και όλη αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ για έναν τεχνικό διευθυντή. Γι' αυτό άλλωστε τα ταξίδια του Ίβιτς συνεχίστηκαν και με το νέο έτος, ενώ παράλληλα ακόμα και σήμερα τσεκάρει καθημερινά περιπτώσεις ώστε να είναι έτοιμος για όταν περάσει η περίοδος του κορονοϊού που έχει «παγώσει» σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη τις εξελίξεις.

Εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη

Με όλες τις κινήσεις του με την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Ίβιτς απέδειξε ότι ήταν το κατάλληλο άτομο για αυτήν τη θέση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι της Ένωσης έβλεπαν στο πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού διευθυντή εκείνον που θα μπορούσε να βάλει ξανά σε μια σειρά τα πράγματα. Ο Ίβιτς έβγαζε μια σιγουριά, κερδίζοντας αυτήν την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερο με τον τρόπο της δουλειάς του όλους τους προηγούμενους μήνες. Κι αυτό ήταν ένα ακόμα σημαντικό «κλειδί» για το επιτυχημένο μέχρι σήμερα έργο του.