Ματέο Γκαρσία: Μετά τη χρυσόσκονη, έπεσε στο… σκοτάδι

Ματέο Γκαρσία: Μετά τη χρυσόσκονη, έπεσε στο… σκοτάδι

bet365

Από τη χρυσόσκονη του καλοκαιριού, στο σκοτάδι του χειμώνα. Η ζωή του Ματέο Γκαρσία στο Βελιγράδι άρχισε ονειρεμένα, πλέον εμπεριέχει σκιές κι αυτό σχετίζεται με τον ρόλο του στον Ερυθρό Αστέρα. Το gazzetta.gr καταγράφει την πορεία του Αργεντίνου πρώην παίκτη του Άρη ο οποίος για τουλάχιστον ενάμιση μήνα ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εγχώρια μεταγραφολογία.

Η αλήθεια είναι ότι το μέλλον του 24χρονου επιθετικού ήταν σε… ημερήσια διάταξη από τις αρχές του Απρίλη του 2019, θύμισε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, έως ότου φθάσουμε στις 18 Αυγούστου του ίδιου έτους και στη φωτογραφία υπογραφής συμβολαίου με τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου βγήκε κερδισμένη έπειτα από μια «μονομαχία» με όλα τα ισχυρά brands του ελληνικού ποδοσφαίρου, κέρδισε… άνευ αγώνα αντίστοιχα από το Βέλγιο και χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 1.7 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κάποιες ομάδες, αυτό το ποσό μπορεί να μην είναι τίποτε περισσότερο από τα ψίχουλα που αφήνει μια φέτα ψωμί, για τη σερβική ομάδα ωστόσο το ποσό ήταν πολύ μεγάλο. Κυρίως από τη στιγμή που (τότε) δεν είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή στους προσοδοφόρους ομίλους του Champions League. Η συγκεκριμένη επένδυση στοιχειοθέτησε κίνηση υψηλού ρίσκου η οποία όμως (προς στιγμήν) βγήκε γιατί…

Ο Ματέο την έστειλε στον θησαυρό

Αυτή η αξία δόθηκε τουλάχιστον στο τέρμα που πέτυχε στην Ελβετία, στην εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με τη Γιουνγκ Μπόις. Τότε, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, επένδυσε στη σφοδρή επιθυμία του παίκτη για άμεση επιστροφή στη δράση, του παρείχε 55 λεπτά συμμετοχής κι αυτός τον αποζημίωσε με το γκολ που σημείωσε. Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League σφραγίστηκε στις 27 Αυγούστου, έπειτα την ισοπαλία με σκορ 1-1 και η εμφάνιση του Ματέο Γκαρσία προκάλεσε διθυράμβους. Επισημάνθηκε η ορθότητα της επένδυσης του Ερυθρού Αστέρα, καλλιεργήθηκε παράλληλα η αίσθηση ότι η ομάδα του Βελιγραδίου θα κερδίσει πολλά χρήματα από τον Αργεντίνο, σε ενδεχόμενη πώλησή του. «Αυτό είναι αλήθεια. Ο Ερυθρός Αστέρας αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ματέο Γκαρσία με τη λογική ότι θα κέρδιζε ένα ποσό μεταξύ πέντε και επτά εκατομμύριων ευρώ από ενδεχόμενη πώλησή του. Πλέον αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο», σημείωσε στο gazzetta.gr ο Σέρβος δημοσιογράφος, Ντάριαν Νεντελίκοβιτς, ο οποίος καταγράφει το ρεπορτάζ του Ερυθρού Αστέρα

