Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό και στον κορονοϊό!

Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό και στον κορονοϊό!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό και στον κορονοϊό!

bet365

Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο θέμα και πόσο αποδεικνύεται (ειδικά τώρα) στις μέρες μιας πανδημίας ότι είμαστε όλοι ίσοι

Διανύουμε ημέρες ενός απίστευτου πολέμου με έναν αόρατο εχθρό ο οποίος έχει προκαλέσει παγκόσμιο θρήνο και σοκ! Το έλεγαν κάποιοι και δεν το πιστεύαμε, ή πιο σωστά δεν το καταλαβαίναμε, όταν μας το εξηγούσαν: η ανθρωπότητα δεν θα απειλείται με αφανισμό από τους πολέμους. Αλλά θα απειληθεί δεδομένα κάποτε από έναν ιό... Θαρρώ πλέον, στις μέρες τούτες τις δύσκολες που βιώνουμε, έχει γίνει αντιληπτό σε απόλυτο βαθμό αυτό που ανέφεραν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους να ψάχνουν και να αναλύουν τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Ο κορονοϊός το αποδεικνύει δυστυχώς στην πράξη. Κι όπως έχετε (εύχομαι και ελπίζω) εμπεδώσει άπαντες πλέον ο άνθρωπος είναι πολύ εύκολη λεία για τον ιό! Κι επειδή σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού έρχεται ο κορονοϊός να αποδείξει στην πράξη της ζωής ότι σαν άνθρωποι είμαστε όλοι ίσοι και έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Ενωμένοι με ένα κοινό στόχο και για ένα μόνο λόγο: να μπορούμε να κάνουμε όλοι τη ζωή όλων καλύτερη, πιο εύκολη, περισσότερο ευχάριστη, με την αγάπη και την αλληλεγγύη να αποτελούν τα βασικά αγαθά!

Έστω και τώρα με όσα βιώνουμε και τον ιό να θερίζει οφείλουμε να καταλάβουμε σε απόλυτο βαθμό ότι κανείς δεν είναι ανώτερος του άλλου. Δεν γίνεται να νιώθουμε κάτι τέτοιο και να το πιστεύουμε. Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν ξεχωρίζει τους λευκούς από τους μαύρους και τους κίτρινους. Δεν «ασχολείται» με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο κάθε άνθρωπος, ούτε φυσικά συμπεριφέρεται καλύτερα σε αυτόν που έχει τα λεφτά και την οικονομική άνεση να σώσει χώρες ολόκληρες και εκατοντάδες χιλιάδες σαν και αυτόν.

Το ίδιο εύκολα βάζει τέλος στη ζωή οποιουδήποτε επισκεφτεί. Τη δυσκολεύει και σε πολλές, πάρα πολλές όπως αποδεικνύεται, περιπτώσεις τη τελειώνει. Ανεξαρτήτως χρώματος, κοινωνικής θέσης, οικονομικής δυναμικής και σεξουαλικής προτίμησης. Δεν τον απασχολεί τον ιό αν είσαι αντρούκλα φίλε μου και όχι gay... Το ίδιο πρόβλημα θα σου δημιουργήσει και αν είσαι ευάλωτος το ίδιο εύκολα θα σου τερματίσει τη ζωή! Δεν δυσκολεύεται να σε οδηγήσει σε ένα κρεβάτι της εντατικής διασωληνωμένο και να παίζεται στο 50-50 αν θα βγεις ζωντανός από κει...

Πρέπει να το εμπεδώσουμε και να το φωνάζουμε, να το ουρλιάζουμε και να το επιβάλλουμε: λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό, σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού. Στηρίζουμε και βοηθάμε τον διπλανό μας, τον αγαπάμε και του στηριζόμαστε στη δύσκολη και τη στραβή. Πολεμάμε τα φαινόμενα του ρατσισμού όπου τα συναντήσουμε στην καθημερινότητά μας, δεν κλείνουμε τα αυτιά μας στο πρόβλημα, δεν το προσπερνάμε σα να μη συμβαίνει, δεν κλείνουμε τα μάτια μας. Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό και λειτουργούμε ανάλογα, δεν είναι μόνο στα λόγια, πρέπει να είναι και στην πράξη.

Η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα. Τι σημαίνει αγάπη θαρρώ όλοι γνωρίζετε και ελπίζω όλοι να τη ζείτε καθημερινά. Η αλληλεγγύη για όσους δεν το γνωρίζουν, ή σκόπιμα το ξεχνάνε, είναι ακόμη πιο σημαντική και έχει στη βάση της την αγάπη: σχετίζεται με έννοιες όπως η συμπαράσταση και η βοήθεια σε εκείνον που το έχει ανάγκη. Πρόκειται για μια κοινωνιολογική έννοια και αφορά τις σχέσεις που αναπτύσσονται και με τις οποίες πρέπει να συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους σε μία κοινότητα και φυσικά η συνεισφορά προς αλλήλους είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.

Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε και στο θέμα του κορονοϊού. Να έχουμε αγάπη για τον συνάνθρωπό μας και να καταλάβουμε πως θα τον προστατέψουμε. Και να είμαστε αλληλέγγυοι στους υπόλοιπους που ταλαιπωρούνται από τον ιό και ζουν συνθήκες χειρότερες από έναν παγκόσμιο πόλεμο, με δραματικές απώλειες σε καθημερινή βάση όπως συμβαίνει στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και πάει... γράφοντας.

Πρέπει (και) ο κορονοϊός να μας βοηθήσει να εμπεδώσουμε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή ανεξάρτητα από το χρώμα του άλλου, την οικονομική του κατάσταση και την κοινωνική του θέση, αλλά και τη σεξουαλική του προτίμηση! Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και άτομα που λόγω της οικονομικής κρίσης στράφηκαν σε ρητορικές του μίσους ενάντια στον ίδιο τον άνθρωπο, ενάντια κοινώς στον άλλο εαυτό μας, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό πρέπει να ισχύει για την ανθρωπότητα...

Την ίδια ώρα λέμε ΟΧΙ μεγάλο και δυνατό στον κορονοϊό. Μένουμε σπίτι μας, προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα ακούγοντας τους ειδικούς και εκτελώντας κατά γράμμα τις οδηγίες τους. Παίρνουμε στα σοβαρά κάθε τι που μας εξηγούν και το κάνουμε πράξη. Σπάμε τον όποιο κρίκο μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση του ιού προστατεύοντας τον διπλανό μας είτε είναι σύντροφος, είτε συγγενής, είτε φίλος, είτε άγνωστος, είτε απλός γνωστός, είτε παιδί μας, είτε γονείς μας, είτε παππούδες και γιαγιάδες μας!

Αγαπήστε περισσότερο τον διπλανό σας, τον συνάνθρωπό σας και μετά θα δείτε πόσο περισσότερο τελικά θα έχετε αγαπήσει τον εαυτό σας... Να είστε καλά, δυνατοί και στα σπίτια σας. Και στον δικό μας μικρόκοσμο, σε αυτόν της ΑΕΚ, συνεχίζετε να αγαπάτε την ομάδα και να μισείτε τον ρατσιμό ντε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...