Μετά την έκρηξη, ήρθε η πτώση

Τρία στοιχεία «πυροδότησαν» την έκρηξη του Ματέο Γκαρσία. Το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις, το ύψος της επένδυσης αλλά και η πίστη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ικανότητα του ποδοσφαιριστή. Ο τρόπος χρησιμοποίησης του Αργεντίνου δεν διέφερε από αυτόν που εφαρμόστηκε και στον Άρη. Ως επί των πλείστον, αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Μόνο που η πορεία του δεν ήταν αντίστοιχη της αρχής. «Το ξεκίνημά του στον Ερυθρό Αστέρα ήταν εντυπωσιακό. Σκόραρε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις, στη συνέχεια και στο παιχνίδι με τη Βοϊβοντίνα στο Νόβι Σαντ. Γενικώς ήταν εξαιρετική αρχή, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη. Ειδικά στους αγώνες του Champions League. Όπως συνέβη γενικώς με την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, έτσι και ο Ματέο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στη φυσική δύναμη, δεν μπορούσε να σταθεί στις μονομαχίες των αγώνων με την Μπάγερν Μονάχου αλλά και την Τότεναμ. Στη Σερβία, όταν μια ομάδα πληρώνει το ποσό των 1.7 εκ. ευρώ για να αποκτήσει έναν αθλητή, ταυτόχρονα όλοι περιμένουν από αυτόν να κάνει θαύματα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είχε μερικά ξεσπάσματα αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα», συμπλήρωσε στην αξιολόγησή του ο Ντάργιαν Ντελίκοβιτς.

Ο Ματέο Γκαρσία αναζήτησε απελπισμένα το γκολ, ωστόσο αυτό έγινε δυσεύρετο. Περιορίστηκε και στον τομέα της δημιουργίας και μετά την πρώτη λαμπερή εικόνα, άρχισε να συμβιβάζεται με την αγωνιστική λογική. Υπό την έννοια ότι, δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι του 2019, έμεινε μακριά από αγωνιστικό πρόγραμμα ομάδας για περίπου τρεις μήνες κι αυτό είχε αντίκτυπο. Συνέπεια της αγωνιστικής κάμψης του ήταν να χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά στο βασικό σχήμα, σε αγώνα απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Κυρίως όμως έχασε τη θέση του. Συνολικά μετρά φέτος 22 αγώνες και τέσσερα τέρματα.

Το νέο αστέρι ονομάζεται Γκάβριτς

Αυτός είναι ένας από τους λόγους του εκτοπισμού του Ματέο Γκαρσία από το βασικό σχήμα. Ονομάζεται Ζέλικο Γκάβριτς, είναι 19 ετών και θεωρείται ένα από τα next best thing του σερβικού ποδοσφαίρου. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την τεχνική ηγεσία και την ανάληψη των τεχνικών καθηκόντων από τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς ο οποίος έδειξε προτίμηση σ’ ένα παιδί του συλλόγου. «Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς επέλεξε τον Ζέλικο Γκάβριτς στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Είναι από τους πιο ταλαντούχους Σέρβους παίκτες αλλά και παιδί του Ερυθρού Αστέρα. Αυτό δυσκολεύει την κατάσταση για τον Ματέο. Ειδικά από τη στιγμή που και επί ημερών Μιλόγεβιτς, ο Ματέο δεν είχε σταθερά καλή απόδοση», συμπλήρωσε ο Ντάργιαν Ντελίκοβιτς.

Μάλιστα, ο νυν προπονητής του Ερυθρού Αστέρα προσπάθησε να πετύχει συνδυασμό όλων των επιθετικών όπλων της ομάδας, δείχνοντας σεβασμό και στην επένδυση του συλλόγου για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία. «Προσπάθησε να τον βάλει στο παιχνίδι ως δεκάρι. Το σύστημα δεν δούλεψε. Πλέον ο Ματέο είναι παίκτης ο οποίος ανήκει στο rotation της ομάδας και το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του κοινού της ομάδας καθώς στον κόσμο αρέσουν οι παίκτες με ιδιαίτερη ικανότητα με την μπάλα στα πόδια», συμπλήρωσε.

Η αμφιβολία για την επόμενη μέρα

Προφανέστατα, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ποδοσφαιρικά για την επόμενη μέρα. Όπως συμβαίνει με το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, στη Σερβία επίσης έχουν σταματήσει τα πάντα. Σύντομα όμως, οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα και κυρίως ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο διαχείρισης του Αργεντίνου επιθετικού. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ειδικά από τη στιγμή που Γκάβριτς και Μπεν (ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και χρησιμοποιείται στα επιθετικά άκρα) είναι αναγκαίοι. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα είναι στα πλάνα του Στάνκοβιτς για τους αγώνες του Champions League».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα